Browse through our Interesting Nodes on Social Issues in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 12-10-18

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Τελέστηκαν τα εγκαίνια κυπριακών αρχαιοτήτων στη Ρώμη
  • [02] Τρία νέα Προξενεία στη Ρωσία για ενίσχυση του τουρισμού και εμπορίου
  • [03] Ο Πρόεδρος της Βουλής εγκαινίασε Έκθεση Τέχνης
  • [04] Ο S&Ps υποβάθμισε πέντε περιφέρειες της Ισπανίας
  • [05] Το Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής εγκαινίασε τη Σχολή Μοριακής

    Ιατρικής


  • [01] Τελέστηκαν τα εγκαίνια κυπριακών αρχαιοτήτων στη Ρώμη

    Τελέστηκαν το βράδυ της Τετάρτης σε εκθεσιακό χώρο του Κυρηνάλιου Μεγάρου (Προεδρικό Μέγαρο), στη Ρώμη, τα εγκαίνια της έκθεσης κυπριακών αρχαιοτήτων με τίτλο «Κύπρος; Το νησί της Αφροδίτης». Τα εγκαίνια τέλεσαν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας και ο Πρόεδρος της Ιταλίας Τζιόρτζιο Ναπολιτάνο, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση. Η έκθεση κυπριακών αρχαιοτήτων εντάσσεται στο πλαίσιο της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

    Μεταξύ των εκθεμάτων που περιλαμβάνει η έκθεση, τα οποία ανέρχονται σε συνολικά 56 αντίγραφα αρχαίων αντικειμένων που ανάγονται στις περιόδους από τη νεολιθική μέχρι και τη ρωμαϊκή περίοδο, είναι το μαρμάρινο Άγαλμα της Αφροδίτης της Ελληνιστικής Περιόδου, αγαλματίδιο της Αφροδίτης του 3ου αιώνα π.Χ., μαρμάρινη κεφαλή της Αφροδίτης του 1ου αιώνα π.Χ, καθώς και αριθμός χρυσών κοσμημάτων του 3ου αιώνα π.Χ.

    [02] Τρία νέα Προξενεία στη Ρωσία για ενίσχυση του τουρισμού και εμπορίου

    Η ίδρυση τριών νέων έμμισθων Προξενείων στη Ρωσική Ομοσπονδία εκρίθη σκόπιμη μέσα στα πλαίσια των μέτρων που αποφάσισε το Υπουργικό Συμβούλιο για ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος και των εμποροοικονομικών σχέσεων Κύπρου και Ρωσίας, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Υπουργείο Εξωτερικών.

    Στην ανακοίνωση, με αφορμή δημοσίευμα αναφορικά με την ίδρυση Προξενείων στις πόλεις Κρασνοντάρ, Αικατερίνμπουργκ και Σαμάρα, το Υπουργείο Εξωτερικών ανακοινώνει ότι η ίδρυσή τους "εκρίθη σκόπιμη μέσα στα πλαίσια των μέτρων που αποφάσισε το Υπουργικό Συμβούλιο για ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος και των εμποροοικονομικών σχέσεων Κύπρου και Ρωσίας, λόγω της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης".

    [03] Ο Πρόεδρος της Βουλής εγκαινίασε Έκθεση Τέχνης

    Τα εγκαίνια της 14ης Ομαδικής Έκθεσης Τέχνης της Ένωσης Εικαστικών Καλλιτεχνών Κύπρου τέλεσε ο Πρόεδρος της Βουλής. Σε χαιρετισμό του στα εγκαίνια, ο κ. Ομήρου είπε πως η εκδήλωση αυτή αποτελεί προσπάθεια στήριξης των εικαστικών καλλιτεχνών της Κύπρου και προβολής του έργου τους, για να προσθέσει πως ιδιαίτερα σήμερα, στη δύσκολη περίοδο που διάγουμε, η ενασχόληση με τα γράμματα και τις τέχνες δεν είναι απλώς ένα παρήγορο γεγονός.

    Αυτό αποτελεί ένα μέσο αντιμετώπισης της κρίσης, αφού, πέρα από την προαγωγή του πολιτισμού, συμβάλλει στον εξευγενισμό των ηθών και στη δημιουργία δραστήριων και συνειδητοποιημένων πολιτών, πρόσθεσε.

    [04] Ο S&Ps υποβάθμισε πέντε περιφέρειες της Ισπανίας

    Μετά την υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ισπανίας την περασμένη Πέμπτη, ο οίκος αξιολόγησης Standard and Poor`s υποβάθμισε σήμερα πέντε ισπανικές περιφέρειες και τις πόλεις Μαδρίτη και Βαρκελώνη μία βαθμίδα πριν τα σκουπίδα (junk).

    Ειδικότερα, υποβάθμισε την πιστοληπτική ικανότητα της Ανδαλουσίας, της Αραγόνας, των Κανάριων Νήσων και της Γαλικίας και την ευρύτερη περιφέρεια της Μαρδίτης, κατά δύο βαθμίδες στο ΒΒΒ-. Διατήρησε ταυτόχρονα την αξιολόγηση ΒΒΒ- για τις Βαλεαρίδες Νήσους.

    Οι αρνητικές προοπτικές σε αυτές τις έξι περιφέρειες αντανακλούν, μεταξύ άλλων, την αρνητική προοπτική για τη μακροχρόνια αξιολόγηση της Ισπανίας και την άποψή του οίκου για τον κίνδυνο περιφερειακής μη συμμόρφωσης με τους δημοσιονομικούς στόχους", ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο S&Ps.

    [05] Το Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής εγκαινίασε τη Σχολή Μοριακής Ιατρικής

    Σε μια λαμπρή τελετή, με τιμώμενο πρόσωπο τον πατέρα της σύγχρονης γενετικής και κάτοχο του βραβείου Νόμπελ Φυσιολογίας/Ιατρικής James D. Watson, το Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής εγκαινίασε την Τετάρτη το βράδυ τη Σχολή Μοριακής Ιατρικής Κύπρου. Στη μεταπτυχιακή Σχολή Μοριακής Ιατρικής Κύπρου ήδη σπουδάζουν φοιτητές από την Κύπρο και το εξωτερικό και φιλοδοξεί να δώσει το δικό της σημαντικό στίγμα στην ανάπτυξη της επιστημονικής έρευνας και της ακαδημαϊκής αριστείας στον τόπο.

    Σε χαιρετισμό του ο Γενικός Εκτελεστικός Ιατρικός Διευθυντής του Ινστιτούτου και Διευθυντής της Σχολής Μοριακής Ιατρικής Φίλιππος Πατσάλης σημείωσε ότι η ίδρυση της Σχολής είναι ίσως ο σημαντικότερος σταθμός στην ιστορία του Ινστιτούτου Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου από την ίδρυσή του μέχρι σήμερα.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Thursday, 18 October 2012 - 4:39:07 UTC