Visit our Archive of Documents from NATO Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 12-11-02

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αρχίζει το Σάββατο το 15νθημερο Σκαλιώτικης Ερασιτεχνικής Δημιουργίας
  • [02] Εναρξη το απόγευμα του Ράλι Κύπρος
  • [03] Αθώος ο Κώστας Βαξεβάνης
  • [04] Στο πλευρό του Ομπάμα ο Μάϊκλ Μπλούμπεργκ
  • [05] Τέσσερις νέοι σταθμοί ασθενοφόρων

  • [01] Αρχίζει το Σάββατο το 15νθημερο Σκαλιώτικης Ερασιτεχνικής Δημιουργίας

    Αρχίζουν το Σάββατο και ολοκληρώνονται στις 16 Νοεμβρίου οι εκδηλώσεις του Δεκαπενθήμερου Σκαλιώτικης Ερασιτεχνικής Δημιουργίας, ένας θεσμός που διοργανώνεται από τον Δήμο Λάρνακας σε συνεργασία με ομάδες, σχήματα και καλλιτέχνες από τη Λάρνακα που ασχολούνται με θέματα τέχνης. Οι παραστάσεις θα δίνονται στο Δημοτικό Θέατρο Λάρνακας στις 20:30.

    Σε γραπτή ανακοίνωση του Δήμου Λάρνακας αναφέρεται ότι «αυτοί που συμμετέχουν στα καλλιτεχνικά ερασιτεχνικά σχήματα είναι άνθρωποι της καθημερινότητας, παιδιά, γυναίκες οικοκυρές, μαθητές, συνταξιούχοι, άνδρες που βρίσκουν δημιουργική διέξοδο κατά τον ελεύθερο τους χρόνο στο τραγούδι, το χορό, τη μουσική και το θέατρο". "Δίκαια όλοι αυτοί έχουν χαρακτηριστεί `εραστές της τέχνης`, δηλαδή ερασιτέχνες", αναφέρει. Η Λάρνακα, προστίθεται στην ανακοίνωση, «έχει μια μεγάλη παράδοση στον τομέα αυτό που χάνεται στα βάθη του χρόνου".

    "Ο Δήμος της πόλης, επιθυμώντας να προβάλει αλλά και να στηρίξει όσο το δυνατό τα σχήματα αυτά, αποφάσισε όπως θέσει πάνω σε πιο οργανωμένη βάση τη διοργάνωση κάποιων εκδηλώσεων, όπου όλοι αυτοί οι `εραστές της τέχνης` θα μπορέσουν να παρουσιάσουν τις καλλιτεχνικές τους δραστηριότητες και ικανότητες», σημειώνει.

    [02] Εναρξη το απόγευμα του Ράλι Κύπρος

    Το Ράλι Κύπρος αρχίζει στις 19:00 σήμερα με την υπερειδική διαδρομή μήκους 3,2 χλμ στο κέντρο της Πάφου. Η δράση συνεχίζεται το πρωί του Σαββάτου με έξι ειδικές διαδρομές με συνολική απόσταση 343,9 χλμ.

    Την Κυριακή τα πληρώματα θα καλύψουν συνολική απόσταση 350,7 χλμ με έξι ειδικές διαδρομές μήκους 100,32 χλμ.

    Καθώς με το Ράλι Κύπρος πέφτει η αυλαία του πρωταθλήματος IRC, ενώ είναι ο προτελευταίος αγώνας του Πρωταθλήματος Μέσης Ανατολής, ο φετινός αγώνας διαθέτει ένα εντυπωσιακό κατάλογο συμμετοχών από διεθνείς, περιφερειακούς και τοπικούς οδηγούς, περιλαμβανομένου και του πρωταθλητή του IRC, Νορβηγού Αντρέας Μίκελσεν, και του νικητή του Ράλι Κύπρος του 2010, Καταρινού Νάσερ Αλ Ατίγια.

    [03] Αθώος ο Κώστας Βαξεβάνης

    Αθώος κρίθηκε τελικά ο Έλληνας δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης, εκδότης του περιοδικού Hot Doc ο οποίος είχε συλληφθεί με την κατηγορία της παραβίασης του νόμου περί προσωπικών δεδομένων για τη δημοσιοποίηση της φερόμενης ως «λίστας Λαγκάρντ». Ο Εισαγγελέας πρότεινε από την πλευρά του την καταδίκη του κ. Βαξεβάνη αναφερόμενος σε διαπόμπευση και διασυρμό της υπόληψης των ανθρώπων που εμφανίστηκαν στη λίστα, λέγοντας ότι ο δημοσιογράφος «πέταξε στο Κολοσσαίο ανθρώπους και υπολήψεις χωρίς να τον νοιάζει αν αυτοί οι άνθρωποι είναι φοροφυγάδες ή όχι».

