Browse through our Interesting Nodes on Telecommunications in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 12-10-30

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Την ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης ανακοίνωσε ο Α. Σαμαράς
  • [02] Δυνατά ονόματα στο Ράλι Κύπρος 2012
  • [03] Σε εξέλιξη οι έρευνες για την ρίψη χειροβομβίδας σε κινηματογράφο
  • [04] Υπ. Εμπορίου: Η Κυβέρνηση θα υπερασπιστεί το δημόσιο χαρακτήρα

    της ΑΗΚ

  • [05] Ετήσιες εξοικονομήσεις 16 εκ. ευρώ πέτυχε η Λαϊκή Τράπεζα

  • [01] Την ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης ανακοίνωσε ο Α. Σαμαράς

    Την ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης όσον αφορά τα μέτρα και τον Προϋπολογισμό ανακοίνωσε ο Έλληνας Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, προειδοποιώντας ότι «εφ' όσον εγκριθεί η συμφωνία αυτή και ψηφιστεί ο Προϋπολογισμός, η Ελλάδα θα παραμείνει στο ευρώ.

    Και θα βγει από την κρίση», καλώντας κόμματα και βουλευτές να δείξουν «υπευθυνότητα».

    Όπως ανέφερε ο Έλληνας Πρωθυπουργός «Κάναμε ό,τι ήταν δυνατόν. Εξαντλήσαμε όλα τα περιθώρια πιέσεων και χρόνου. Πετύχαμε σημαντικές βελτιώσεις, ακόμα και την τελευταία στιγμή», ενώ πρόσθεσε ότι πέρα από τη συμφωνία, γίνονται προσπάθειες να δοθούν στην Ελλάδα «περισσότερα από 31 δισεκατομμύρια ευρώ, ώστε να υπάρξει αισθητό αποτέλεσμα στην πραγματική οικονομία».

    Σύμφωνα με τον Έλληνα Πρωθυπουργό «το πρόβλημα από δω και στο εξής δεν είναι εκείνο ή το άλλο μέτρο. Το πρόβλημα είναι το ακριβώς αντίθετο: τι θα μπορούσε να συμβεί, αν δεν περάσει η συμφωνία και οδηγηθεί η χώρα στο χάος.

    [02] Δυνατά ονόματα στο Ράλι Κύπρος 2012

    Με μόλις μερικές μέρες να απομένουν για την εκκίνηση, οι διοργανωτές του φετινού Ράλι Κύπρος έχουν επιβεβαιώσει τη συμμετοχή ισχυρών οδηγών από τη διεθνή και περιφερειακή σκηνή.

    Το φετινό Ράλι Κύπρος, το οποίο για άλλη μια χρονιά διοργανώνεται από τον Κυπριακό Σύνδεσμο Αυτοκινήτου, θα λάβει χώρα από την Παρασκευή 2 μέχρι την Κυριακή 4 Νοεμβρίου, και ουσιαστικά αποτελεί την τελευταία διοργάνωση στο πλαίσιο του Intercontinental Rally Challenge (IRC) 2012 αλλά και τον προτελευταίο γύρο του Πρωταθλήματος Ράλλυ Μέσης Ανατολής (MERC).

    Εντυπωσιακό είναι το ρόστερ διεθνών, περιφερειακών και εθνικών οδηγών που θ' ανέβουν στη ράμπα εκκίνησης της Παρασκευής, μεταξύ αυτών ο νικητής του περσινού αγώνα, οδηγός της Skoda, Andreas Mikkelsen, ο νικητής του Ράλλυ Κύπρος 2010 Nasser Al-Attiyah από το Κατάρ. Στο Ράλλυ θα συμμετέχουν μεταξύ άλλων και οι Κύπριοι οδηγοί, Παρασκευά Παρασκευά, Κώστας Λάος, Σάββας Σάββα, Χαράλαμπος Τιμοθέου.

