Find out about The HR-Net Group Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 12-10-25

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Το ΕΚ ενέκρινε ψήφισμα για την ενίσχυση της προξενικής προστασίας
  • [02] Ψήφισμα ΕΚ για εμπέδωση των ωφελημάτων της Ενιαίας Αγοράς
  • [03] Απέρριψε η Βουλή αναπομπή νόμου περί Κεντρικής Τράπεζας
  • [04] Όχι Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σε ανδροκρατούμενη ΕΚΤ

  • [01] Το ΕΚ ενέκρινε ψήφισμα για την ενίσχυση της προξενικής προστασίας

    Με 596 ψήφους υπέρ, 66 κατά και 12 αποχές, η Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ενέκρινε ψήφισμα για την ενίσχυση της προξενικής προστασίας των Ευρωπαίων πολιτών στο εξωτερικό.

    Σύμφωνα με το ψήφισμα, οι διπλωματικές και προξενικές αρχές όλων των ευρωπαϊκών κρατών μελών θα πρέπει να παράσχουν σε κάθε πολίτη της ΕΕ που βρίσκεται στο εξωτερικό την ίδια προστασία που προσφέρουν και στους υπηκόους τους,

    Οι Ευρωβουλευτές με το ψήφισμά τους ζήτησαν επίσης από τις αντιπροσωπείες της ΕΕ να αναλάβουν ηγετικό ρόλο στην ενίσχυση της προστασίας των Ευρωπαίων που βρίσκονται σε χώρες εκτός ΕΕ.

    [02] Ψήφισμα ΕΚ για εμπέδωση των ωφελημάτων της Ενιαίας Αγοράς

    Ψήφισμα- κάλεσμα προς όλους τους εμπλεκόμενους φορείς ώστε να συμβάλουν εποικοδομητικά στην εμπέδωση των ωφελημάτων της Ενιαίας Αγοράς από τους πολίτες της ΕΕ, υιοθέτησε η Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Στο ψήφισμα καταγράφεται με σαφήνεια το γεγονός ότι οι Ευρωπαίοι πολίτες δεν έχουν επωφεληθεί πλήρως από την Ενιαία Αγορά.

    Στο ψήφισμα καταγράφονται οι δυσκολίες εγγραφής οχήματος στο εξωτερικό, το άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών και η αναγνώριση επαγγελματικών προσόντων, ενώ επιρρίπτεται η ευθύνη για αυτά τα προβλήματα στα κράτη μέλη για την απροθυμία τους να υιοθετήσουν τους Ευρωπαϊκούς Κανόνες ταχέως, να συντονιστούν μεταξύ τους και να ενημερώσουν τους πολίτες για τα δικαιώματά τους.

    «Σε διάφορους τομείς της καθημερινότητάς μας, πολλά και απλά θέματα είναι ακόμη πολύ πολύπλοκα, δύσκολα και ακριβά, όπως η επιστροφή των ιατρικών εξόδων μετά από προσωρινή παραμονή σε άλλη χώρα της ΕΕ, το άνοιγμα ενός τραπεζικού λογαριασμού με ένα φοιτητή Erasmus, ή η αναγνώριση των επαγγελματικών προσόντων και της πινακίδας αυτοκινήτου σε άλλο κράτος μέλος», είπε η εισηγήτρια του ψηφίσματος, Ευρωβουλευτής Regina Bastos.

    [03] Απέρριψε η Βουλή αναπομπή νόμου περί Κεντρικής Τράπεζας

    Κατά πλειοψηφία η Ολομέλεια της Βουλής απέρριψε την αναπομπή, από τον Πρόεδρο Χριστόφια, του προσφάτως ψηφισθέντος νόμου περί Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου (ΚΤΚ).

    Υπέρ της αποδοχής της αναπομπής δεν ψήφισε κανένας Βουλευτής, ενώ υπήρξαν 26 ψήφοι εναντίον από όλα τα κόμματα, πλην του ΑΚΕΛ, του οποίου οι 16 παρευρεθέντες στην απογευματινή συνεδρία της Ολομέλειας τήρησαν αποχή.

    Με το νόμο αυτόν, προβλέπεται ότι, για το διορισμό από το Υπουργικό Συμβούλιο των Μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΤΚ, θα πρέπει να προηγείται διαβούλευση με την Κοινοβουλευτική Επιτροπή Οικονομικών και Προϋπολογισμού.

    [04] Όχι Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σε ανδροκρατούμενη ΕΚΤ

    Η Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου απέρριψε την πρόταση του Συμβουλίου για διορισμό του Mersch ως μέλους της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ).

    Συγκεκριμένα, η Ολομέλεια με 325 ψήφους υπέρ, 300 κατά και 49 αποχές ενέκρινε την πρόταση της Επιτροπής Οικονομικής και Νομισματικής Πολιτικής, η οποία είχε εκδώσει αρνητική γνώμη σχετικά με τη σύσταση του Συμβουλίου για το διορισμό του Yves Mersch ως μέλους της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΚΤ.

    Σύμφωνα με την πρόταση που εγκρίθηκε από την Ολομέλεια, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο καλεί τώρα το Συμβούλιο να αποσύρει τη σύστασή του και να υποβάλει στο Κοινοβούλιο νέα σύσταση.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Thursday, 25 October 2012 - 17:39:07 UTC