Browse through our Interesting Nodes on Greek History & Hellenism Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 12-05-15

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Η ΥΠΕΞ στη συνεδρία του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων
  • [02] Τελούνται σήμερα τα εγκαίνια του ``Φιλοξενία``
  • [03] Η ΚΟΠ βραβεύει τους πρωταγωνιστές της φετινής περιόδου

  • [01] Η ΥΠΕΞ στη συνεδρία του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων

    Η κατάσταση στο Αφγανιστάν, η Ειρηνευτική Διαδικασία στη Μέση Ανατολή καθώς και οι εξελίξεις στη Νότια Γειτονία και συγκεκριμένα στη Λιβύη, τη Συρία και την Αλγερία, ήταν τα βασικά θέματα της συνεδρίας του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ, στην οποία την Κύπρο εκπροσώπησε η Υπουργός Εξωτερικών Ερατώ Κοζάκου-Μαρκουλλή.

    Συζητήθηκαν, επίσης, οι σχέσεις με το Μεξικό ενόψει της συνόδου ΕΕ-Μεξικού, οι σχέσεις με την Ουκρανία ενόψει του Συμβουλίου Συνεργασίας με τη χώρα στις 15 Μαΐου και ανασκοπήθηκαν οι σχέσεις ΕΕ-Ρωσίας ενόψει της συνόδου ΕΕ-Ρωσίας στις 3 και 4 Ιουνίου 2012.

    Σε παρέμβασή της, η κ. Μαρκουλλή ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι οι ιστορικές αλλαγές στον Αραβικό κόσμο καταδεικνύουν πόσο σημαντική είναι μια πρόοδος στην Ειρηνευτική Διαδικασία, το συντομότερο δυνατόν. Τόνισε, επίσης, ότι δεν υπάρχει άλλος τρόπος επίτευξης της λύσης των δύο κρατών, εκτός μέσω διαπραγματεύσεων. Χαιρέτησε την ανταλλαγή επιστολών μεταξύ του Πρωθυπουργού του Ισραήλ και του Προέδρου της Παλαιστινιακής Αρχής και την κοινή δήλωση που εκδόθηκε και εξέφρασε την ελπίδα ότι θα υπάρξει η αναγκαία πολιτική βούληση για έναρξη των διαπραγματεύσεων. Η κα Υπουργός καταδίκασε τον παράνομο εποικισμό και τις παράνομες εξώσεις και κατεδαφίσεις οικιών στην Ανατολική Ιερουσαλήμ. Μετά από παρέμβαση της Κύπρου, στα Συμπεράσματα συμπεριλήφθηκε αναφορά με την οποία χαιρετίζεται η κοινή δήλωση Ισραήλ-Παλαιστινίων.

    [02] Τελούνται σήμερα τα εγκαίνια του ``Φιλοξενία``

    Τελούνται σήμερα το απόγευμα από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια τα εγκαίνια του Συνεδριακού Κέντρου ``Φιλοξενία``, το οποίο θα υποδεχθεί πληθώρα αξιωματούχων της ΕΕ, Υπουργών των κρατών μελών και άλλων υψηλών καλεσμένων στη διάρκεια της κυπριακής προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ, που ξεκινά την 1η Ιουλίου 2012.

    Οι κατασκευές στο κτίριο διήρκησαν δύο χρόνια και η δαπάνη ανήλθε στα 20,5 εκ. ευρώ, προσφέροντας ένα συνεδριακό κέντρο υψηλών προδιαγραφών και επιπέδων.

    Το λογότυπο της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ, με το χρώμα του καραβιού στο μπλε και τα ιστία του με χάλκινο και πράσινο θα είναι σε διάφορα σημεία του κτιρίου.

    [03] Η ΚΟΠ βραβεύει τους πρωταγωνιστές της φετινής περιόδου

    Πραγματοποιείται το βράδυ της Τρίτης στη Λευκωσία η καθιερωμένη γιορτή των ετήσιων βραβεύσεων της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου (ΚΟΠ) κατά την οποία η ΚΟΠ θα επιβραβεύσει τους πρωταγωνιστές της φετινής αγωνιστικής περιόδου, αλλά και τα άτομα που άφησαν τη σφραγίδα της προσφοράς τους στο Κυπριακό ποδόσφαιρο.

    Οπως ανακοίνωσε η ΚΟΠ, πέραν από τις καθιερωμένες βραβεύσεις της χρονιάς, κατά τη διάρκεια της ετήσιας Γιορτής των Βραβεύσεων της Ομοσπονδίας, θα γίνουν επιπρόσθετες σημαντικές βραβεύσεις, τόσο σε ατομικό όσο και σε ομαδικό επίπεδο.

    Οσον αφορά τις βραβεύσεις, μετά από ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας, το Αριστείο ΚΟΠ θα δοθεί στο ΑΠΟΕΛ για την πορεία του στο Τσάμπιονς Λιγκ και τη συμμετοχή του στην προημιτελική φάση της διοργάνωσης και στην ΑΕΚ Λάρνακας, για την πρόκριση της στη φάση των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Tuesday, 15 May 2012 - 9:29:09 UTC