Browse through our Interesting Nodes of Greek Sports & Clubs Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 12-10-04

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Επληξε θέσεις στη Συρία η Αγκυρα ως αντίποινα για την φονική επίθεση

    στην Ακτσάκαλε

  • [02] Η Κύπρος στο Μεσογειακό πρωτάθλημα καράτε
  • [03] Αρχιμουσικός της Κρατικής Οπερας Βουδαπέστης ο Νότης Γεωργίου
  • [04] Με την Μαρσέϊγ αγωνίζεται απόψε η ΑΕΛ

  • [01] Επληξε θέσεις στη Συρία η Αγκυρα ως αντίποινα για την φονική επίθεση στην Ακτσάκαλε

    Θέσεις στη Συρία έπληξε η Τουρκία ως αντίποινα για τα πυρά που είχε δεχτεί την Τετάρτη η περιοχή Ακτσάκαλε στην Ούρφα της Νοτιοανατολικής Τουρκίας από τη Συρία, σύμφωνα με ανακοίνωση που εκδόθηκε από το τουρκικό πρωθυπουργικό γραφείο.

    Στην ανακοίνωσε αναφέρεται ότι στις 4.30 σήμερα το απόγευμα οβίδα που εκτοξεύτηκε από το έδαφος της Συρίας έπληξε το Ακτσάκαλε, όπου σκοτώθηκαν πέντε Τούρκοι πολίτες και τραυματίστηκαν άλλοι εννιά.

    Η Τουρκία ζήτησε από το ΣΑ να λάβει μέτρα, ενώ την επίθεση καταδίκασε ο Λευκός Οίκος, το Πεντάγωνο και το ΝΑΤΟ που συνήλθε εκτάκτως στις Βρυξέλλες.

    [02] Η Κύπρος στο Μεσογειακό πρωτάθλημα καράτε

    Η Κύπρος θα εκπροσωπηθεί στο 21ο Μεσογειακό πρωτάθλημα καράτε ανδρών και γυναικών, που θα πραγματοποιηθεί στη Βοσνία Ερζεγοβίνη στις 5-7 Οκτωβρίου.

    Το πρωτάθλημα, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, θεωρείται ως test event για τους αθλητές που θα λάβουν μέρος στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα στα τέλη του Νοεμβρίου στο Παρίσι και έτσι το επίπεδο αλλά και ο συναγωνισμός θα είναι μεγάλος.

    Η κυπριακή ομάδα αποτελείται από την Αυγουστίνα Στυλιανού +68kg, Μάχια Γενεθλίου -68kg, Ζεβλάρη Σάββα -84kg, Πάτρικ Κυριάκου -75kg, Μιχάλη Μαχαλλεκίδη και Παναγιώτη Ιωάννου -67 και Μάριο Ευαγγέλου -60kg. Προπονητή είναι ο Στέφανος Μαρνέρος.

    Την κυπριακή αποστολή πλαισιώνουν και τρεις Κύπριοι διαιτητές, οι Πέτρος Μιχαηλίδης, Τάκης Χριστοφή και Σίμος Κωνσταντίνου, οι οποίοι θα διαιτητεύσουν και τις δύο μέρες των αγώνων μαζί με πολλούς άλλους διαιτητές άλλων χωρών στο πρωτάθλημα.

    [03] Αρχιμουσικός της Κρατικής Οπερας Βουδαπέστης ο Νότης Γεωργίου

    Αρχιμουσικός της Κρατικής Οπερας Βουδαπέστης "Ερκελ", ανέλαβε ο Κύπριος διευθυντής ορχήστρας, Νότης Γεωργίου, ο οποίος θα εγκαινιάσει την επαναλειτουργία της, διευθύνοντας τον ερχόμενο Μάιο και Ιούνιο σειρά παραστάσεων με το έργο "Χούνιαντι Λάσλο", του διάσημου Ούγγρου μουσουργού, Φέρεντς Ερκελ, του οποίου το όνομα φέρει αυτή η θεωρούμενη από τις σημαντικότερες Λυρικές Σκηνές στην Κεντρική Ευρώπη.

    Η Οπερα της Βουδαπέστης είχε διακόψει τη λειτουργία της το 2007, για να γίνουν έργα ανακαίνισής της, προϋπολογισμού ύψους 10 δισεκατομμυρίων ουγγρικών φιορινιών (34,5 εκατομμύρια ευρώ), αποτελώντας μία από τις έξι άμεσες επενδυτικές προτεραιότητες στην Ουγγαρία.

    Η επαναλειτουργία της θα εορταστεί με την παρουσίαση - υπό τη διεύθυνση του Κύπριου, νέου αρχιμουσικού της- τού έργου "Χούνιαντι Λάσλο", μιας όπερας που έχει ειδικό βάρος, αφού θεωρείται η πρώτη Ουγγρική όπερα και αντιπροσωπεύει ό,τι το έργο "Ρουσλάν και Λιουντμίλα" για τους Ρώσους ή η "Ανταλλαγμένη νύφη" για τους Τσέχους και παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 1844 στη Βουδαπέστη.

    [04] Με την Μαρσέϊγ αγωνίζεται απόψε η ΑΕΛ

    Ανήμερα των 82ων γενεθλίων της (η ιστορική ομάδα ιδρύθηκε στις 4 Οκτωβρίου 1930), η ΑΕΛ δοκιμάζεται στο «Βελοντρόμ» από τη Μαρσέιγ.

    Οπως αναφέρει η ιστοσελίδα της ΚΟΠ, ο αγώνας αφορά τη 2η αγωνιστική των ομίλων του Europa League και στόχος της ομάδας μας, όπως καθορίστηκε και χθες στην συνέντευξη Τύπου από τον Πάμπο Χριστοδούλου, είναι να εξαντλήσει τα περιθώρια για βαθμολογικό κέρδος.

    Ασφαλώς, η Γαλλική ομάδα, λόγω έδρας και εμπειρίας θα είναι ιδιαίτερα απαιτητική, όμως, η ΑΕΛ έχει αποδείξει πως μπορεί να δει στα μάτια οποιοδήποτε αντίπαλο. Το ίδιο θα προσπαθήσει να κάνει και απόψε. Ο αγώνας θα αρχίσει στις 22:05 και τηλεοπτικά θα μεταδίδεται από το ΡΙΚ 2.

    Η ΑΕΛ θα έχει δίπλα της μερικές εκατοντάδες οπαδούς της οι οποίοι έχουν ταξιδέψει είτε από την Κύπρο είτε από άλλες Ευρωπαϊκές χώρες. ΑΕΛ και Μαρσέιγ έχουν από ένα βαθμό στον 3ο όμιλο ύστερα από τις ισοπαλίες της πρεμιέρας.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Thursday, 4 October 2012 - 6:39:08 UTC