Browse through our Interesting Nodes for Legal Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 12-11-05

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κοσμήματα και χρυσαφικά κλάπηκαν από οικία στη Λεμεσό
  • [02] ΑΠΟΕΛ - Αγία Νάπα στην αυλαία της 8ης αγωνιστικής
  • [03] Σύλληψη 38χρονου στη Λεμεσό για κατοχή ναρκωτικών
  • [04] Συνάντηση Υπ. Παιδείας και Πρέσβη Κίνας για θέματα εκπαίδευσης
  • [05] Υπ. Εργασίας: Να αντιμετωπιστεί η βία ενάντια στις γυναίκες
  • [06] Μέτρα έκτακτης ανάγκης για την Ελλάδα ετοιμάζει το Eurogroup

  • [01] Κοσμήματα και χρυσαφικά κλάπηκαν από οικία στη Λεμεσό

    Κοσμήματα και χρυσαφικά αξίας πέραν €22.000 έκαναν φτερά ύστερα έπειτα από διάρρηξη οικίας στη Λεμεσό.

    Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ εκπρόσωπος της Αστυνομίας, σημειώθηκε στη Λεμεσό διάρρηξη και κλοπή κατοικίας, κατά την οποία κλάπηκαν χρυσαφικά και κοσμήματα συνολικής αξίας 22.600 ευρώ.

    [02] ΑΠΟΕΛ - Αγία Νάπα στην αυλαία της 8ης αγωνιστικής

    Με τον αγώνα μεταξύ του ΑΠΟΕΛ και της Αγίας Νάπας ολοκληρώνεται σήμερα η 8η αγωνιστική του παγκύπριου πρωταθλήματος ποδοσφαίρου Α' κατηγορίας.

    Οι γαλαζοκίτρινοι φιλοξενούν την νεοφώτιστη Αγία Νάπα στο ΓΣΠ (19:00) με στόχο τη νίκη που θα τους φέρει στην κορυφή της βαθμολογίας μαζί με την ΑΕΚ και την Ανόρθωση.

    Τα αποτελέσματα της αγωνιστικής: Δόξα-Ομόνοια 1-1, ΑΕΠ-ΑΕΚ 0-3, ΑΕΛ-Εθνικός1-1, ΕΝΠ-Ολυμπιακός 1-2, Ανόρθωση-Νέα Σαλαμίνα 1-0, και Αλκή-Απόλλων 1-3.

    [03] Σύλληψη 38χρονου στη Λεμεσό για κατοχή ναρκωτικών

    Έναν 38χρονο στην οποία κατοχή του οποίου βρέθηκαν 91 γραμμάρια κοκαΐνης και 6 γραμμάρια κάνναβης, συνέλαβε η Αστυνομία στη Λεμεσό.

    Ειδικότερα, όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ εκπρόσωπος της Δύναμης, η Αστυνομία συνέλαβε χθες το απόγευμα μετά από έρευνα έναν 38χρονο για κατοχή 91 γραμμαρίων κοκαΐνης και έξι γραμμαρίων κάνναβης.

    [04] Συνάντηση Υπ. Παιδείας και Πρέσβη Κίνας για θέματα εκπαίδευσης

    Η προώθηση της αμοιβαίας αναγνώρισης τίτλων σπουδών, η ίδρυση Ινστιτούτου Κομφούκιος στην Κύπρο και η ανανέωση του πολιτιστικού προγράμματος συνεργασίας Κύπρου-Κίνας, ήταν τα θέματα τα οποία συζήτησαν ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού Γιώργος Δημοσθένους και ο Πρέσβης της Κίνας στην Κύπρο Liu Xinsheng.

    Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας, πρόκειται για τρία βασικά θέματα τα οποία έχουν ήδη τροχοδρομηθεί και για τα οποία υπάρχουν ευοίωνες προοπτικές για επιτυχή έκβασή τους στο προσεχές μέλλον.

    Κατά τη συνάντηση, ο Κινέζος Πρέσβης τόνισε τη σημασία που αποδίδει η κινεζική πλευρά στη συνεργασία των δύο χωρών καθώς και το σημαντικό ρόλο που οι τομείς της Εκπαίδευσης και του Πολιτισμού μπορούν να διαδραματίσουν σ' αυτή. Διαβεβαίωσε, παράλληλα, για την προθυμία του να συνεχίσει το εποικοδομητικό έργο του προκατόχου του και να συμβάλει στην προώθηση όλων των θεμάτων που βρίσκονται υπό εξέλιξη.

    [05] Υπ. Εργασίας: Να αντιμετωπιστεί η βία ενάντια στις γυναίκες

    Οι προσπάθειες για την αντιμετώπιση του κοινωνικού φαινομένου της βίας ενάντια στις γυναίκες επιβάλλεται να εντατικοποιηθούν, όπως δήλωσε η Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Σωτηρούλα Χαραλάμπους, σε χαιρετισμό της στην Παγκύπρια Εκστρατεία του Γυναικείου Κινήματος της ΠΟΓΟ με θέμα "Δράση Τώρα - Λέμε Όχι στη Βία κατά των Γυναικών". Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο "Νεάπολις" της Πάφου.

    "Οι Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων", είπε η κ. Χαραλάμπους, "υλοποιούν έναν αριθμό δράσεων, στο πλαίσιο της νομοθεσίας, του Εγχειριδίου Διατμηματικών Διαδικασιών και του Σχεδίου Δράσης και έχουν καθοριστικό ρόλο στη στήριξη οικογενειών, οι οποίες είναι ευάλωτες στη βία ή που μέλη τους έχουν υποστεί βία".

    "Η ενδυνάμωση της γυναίκας, ιδιαίτερα στον εργασιακό χώρο αλλά και στα κοινωνικά και πολιτικά δρώμενα της Κύπρου", συνέχισε η Υπουργός, "αποτελεί βασικό εργαλείο, για να μπορέσει να εκφράσει την άρνησή της στη βία".

    [06] Μέτρα έκτακτης ανάγκης για την Ελλάδα ετοιμάζει το Eurogroup

    Μέτρα έκτακτης ανάγκης για την Ελλάδα, προκειμένου να αποφευχθεί το ενδεχόμενο νέας αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους, ετοιμάζουν οι Υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης, σύμφωνα δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού "Der Spiegel".

    Οπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ, τα μέτρα αυτά περιλαμβάνουν μείωση των επιτοκίων που πληρώνει η Ελλάδα για τα δάνειά της, καθώς και μείωση των τελών διαχείρισης.

    Επιπλέον, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα λαμβάνει για περισσότερο χρόνο απ' ότι είχε προγραμματιστεί βραχυπρόθεσμα ελληνικά κρατικά ομόλογα, μεριμνώντας έτσι για ένα δάνειο-γέφυρα, ενώ, σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, θα καταβάλλει στην ελληνική Κυβέρνηση τα κέρδη, τα οποία αποκομίζει από τα φθηνά αγορασθέντα κρατικά ομόλογα, έως την ημερομηνία αποπληρωμής τους.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Monday, 5 November 2012 - 8:39:06 UTC