Browse through our Interesting Nodes on Turkey Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 12-10-16

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Μειώθηκε το έλλειμμα του εμπορικού ισοζυγίου της Κύπρου
  • [02] ΟΗΕ: Στα 870 δισ. ευρώ το κόστος του οργανωμένου εγκλήματος
  • [03] Εμπειρογνώμονες επιχειρούν να αναπτύξουν την πρώτη Κλίμακα ΣΚΟΡ

    στην Κύπρο

  • [04] Ο ΠΙΣ φιλοξενεί πανευρωπαϊκές συνόδους στο πλαίσιο της Προεδρίας
  • [05] Νομισματικό επίτροπο στην ΕΕ με εξουσίες στους εθνικούς

    προϋπολογισμούς, προτείνει ο Σόιμπλε

  • [06] Εγκαινιάστηκε το νέο κτίριο του Ιδρύματος "Ραδιομαραθώνιος"

  • [01] Μειώθηκε το έλλειμμα του εμπορικού ισοζυγίου της Κύπρου

    Μείωση του ελλείμματος εμπορικού ισοζυγίου της Κύπρου τους πρώτους επτά μήνες του 2012 καταγράφουν τα στατιστικά στοιχεία που δημοσιοποίησε η Eurostat.

    Σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2011, το έλλειμμα ήταν μειωμένο κατά 300 εκατ. ευρώ.

    Οπως προκύπτει από τα κοινοτικά στοιχεία, η συνολική αξία των εξαγωγών της Κύπρου την περιόδου Ιανουαρίου-Ιουλίου 2012 έφτασε τα 800 εκατ. ευρώ, καταγράφοντας αύξηση 4% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Μειωμένες κατά 7% ήταν οι εισαγωγές, φτάνοντας σε αξία τα 3,3 δισ. ευρώ. Την ίδια περίοδο οι ελληνικές εξαγωγές ανήλθαν σε 14,4 δισ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 12%, ενώ οι εισαγωγές υποχώρησαν στα 23,4 δισ. ευρώ καταγράφοντας μείωση της τάξης του 13%.Το εμπορικό ισοζύγιο της Ελλάδας κατέγραψε έλλειμμα της τάξης 9 δισ. ευρώ, ενώ την αντίστοιχη περίοδο του 2011 το εμπορικό έλλειμμα είχε ανέλθει στα 14 δισ. ευρώ.

    [02] ΟΗΕ: Στα 870 δισ. ευρώ το κόστος του οργανωμένου εγκλήματος

    Το κόστος του διεθνούς οργανωμένου εγκλήματος ανέρχεται σε 870 δισεκατομμύρια δολάρια (695 δισεκατομμύρια ευρώ), ανακοίνωσε στη Βιέννη ο Γιούρι Φεντότοφ, ο επικεφαλής του Γραφείου των Ηνωμένων Εθνών κατά των ναρκωτικών και του οργανωμένου εγκλήματος, απευθύνοντας έκκληση για έναν ισχυρότερο συντονισμό μεταξύ των κρατών, ώστε να καταπολεμηθεί η μάστιγα αυτή.

    "Μπορεί να εκτιμηθεί το κόστος του διασυνοριακού οργανωμένου εγκλήματος σε 870 δισεκατομμύρια δολάρια (672 δισεκατομμύρια ευρώ), δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου στη Βιέννη. "Ωστόσο, δεν μπορούμε να αποτιμήσουμε τα δεινά και τη δυστυχία που οι παράνομες αυτές δραστηριότητες προκαλούν σε εκατομμύρια ανθρώπους", πρόσθεσε.

    Τα "αφεντικά" του οργανωμένου εγκλήματος είναι "έξυπνα, καλά πληροφορημένα, με καιροσκοπική δράση", υπογράμμισε ο κ. Φεντότοφ ζητώντας καλύτερη συνεργασία ανάμεσα στα κράτη για την καταπολέμηση των εγκληματικών αυτών οργανώσεων που παρουσιάζουν ιδιαίτερα μεγάλη κινητικότητα. Σχεδόν 800 Υπουργοί και εκπρόσωποι της κοινωνίας των πολιτών μετέχουν επί μια εβδομάδα στη διάσκεψη για το διασυνοριακό οργανωμένο έγκλημα που διεξάγεται στην αυστριακή πρωτεύουσα

    [03] Εμπειρογνώμονες επιχειρούν να αναπτύξουν την πρώτη Κλίμακα ΣΚΟΡ στην Κύπρο

    Την πρώτη στο είδος της Κλίμακα Κοινωνικής Συνοχής και Συμφιλίωσης (ΣΚΟΡ) επιχειρούν να αναπτύξουν δέκα εμπειρογνώμονες στο χώρο της ειρήνης και συμφιλίωσης, από έξι διαφορετικές χώρες, τους οποίους συγκέντρωσε στην Κύπρο η Πρωτοβουλία «Κύπρος 2015: Έρευνα και Διάλογος για ένα βιώσιμο μέλλον».

    Η κλίμακα ΣΚΟΡ θα αποτελεί, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, ένα στατιστικό εργαλείο που θα παρακολουθεί με ακρίβεια και σε κάποιο βαθμό θα "προβλέπει", την κατάσταση της συμφιλίωσης στη Κύπρο, σύμφωνα με τις σύγχρονες πρακτικές στον ορισμό και υπολογισμό της συμφιλίωσης.

