Browse through our Interesting Nodes on Social Issues in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 12-05-07

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συγχαρητήρια επιστολή στον Ολάντ από Πρόεδρο Χριστόφια
  • [02] Ιούνιο και Ιούλιο σε λειτουργία δύο μονάδες στο Βασιλικό

  • [01] Συγχαρητήρια επιστολή στον Ολάντ από Πρόεδρο Χριστόφια

    Συγχαρητήρια επιστολή στον Φρανσουά Ολάντ για την νίκη του στις Προεδρικές Εκλογές στην Γαλλία απέστειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας.

    Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, ο Πρόεδρος Χριστόφιας στην επιστολή του αναφέρει πως ``είμαι ιδιαίτερα ευτυχής απευθύνοντάς σας, την επομένη της εκλογής σας στην Προεδρία της Γαλλικής Δημοκρατίας, τα πιο ειλικρινή και θερμά συγχαρητήριά μου, ευχόμενος σας κάθε επιτυχία στην εκπλήρωση των υψηλών καθηκόντων σας``.

    Αναλαμβάνετε, αναφέρει, την Προεδρία της Γαλλίας, χώρα κλειδί μέσα στην ευρωπαϊκή οικογένεια, σε μια στιγμή που οι χώρες μας αντιμετωπίζουν τεράστιες προκλήσεις.

    ``Είμαι βέβαιος ότι, καθοδηγημένη από τις ανθρωπιστικές αξίες οι οποίες αποτελούν την κοινή μας κληρονομιά, η Γαλλία, υπό τη δική σας ηγεσία, θα εργαστεί ακούραστα ώστε να επανακτήσουν οι Ευρωπαίοι πολίτες την ελπίδα, τόσο απαραίτητη σήμερα, για την πρόοδο και για μια καλύτερη Ευρώπη``, προσθέτει.

    Στην επιστολή, ο Πρόεδρος Χριστόφιας σημειώνει ότι ``οι δεσμοί μεταξύ της Κύπρου και της Γαλλίας είναι άριστοι και με βαρύνουσα σημασία``.

    Η βαθιά φιλία μεταξύ των λαών μας και η στενή συνεργασία μεταξύ των χωρών μας, προσθέτει, αποτελούν πολύτιμο κεκτημένο.

    ``Την κληρονομιά αυτή είμαι βέβαιος ότι θα φροντίσουμε να τη διατηρήσουμε και να την κάνουμε ακόμη πιο καρποφόρα. Μερικούς μήνες μετά την ανάληψη των καθηκόντων σας, η Κύπρος αναλαμβάνει την Προεδρία της ΕΕ και προσβλέπω με ιδιαίτερη χαρά να εργαστώ στενά και εποικοδομητικά μαζί σας``, καταλήγει στην συγχαρητήρια επιστολή του προς τον κ. Ολάντ ο Πρόεδρος Χριστόφιας.

    [02] Ιούνιο και Ιούλιο σε λειτουργία δύο μονάδες στο Βασιλικό

    Πυρετωδώς εργάζεται αυτή τη στιγμή η Αρχή Ηλεκτρισμού Κύπρου (ΑΗΚ) για να θέσει σε λειτουργία μονάδες στο Βασιλικό, οι οποίες είχαν υποστεί βλάβες με την έκρηξη στο Μαρί, ώστε να ανταποκριθεί στην αυξανόμενη ζήτηση του καλοκαιριού, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Πρόεδρος του ΔΣ της Αρχής, Χάρης Θράσου.

    Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο κ. Θράσου ανέφερε ότι δύο μονάδες στο Βασιλικό, δυναμικότητας 300 μεγαβάτ, αναμένονται να είναι έτοιμες να τεθούν σε λειτουργία τον Ιούνιο και Ιούλιο αντίστοιχα.

    ``Αναμένουμε να θέσουμε σε λειτουργία τη μονάδα αρ. 5, δυναμικότητας 220-230 μεγαβάτ και μέρος της μονάδας αρ. 4, δυναμικότητας 70 μεγαβάτ, σύνολο 300 μεγαβάτ κι επίσης θα εισαγάγουμε ακόμα 120 μεγαβάτ από το εξωτερικό. Ηδη βγήκαμε προσφορές και τις έχουμε κατακυρώσει και έχει γίνει παραγγελία``, σημείωσε.

    Με αυτές τις επιπρόσθετες μονάδες, ανέφερε ο κ. Θράσου, πιστεύουμε ότι θα καλύψουμε το κενό που θα δημιουργηθεί με την αύξηση της ζήτησης του καλοκαιριού.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Monday, 7 May 2012 - 13:29:13 UTC