Browse through our Interesting Nodes on Greek Advertizing & Production Services Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 17 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 12-10-18

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Παρέμβαση ΣτΕ για άτομα διαφορετικού σεξουαλικού προσανατολισμού
  • [02] Νέα υποχώρηση στο κόστος δανεισμού της Ισπανίας
  • [03] Εργο εθνικής σημασίας ο δρόμος Πόλεως-Πάφου, λέει ο Πρόεδρος

    της Βουλής

  • [04] Σε απεργία τη Δευτέρα 29 Οκτ. κατέρχονται οι εργαζόμενοι στον

    ΟΣΕ Λευκωσίας

  • [05] Τον κώδωνα του κινδύνου για τον Απ. Ανδρέα κρούει η Europa Nostra
  • [06] Προετοιμάζεται η Αστυνομία για τον αγώνα ΑΕΛ - Φενερμπαχτσέ

  • [01] Παρέμβαση ΣτΕ για άτομα διαφορετικού σεξουαλικού προσανατολισμού

    Με δημόσια παρέμβασή του, ο Επίτροπος για τα ανθρώπινα δικαιώματα του Συμβουλίου της Ευρώπης Νίλς Μουϊζνιεκς χαρακτηρίζει αφόρητη την κατάσταση που βιώνουν τα άτομα διαφορετικού σεξουαλικού προσανατολισμού στην Ευρώπη, υφιστάμενα τις επιπτώσεις προκαταλήψεων, στιγματισμού και σε πολλές περιπτώσεις της βίας.

    Ο Επίτροπος χαρακτηρίζει ως "σοβαρό εμπόδιο" για την πλήρη απόλαυση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων αυτών των ανθρώπων, το γεγονός ότι σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, τούς αρνούνται το δικαίωμα της ελεύθερης έκφρασης, του συνέρχεσθαι και του συνεταιρίζεσθαι.

    Αναφέρεται, ιδιαίτερα, στην ποινικοποίηση της ομοφυλοφιλίας που προωθείται ή εφαρμόζεται σε ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες, γεγονός που, όπως υπογραμμίζει, συνιστά δυνητική απαγόρευση σε ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων, όπως η δημοσίευση άρθρων, διάδοση των θεμάτων και των προβλημάτων που απασχολούν τα άτομα διαφορετικού σεξουαλικού προσανατολισμού, καθώς και την διεξαγωγή ομιλιών και εκδηλώσεων.

    [02] Νέα υποχώρηση στο κόστος δανεισμού της Ισπανίας

    Πτώση σημείωσε το κόστος δανεισμού της Ισπανίας σε μια μεγάλη δημοπρασία κρατικών ομολόγων την Πέμπτη, εν μέσω της αναποφασιστικότητας της Μαδρίτης να προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας.

    Η επιτυχία της άντλησης 4,61 δισ. ευρώ σε δημοπρασία ομολόγων, πραγματοποιήθηκε την ημέρα έναρξης της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ για την κρίση της Ευρωζώνης, αντικατοπτρίζοντας τις προσδοκίες ότι η Ισπανία θα ζητήσει τη βοήθεια της Ευρωζώνης, και μάλιστα σύντομα.

    Αλλά, παρά την ανακούφιση στην αγορά ομολόγων, τα νέα οικονομικά στοιχεία έδειξαν ότι η πληγείσα από την ύφεση Ισπανία, όπου ένας στους τέσσερις εργαζόμενους είναι άνεργος, εξακολουθεί να αντιμετωπίζει βαθιά δημοσιονομικά και οικονομικά προβλήματα.

    [03] Εργο εθνικής σημασίας ο δρόμος Πόλεως-Πάφου, λέει ο Πρόεδρος της Βουλής

    Σημαντικό αναπτυξιακό έργο εθνικής σημασίας χαρακτήρισε ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Γιαννάκης Ομήρου το δρόμο Πάφου - Πόλεως Χρυσοχούς, προσθέτοντας ότι η Βουλή των Αντιπροσώπων στηρίζει ομόθυμα την κατασκευή του.

    Ο κ. Ομήρου είχε το μεσημέρι της Πέμπτης συνάντηση με αντιπροσωπεία της περιφέρειας Πόλεως Χρυσοχούς, τον Δήμαρχο της Πόλεως και Κοινοτάρχες της περιοχής. Παρόντες στη συνάντηση ήταν και οι Βουλευτές της Πάφου, καθώς και ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Συγκοινωνιών.

    Σε δηλώσεις του μετά το πέρας της συνάντησης, ο κ. Ομήρου είπε ότι το έργο δεν αφορά έναν δρόμο τοπικής, αλλά εθνικής σημασίας που θα θέσει τα θεμέλια για την ανάπτυξη ολόκληρης της περιοχής, συνδέοντας μέσω ενός νέου, σύγχρονου αυτοκινητόδρομου όλη την ελεύθερη Κύπρο με την Πόλη Χρυσοχούς.

