Write to us with Feedback for the HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 12-10-16

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ισραήλ - Πρόωρες εκλογές για τις 22 Ιανουαρίου
  • [02] Προκριματική φάση Π.Κυπέλλου: Με στόχο τη νίκη, η Εθνική Κύπρου

    αντιμετωπίζει απόψε τη Νορβηγία

  • [03] Ετοιμασίες στην Πάφο για το πρόγραμμα της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας

    2017

  • [04] Συνεχίζεται σήμερα η συζήτηση κομμάτων - Κυβέρνησης για τις

    αντιπροτάσεις που θα δοθούν στην Τρόικα


  • [01] Ισραήλ - Πρόωρες εκλογές για τις 22 Ιανουαρίου

    Το ισραηλινό κοινοβούλιο όρισε την 22 Ιανουαρίου ημέρα πρόωρων εθνικών εκλογών, εγκρίνοντας μετά από μαραθώνια συζήτηση οκτώ ωρών, την πρόταση του Πρωθυπουργού Μπέντζαμιν Νετανιάχου για διάλυση της Κνεσέτ και τη προκήρυξη πρόωρων βουλευτικών εκλογών.

    Οι εκλογές σύμφωνα με το Σύνταγμα επρόκειτο να γίνουν τον Οκτώβριο του 2013, αλλά η κυβέρνηση του Νετανιάχου ζήτησε την διάλυση της Κνεσέτ, μετά από τις σοβαρές διαφωνίες στον κυβερνητικό συνασπισμό σε σχέση με τον προϋπολογισμό, την πολιτική σχετικά με τη θρησκεία και τις εθνικές διαμάχες με τις αραβικές και άλλες γειτονικές χώρες.

    Η προεκλογική εκστρατεία αναμένεται να επικεντρωθεί στην σκληρή πολιτική απέναντι στο Ιράν και το πυρηνικό του πρόγραμμα αλλά και στο αγκάθι της οικονομίας. Οι δημοσκοπήσεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας δείχνουν μια εύκολη νίκη για τον ηγέτη του δεξιού κόμματος Λικούντ και έως σήμερα Πρωθυπουργό Νετανιάχου, ο οποίος είναι πιθανό να ηγηθεί ενός συνασπισμού που περιλαμβάνει εθνικιστικές και θρησκευτικές ομάδες.

    [02] Προκριματική φάση Π.Κυπέλλου: Με στόχο τη νίκη, η Εθνική Κύπρου αντιμετωπίζει απόψε τη Νορβηγία

    Λίγες μέρες μετά την αποστολή στο Μάριμπορ για το παιχνίδι με τους Σλοβένους, οι διεθνείς μας ετοιμάζονται για νέες δύσκολες εξετάσεις στο πλαίσιο της προκριματικής φάσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2014.

    Στο Στάδιο «Αντώνης Παπαδόπουλος», γράφει η ιστοσελίδα της ΚΟΠ, αντιμετωπίζουμε απόψε τη Νορβηγία, με την οποία βρεθήκαμε ξανά αντιμέτωποι στην προκριματική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2012.

    Σε φιλικό επίπεδο πάμε καλά, σε επίσημο επίπεδο η προϊστορία είναι συντριπτικά υπέρ των Νορβηγών, που μετρούν έξι νίκες σε ισάριθμους αγώνες. Σε επίσημο επίπεδο διοργανώσεων FIFA-UEFA Κύπρος και Νορβηγία βρέθηκαν αντίπαλοι έξι φορές και ο απολογισμός κατέγραψε πέντε τέρματα για την Εθνική μας και δεκαέξι για τους Νορβηγούς.

    [03] Ετοιμασίες στην Πάφο για το πρόγραμμα της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας 2017

    Με εμπειρίες στις αποσκευές του επέστρεψε από τις Βρυξέλες ο Δήμαρχος Πάφου Σάββας Βέργας, ο οποίος συμμετείχε σε σύσκεψη εκπροσώπων δήμων που εξασφάλισαν τον τίτλο της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης την επόμενη πενταετία.

    Ο κ. Βέργας, που επισκέφτηκε τις Βρυξέλλες συνοδευόμενος από τους Γερμανούς συμβούλους της πόλης που είχαν εργαστεί την περίοδο της διεκδίκησης του τίτλου της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης για το 2017, αναφέρθηκε, σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, στη σημασία της διάκρισης της μικρής πόλης αλλά και την προβολή που έχει λάβει. Στο πλαίσιο της επίσκεψής του, ο Δήμαρχος Πάφου είπε πως έγινε ενημέρωση από εκπροσώπους των τοπικών Αρχών για τους τρόπους διεκδίκησης κονδυλίων από τα ταμεία της Ε.Ε. τα οποία θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν είτε για τη δημιουργία της αναγκαίας υποδομής είτε για την παρουσίαση του καλλιτεχνικού προγράμματος το 2017.

    Από σήμερα, συνέχισε, «μπορούμε να προχωρήσουμε σε εκείνες τις διαδικασίες ούτως ώστε να είμαστε πανέτοιμοι από την 1η του Γενάρη του 2013 να ξεκινήσουν χωρίς καθυστέρηση οι μηχανές της πόλης και να αρχίσει να λειτουργεί κανονικά η Πάφος ως Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης».

    [04] Συνεχίζεται σήμερα η συζήτηση κομμάτων - Κυβέρνησης για τις αντιπροτάσεις που θα δοθούν στην Τρόικα

    Συνεχίζεται σήμερα στο Υπουργείο Οικονομικών η συνάντηση της Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Σωτηρούλας Χαραλάμπους με τα οικονομικά επιτελεία των κομμάτων, με αντικείμενο τις αντιπροτάσεις της Κυβέρνησης που θα συζητηθούν με την Τρόικα.

    Στη χθεσινή συνάντηση συμμετείχαν επίσης ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου και ο Υφυπουργός παρά τω προέδρω Τίτος Χριστοφίδης.

    Σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ, λόγω της μακράς διάρκειας της σημερινής συνάντησης και της μη ολοκλήρωσης της συζήτησης επί των τριών προτάσεων της Τρόικας, που αφορούν τον τραπεζικό τομέα, τα δημοσιονομικά και τα διαρθρωτικά και τομεακά ζητήματα, έχει συμφωνηθεί όπως η συζήτηση συνεχιστεί αύριο.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Tuesday, 16 October 2012 - 7:39:11 UTC