    [03] Σε εξέλιξη οι έρευνες για την ρίψη χειροβομβίδας σε κινηματογράφο

    Σε εξέλιξη βρίσκεται έρευνα από το ΤΑΕ Λευκωσίας σχετικά με τη ρίψη χειροβομβίδας το πρωί της Τρίτης στην είσοδο κινηματογράφου στη Λευκωσία από αγνώστους που επέβαιναν σε μοτοσικλέτα και είχε σαν αποτέλεσμα να τραυματιστεί ο φρουρός του κινηματογράφου, ηλικίας 48 χρόνων, και να προκληθούν ζημιές στην εξωτερική είσοδο του κινηματογράφου.

    Σε δηλώσεις του ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Ανδρέας Αγγελίδης ανέφερε ότι το περιστατικό συνέβηκε το πρωί της Τρίτης γύρω στις 02:50. Σημείωσε δε ότι ο 48χρονος φρουρός μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Λευκωσίας όπου έτυχε περίθαλψης και απολύθηκε καθώς τα τραύματα του ήταν επιπόλαια.

    Ο κ. Αγγελίδης είπε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη έρευνα από το ΤΑΕ Λευκωσίας, λαμβάνονται καταθέσεις, αξιολογούνται πληροφορίες και όλα τα ενδεχόμενα διερευνώνται.

    [04] Υπ. Εμπορίου: Η Κυβέρνηση θα υπερασπιστεί το δημόσιο χαρακτήρα της ΑΗΚ

    Κυβέρνηση έχει καταστήσει σαφές πως θα υπερασπιστεί με σθένος το δημόσιο χαρακτήρα της ΑΗΚ, γιατί αποτελεί σημαντικό εθνικό πλούτο του λαού μας που οφείλουμε να διαφυλάξουμε, δήλωσε την Τρίτη ο Υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Νεοκλής Συλικιώτης.

    «Μια επαναβεβαίωση, που στους χαλεπούς καιρούς που περνούμε αξίζει να την επαναλαμβάνουμε», σημείωσε ο κ. Συλικιώτης σε χαιρετισμό του στη συνέντευξη Τύπου για την παρουσίαση των Πεπραγμένων της ΑΗΚ για το 2011, στη Λευκωσία.

    «Είναι σε αυτό το πλαίσιο», πρόσθεσε, «που η Κυβέρνηση στηρίζει το σχέδιο αναδιάρθρωσης της ΑΗΚ το οποίο βρίσκεται σε εξέλιξη, γιατί πιστεύουμε πως θα συμβάλει στον εξορθολογισμό της οργανικής δομής της Αρχής και θα αποτελέσει χρήσιμο εργαλείο για να μπορέσει να υπερβεί διάφορες στρεβλώσεις που παρατηρούνται και να καταστεί ένας αποτελεσματικός, αποδοτικός και παραγωγικός οργανισμός, με μειωμένες λειτουργικές δαπάνες».

    [05] Ετήσιες εξοικονομήσεις 16 εκ. ευρώ πέτυχε η Λαϊκή Τράπεζα

    Ετήσιες εξοικονομήσεις ύψους 16 εκ. ευρώ εξασφάλισε η Λαϊκή Τράπεζα μετά την εφαρμογή των περικοπών στη μισθοδοσία και στα ωφελήματα του προσωπικού, όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Ανδρέας Φιλίππου, Μη Εκτελεστικός Πρόεδρος της Λαϊκής Τράπεζας.

    Παράλληλα, ο κ. Φιλίππου ανέφερε ότι το προσχέδιο αναδιάρθρωσης της Τράπεζας έχει συμπληρωθεί και αποσταλεί σε Υπουργείο Οικονομικών και Κεντρική Τράπεζα θα είναι έτοιμο πριν το τέλος του χρόνου ύστερα από διαβούλευση και με την Τρόικα.

    Τόσο η μείωση αποδοχών και ωφελημάτων του προσωπικού της Τράπεζας στην Κύπρο όσο και η εκπόνηση σχεδίου αναδιάρθρωσης περιλαμβάνονται στο διάταγμα που εξέδωσε το Μάιο ο Υπουργός Οικονομικών για τη αγορά 1,8 δις μετοχών της Λαϊκής Τράπεζας από την Κυβέρνηση.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Tuesday, 30 October 2012 - 17:39:08 UTC