    Ως στατιστικό εργαλείο, η κλίμακα ΣΚΟΡ θα αποτελέσει, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, το νέο οδικό χάρτη για κυβερνητικούς και μη-κυβερνητικούς φορείς, διεθνείς οργανισμούς και άλλους σχετικούς φορείς σε ό,τι αφορά τη μέτρηση και αξιολόγηση της συμφιλίωσης σε διαιρεμένες κοινωνίες, προσφέροντας πιο στοχευόμενη και αποτελεσματική αξιοποίηση των πόρων και προσπαθειών.

    [04] Ο ΠΙΣ φιλοξενεί πανευρωπαϊκές συνόδους στο πλαίσιο της Προεδρίας

    Στην Κύπρο φιλοξενούνται φέτος οι πανευρωπαϊκές σύνοδοι των ευρωπαϊκών ιατρικών οργανισμών UEMS και CPME, στο πλαίσιο της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ.

    Οπως αναφέρθηκε σε διάσκεψη Τύπου που συγκάλεσε ο Παγκύπριος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ) , η διοργάνωση των συνόδων στην Κύπρο από το Σύλλογο έγινε κατορθωτή ύστερα από έντονο ανταγωνισμό με άλλες χώρες και εκφράστηκε η ευχή όπως με την φιλοξενία τοποθετηθεί η Κύπρος στο επίκεντρο των ευρωπαϊκών ιατρικών γεγονότων και αναπτυχθεί ο ιατρικός συνεδριακός τουρισμός.

    Στη διάσκεψη αναφέρθηκε ότι ο οργανισμός UEMS (European Union of Medical Specialist), είναι από τους σημαντικότερους συμβουλευτικούς οργανισμούς της ΕΕ. Η σύνοδος διεξάγεται από τις 17 ως τις 20 Οκτωβρίου στη Λάρνακα.

    [05] Νομισματικό επίτροπο στην ΕΕ με εξουσίες στους εθνικούς προϋπολογισμούς, προτείνει ο Σόιμπλε

    Ο Υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε πρότεινε τη δημιουργία θέσης "νομισματικού επιτρόπου" για την Ευρωζώνη με ευρείες εξουσίες επί των εθνικών προϋπολογισμών στο πλαίσιο συνολικής αναθεώρησης της συνθήκης της Ένωσης για την ενίσχυση της ενοποίησης και το ξεπέρασμα της κρίσης χρέους.

    Ο κ. Σόιμπλε τάχθηκε επίσης υπέρ της μεταρρύθμισης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για να διασφαλισθεί ότι μόνο βουλευτές από χώρες τις οποίες αφορά μία συγκεκριμένη υπόθεση θα μπορούν να ψηφίζουν επ' αυτής.

    Διευκρίνισε ότι συζήτησε με την Καγκελάριο Αγκελα Μέρκελ τις προτάσεις αυτές και "τη βρήκε λίγο επιφυλακτικότερη" απέναντί τους.

    [06] Εγκαινιάστηκε το νέο κτίριο του Ιδρύματος "Ραδιομαραθώνιος"

    Το Ιδρυμα Ραδιομαραθώνιος αποτελεί ενεργό σύμμαχο και σταθερό συνεργάτη του κράτους στην προσπάθεια για αποτελεσματική ένταξη των ατόμων με αναπηρίες στην κοινωνία, δήλωσε η Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Σωτηρούλα Χαραλάμπους, στα εγκαίνια του νέου κτιρίου του Ιδρύματος Ραδιομαραθώνιος για Παιδιά με Ειδικές Ανάγκες στην Ακρόπολη.

    Η κ. Χαραλάμπους σημείωσε ότι η άμεση ικανοποίηση υπαρκτών αναγκών και η ενεργός συμμετοχή της κοινωνίας των πολιτών δικαιολογούν τη διαχρονική δυναμική του θεσμού του Ραδιομαραθωνίου, από τον οποίο επωφελούνται, μέσω του Ιδρύματος, Κέντρα Ημέρας, Ειδικά Σχολεία, Σύνδεσμοι και Οργανώσεις καθώς και οικογένειες.

    Διαβεβαίωσε ότι το Υπουργείο έχει στην προτεραιότητά του θέματα που αφορούν στα άτομα με αναπηρίες, στοχεύοντας στη διασφάλιση αξιοπρεπών συνθηκών διαβίωσης και τη σταθερή βελτίωση τους. Σημείωσε ακόμη ότι στόχος του Υπουργείου είναι να επιτευχθεί στο μέγιστο δυνατό βαθμό, η εξάλειψη των εμποδίων που απομονώνουν από τους άλλους πολίτες τα άτομα με αναπηρίες, προσθέτοντας ότι σύμμαχος είναι το Ιδρυμα Ραδιομαραθώνιος το οποίο εκτός από συλλογή οικονομικής βοήθειας, συνδράμει και στην καλλιέργεια κουλτούρας αποδοχής και την καταπολέμηση των διακρίσεων και της προκατάληψης.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Tuesday, 16 October 2012 - 15:39:07 UTC