    [04] Σε απεργία τη Δευτέρα 29 Οκτ. κατέρχονται οι εργαζόμενοι στον ΟΣΕ Λευκωσίας

    Σε προειδοποιητική στάση εργασίας προχωρούν τη Δευτέρα 29 Οκτωβρίου από το πρωί και μέχρι τις 10:00 π.μ., οι εργαζόμενοι στον Οργανισμό Συγκοινωνιών Επαρχίας Λευκωσίας (ΟΣΕΛ).

    Όπως ανακοινώνουν οι συντεχνίες ΣΕΓΔΑΜΕΛΙΝ-ΠΕΟ και ΟΜΕΠΕΓΕ-ΣΕΚ, η στάση εργασίας πραγματοποιείται λόγω της καθυστέρησης καταβολής των οφειλομένων ποσών από πλευράς της εταιρείας, κυρίως στο Ταμείο Προνοίας και των άλλων αποκοπών του προσωπικού προς άλλα ταμεία, καθώς και στα προβλήματα που αντιμετωπίζει το προσωπικό της εταιρείας που παρά τις προσπάθειες δεν έχουν επιλυθεί.

    Κατά τη διάρκεια της απεργίας θα πραγματοποιηθεί Γενική Συνέλευση στο οίκημα της ΣΕΚ στις 8:00π.μ. όπου το προσωπικό θα ενημερωθεί για τις τυχόν εξελίξεις και θα πάρει αποφάσεις για τη συνέχεια.

    [05] Τον κώδωνα του κινδύνου για τον Απ. Ανδρέα κρούει η Europa Nostra

    Υπάρχει επείγουσα ανάγκη να προχωρήσουν οι εργασίες αναστήλωσης της κατεχόμενης Μονής του Αποστόλου Ανδρέα, με βάση τη μελέτη του Πανεπιστημίου Πατρών, τονίζει το προεδρείο της Europa Nostra που βρέθηκε στην Κύπρο με αφορμή το 5ο Φόρουμ για την Ευρωπαϊκή Κληρονομία, στο πλαίσιο των Ευρωπαϊκών Ημερών Κληρονομίας από τις 14 ως τις 16 Οκτωβρίου.

    Το Προεδρείο είχε την ευκαιρία την Τετάρτη να μεταβεί στα κατεχόμενα όπου επισκέφθηκε την κατεχόμενη Μονή, την κλειστή πόλη της Αμμοχώστου καθώς και τον Άγιο Φίλωνα στην Καρπασία. Συναντήθηκε επίσης με Ε/κ και Τ/κ , μέλη της τεχνικής επιτροπής για την πολιτιστική κληρονομία.

    Μιλώντας την Πέμπτη σε διάσκεψη Τύπου στην Πύλη Αμμοχώστου, ο Αντιπρόεδρος της Europa Nostra Κώστας Καράς αναφέρθηκε στην εντυπωσιακή, όπως τη χαρακτήρισε, εργασία που επιτελείται από τη μικτή επιτροπή. Είπε ότι το θέμα της πολιτιστικής κληρονομίας στην Κύπρο είναι αρκετά περίπλοκο λόγω και της κατάστασης στο νησί και της διασύνδεσης με την πολιτική κατάσταση.

    [06] Προετοιμάζεται η Αστυνομία για τον αγώνα ΑΕΛ - Φενερμπαχτσέ

    Οι Αρχές της Δημοκρατίας θα λάβουν όλα τα ενδεικνυόμενα μέτρα για την ασφαλή διεξαγωγή του ποδοσφαιρικού αγώνα της ερχόμενης Πέμπτης στο ΓΣΠ, μεταξύ της ΑΕΛ και της τουρκικής Φενερμπαχτσέ, για την 3η αγωνιστική του τρίτου ομίλου του UEFA Europa League, δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Ανδρέας Αγγελίδης.

    Σε δηλώσεις στη Λεμεσό, την Πέμπτη, ο κ. Αγγελίδης ανέφερε πως την Τετάρτη πραγματοποιήθηκαν δυο συσκέψεις για το θέμα στη Λευκωσία, μια στο Αρχηγείο και μια στην Αστυνομική Διεύθυνση, όπου συζητήθηκαν τα μέτρα που θα ληφθούν, πριν, κατά τη διάρκεια και μετά το πέρας του αγώνα.

    Οι 1140 Τ/κ φίλαθλοι της Φενερμπαχτσέ θα αφιχθούν από τα κατεχόμενα με λεωφορείο, πριν την προσέλευση των οπαδών της ΑΕΛ, είπε ο εκπρόσωπος της Αστυνομίας, προσθέτοντας ότι τα λεωφορεία και οι επιβάτες θα ελέγχονται στα οδοφράγματα και αν προκύψει οποιοδήποτε πρόβλημα, θα λαμβάνονται άμεσες αποφάσεις από το κέντρο κρίσεως.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Thursday, 18 October 2012 - 13:39:08 UTC