Browse through our Interesting Nodes on the United States of America Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 12-10-08

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Οι Υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης θα υπογράψουν σήμερα την

    ενεργοποίηση του ΕΜΣ

  • [02] Αύξηση παραπόνων από εργαζόμενους για μη καταβολή μισθών, δηλώνει

    η Υπ. Εργασίας

  • [03] Την έναρξη της άσκησης
  • [04] Έτοιμη η έρευνα για τα πετρελαιοειδή, δηλώνει ο Υπ. Εμπορίου

  • [01] Οι Υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης θα υπογράψουν σήμερα την ενεργοποίηση του ΕΜΣ

    Η Ευρωζώνη διαθέτει από σήμερα ένα σημαντικό χρηματοδοτικό εργαλείο για την αντιμετώπιση των δημοσιονομικών και τραπεζικών κρίσεων. Πρόκειται για τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ΕΜΣ), την ενεργοποίηση του οποίου θα υπογράψουν τη Δευτέρα στο Λουξεμβούργου οι Υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης.

    Ο ΕΜΣ με διαθέσιμα της τάξης των 500 δισ. ευρώ, επρόκειτο αρχικά να τεθεί σε ισχύ από την 1η Ιουλίου, ωστόσο η προσφυγή που ασκήθηκε από Γερμανούς πολίτες στο συνταγματικό δικαστήριο καθυστέρησε την ενεργοποίησή του.

    Αναφορικά με την αποστολή του, ο ΕΜΣ θα μπορεί με την εγγύηση της Ευρωζώνης να δανείζεται από την αγορά και στη συνέχεια να δανείζει με χαμηλά επιτόκια χώρες που έχουν δημοσιονομικό πρόβλημα και βρίσκονται εκτός αγορών. Θα μπορεί, επίσης, να αγοράζει ομόλογα στην πρωτογενή (κατά την έκδοση) και τη δευτερογενή αγορά, όπου τα ομόλογα βρίσκονται σε διαπραγμάτευση, προκειμένου να τα επαναφέρει σε χαμηλά επίπεδα.

    [02] Αύξηση παραπόνων από εργαζόμενους για μη καταβολή μισθών, δηλώνει η Υπ. Εργασίας

    Εχει παρατηρηθεί μια μεγάλη αύξηση του αριθμού των εργαζομένων που καταφεύγουν στο Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων καταγγέλλοντας μη τακτή καταβολή των μισθών τους και γι' αυτό το λόγο το Υπουργείο εισηγήθηκε την τροποποίηση της νομοθεσίας που αφορά την προστασία των μισθών, καθώς και ένα νέο νομοσχέδιο για αποτελεσματικότερο έλεγχο της εφαρμογής της αρχής της ελεύθερης διακίνησης των εργαζομένων, δήλωσε σήμερα η Υπουργός, Σωτηρούλα Χαραλάμπους.

    Η κ. Χαραλάμπους προήδρευσε σήμερα το πρωί συνεδρία του Εργατικού Συμβουλευτικού Σώματος, το οποίο συζήτησε την εισήγηση του Υπουργείου Εργασίας για τροποποίηση της νομοθεσίας που αφορά στην προστασία των μισθών, αλλά και την εισήγηση του Υπουργείου επί ενός καινούργιου νομοσχεδίου για αποτελεσματικότερο έλεγχο της εφαρμογής της αρχής της ελεύθερης διακίνησης των εργαζομένων.

    Σε δηλώσεις της μετά από τη συνάντηση, η Υπουργός Εργασίας είπε ότι στόχος της εισήγησης του Υπουργείου για τροποποίηση της νομοθεσίας που αφορά στην προστασία των μισθών είναι να αυξηθούν οι ποινές και να δοθεί η δυνατότητα στο αρμόδιο δικαστήριο που εξετάζει τα θέματα αυτά, να αποφασίζει και για την πληρωμή των καθυστερημένων οφειλών, είτε αυτές αφορούν μισθούς, είτε αφορούν άλλα ζητήματα.

    [03] Την έναρξη της άσκησης

    Το Υπουργείο Άμυνας ανακοινώνει ότι "αρχίζει αύριο 9 Οκτωβρίου 2012 η διεθνής πολιτικοστρατιωτική άσκηση `ΑΡΓΟΝΑΥΤΗΣ - 2012`, η οποία οργανώνεται για πέμπτη συνεχή χρονιά από την Εθνική Φρουρά σε συνεργασία με αριθμό Υπουργείων και Υπηρεσιών της Κυπριακής Δημοκρατίας, καθώς και με αεροναυτικές δυνάμεις φιλίων κρατών".

    Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι "η άσκηση θα διεξαχθεί από τις 9 μέχρι και τις 12 Οκτωβρίου 2012 στο θαλάσσιο, εναέριο και χερσαίο χώρο των επαρχιών Λάρνακας και Λεμεσού, εντός του FIR και της ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας".

    Στο πλαίσιο της άσκησης θα εξετασθoύν τα Εθνικά Σχέδια «ΕΣΤΙΑ» και «ΝΕΑΡΧΟΣ», τα οποία αφορούν στην υποδοχή αμάχων από περιοχή της Μέσης Ανατολής, η οποία βρίσκεται σε εμπόλεμη ζώνη, και στην Έρευνα και Διάσωση σε περιπτώσεις αεροναυτικών ατυχημάτων.

    [04] Έτοιμη η έρευνα για τα πετρελαιοειδή, δηλώνει ο Υπ. Εμπορίου

    Ετοιμη είναι η έρευνα του Υπουργείου Εμπορίου που αφορά τα πετρελαιοειδή, δήλωσε ο Υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Νεοκλής Συλικιώτης, «υπάρχουν συγκεκριμένα συμπεράσματα, θέματα συμπεριφορών των εταιρειών κατά περιόδους» για τα οποία - είπε - ενημερώνει τις εταιρείες πετρελαιοειδών και θα δώσει στη συνέχεια τα αποτελέσματα στη δημοσιότητα.

    Την ερχόμενη Παρασκευή, ανέφερε, θα συναντηθεί με τη Συμβουλευτική Επιτροπή για θέματα καταναλωτών, στην οποία συμμετέχουν οι συνδικαλιστικές οργανώσεις και οργανώσεις καταναλωτών. Θα τους ενημερώσει ακόμη και γι άλλες έρευνες, όπως αυτή που αφορά το γάλα, την εφαρμογή του διατάγματος για το χαλούμι κ.ά.

    Για πρώτη φορά, είπε ο κ. Συλικιώτης, ακολουθήθηκε ένας νέος τρόπος παρακολούθησης του θέματος των πετρελαιοειδών, που περιλαμβάνει την καταγραφή άφιξης των φορτίων καυσίμων, τη στάθμιση με το απόθεμα που υπάρχει ανά πάσα στιγμή στις εγκαταστάσεις των εταιρειών, πώς διαμορφώνονται οι τιμές. Αξιολογήθηκε, επίσης, είπε, η γνώση σχετικού εμπειρογνώμονα. «Πρώτη φορά μπήκαμε σε τέτοιο βάθος και αυτό καταδεικνύει γιατί υπήρξε αυτή η καθυστέρηση», δήλωσε.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Monday, 8 October 2012 - 13:39:09 UTC