    Η εισήγηση του εισαγγελέα ωστόσο δεν έγινε δεκτή, αφού το δικαστήριο κατέληξε σε αθωωτική απόφαση. Ο ίδιος ο Κ. Βαξεβάνης ανέφερε στην απολογία του ότι: «το ότι έχεις λογαριασμό σε τράπεζα δεν είναι προσωπικό δεδομένο. Εάν υπήρχαν τα ποσά δίπλα στα ονόματα τότε θα ήταν προσωπικό δεδομένο. Υπάρχει μια ελίτ που δεν ήθελε να βγει η λίστα Λαγκάρντ στη δημοσιότητα.

    Παίζω πρώτο θέμα στο BBC και στο Al Jazeera και εδώ παίζω 15ο θέμα. Γιατί οι άνθρωποι που βρίσκονται στη λίστα τυπώνουνε εφημερίδες και έχουν κανάλια. Όποιος προσβλήθηκε ας προσφύγει στη Δικαιοσύνη. Θέλω να διαφυλάξετε το δικαίωμα μου να γράφω την αλήθεια». Μετά την ανακοίνωση της απόφασης ο δημοσιογράφος μίλησε για «μια πολύ σοβαρή νομολογία που επιτρέπει στους δημοσιογράφους να κάνουν τη δουλειά τους», ενώ ευχαρίστησε τα διεθνή ΜΜΕ και τους Έλληνες δημοσιογράφους που του συμπαραστάθηκαν.

    [04] Στο πλευρό του Ομπάμα ο Μάϊκλ Μπλούμπεργκ

    Με μια αιφνιδιαστική ανακοίνωση, ο Δήμαρχος της Νέας Υόρκης, Μάικλ Μπλούμπεργκ, δήλωσε ότι υποστηρίζει την επανεκλογή του Μπαράκ Ομπάμα στην Προεδρία των Ηνωμένων Πολιτειών. Ο τυφώνας Σάντι, όπως τόνισε ο κ. Μπλούμπεργκ, έχει αναδιαμορφώσει τη σκέψη του σχετικά με την προεκλογική εκστρατεία, προσθέτοντας ότι για αυτό υποστηρίζει τον Πρόεδρο Ομπάμα.

    Ο κ. Μπλούμπεργκ, ένας ανεξάρτητος πολιτικός (προερχόμενος και υποστηριζόμενος από το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα), που υπηρετεί την τρίτη θητεία του, υπήρξε έντονα επικριτικός τόσο απέναντι στον κ. Ομπάμα, όσο και στον κ. Ρόμνεϊ, ισχυριζόμενος πριν λίγο καιρό ότι και οι δύο δεν έχουν καταφέρει να αντιμετωπίσουν με ειλικρίνεια τα προβλήματα που ταλανίζουν το αμερικανικό έθνος.

    Αλλά, όπως δήλωσε, έχει αποφασίσει κατά τη διάρκεια των τελευταίων ημερών ότι ο Πρόεδρος Ομπάμα είναι ο καλύτερος υποψήφιος για την αντιμετώπιση της παγκόσμιας κλιματικής αλλαγής. Επίσης, είπε ότι άλλοι τρεις λόγοι που υποστηρίζει τον Ομπάμα είναι: το δικαίωμα της άμβλωσης, ο έλεγχος των όπλων και οι γάμοι ομοφυλόφιλων.

    [05] Τέσσερις νέοι σταθμοί ασθενοφόρων

    Το Υπουργείο Υγείας προγραμματίζει τη δημιουργία τεσσάρων νέων σταθμών ασθενοφόρων, οι οποίοι θα συμβάλουν σημαντικά στη μείωση του χρόνου άφιξης του ασθενοφόρου και στην πιο έγκαιρη παροχή επείγουσας φροντίδας.

    Αυτό δήλωσε την Παρασκευή η Υπουργός Υγείας Ανδρούλλα Αγρότου στο 4ο Συνέδριο Επείγουσας Ιατρικής που διοργανώνει το Τμήμα Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών (ΤΑΕΠ) του Νοσοκομείου Λεμεσού. Η Υπουργός Υγείας είπε ότι «τα ΤΑΕΠ των νοσοκομείων μας και η υπηρεσία ασθενοφόρων αποτελούν την πρώτη γραμμή αντιμετώπισης των άμεσων απειλών της υγείας των πολιτών στο υφιστάμενο σύστημα υγείας και η αποστολή τους είναι η παροχή επείγουσας φροντίδας σε τραυματίες ή ασθενείς που παρουσιάζουν μια ξαφνική ασθένεια».

    Ως εκ τούτου, συνέχισε, «κάθε προσπάθεια βελτίωσης σε ό,τι αφορά τη συνεχή επαγγελματική ανάπτυξη των λειτουργών της υγείας σε αυτά τα τμήματα ενισχύει την αποτελεσματικότητα της επείγουσας φροντίδας». Η κ. Αγρότου είπε ότι «η επείγουσα ιατρική βασίζεται στις γνώσεις και δεξιότητες που απαιτούνται για την πρόληψη, διάγνωση και διαχείριση των οξέων και επειγόντων περιστατικών, ενώ συγκαταλέγεται στους τομείς της επιστήμης, όπου τα τελευταία χρόνια σημειώθηκε μια θεαματική και αλματώδης πρόοδος».


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Friday, 2 November 2012 - 10:39:07 UTC