Browse through our Interesting Nodes on the Informatics & Computing Business in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 12-05-03

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνέντευξη Επιτρόπου Βασιλείου στο EURACTIV
  • [02] Για το μέλλον της Ευρωζώνης μίλησε στο ΚΥΠΕ ο Καθ. Ιωακειμίδης

  • [01] Συνέντευξη Επιτρόπου Βασιλείου στο EURACTIV

    Δεν έχουμε την πολυτέλεια να αποκτήσουμε μια «χαμένη γενιά» προειδοποιεί η Κύπρια Επίτροπος Εκπαίδευσης, Πολιτισμού, Πολυγλωσσίας και Νεολαίας Ανδρούλλα Βασιλείου, τονίζοντας την ανάγκη αντιμετώπισης των μελλοντικών αναγκών της Ευρώπης, σήμερα, και της τοποθέτησης της Ευρώπης σε πορεία αειφόρου ανάπτυξης και δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας.

    Σε συνέντευξη την οποία παραχώρησε στο EURACTIV και δημοσιεύεται την Πέμπτη, η Ανδρούλλα Βασιλείου αναφέρει ότι η ανεργία, ιδιαίτερα ανάμεσα στους νέους, αποτελεί σήμερα μια από τις πιο σημαντικές προκλήσεις για την Ευρώπη και σημειώνει ότι η ανεργία των νέων υπερβαίνει το 22% κατά μέσον όρο, ενώ σε έξι κράτη μέλη (Ισπανία, Ιταλία, Ελλάδα, Πορτογαλία, Σλοβακία, Λιθουανία) το ποσοστό κυμαίνεται μεταξύ 30% και 50%.

    Η ΕΕ έχει τοποθετήσει, σύμφωνα με την Κύπρια Επίτροπο, το πρόβλημα της ανεργίας των νέων στην κορυφή του πλαισίου δράσης της.

    Στις 18 Απριλίου, σημειώνει, η Επιτροπή ενέκρινε μια σημαντική νέα δέσμη μέτρων για την απασχόληση, η οποία παρουσιάζει διάφορους τρόπους με τους οποίους τα κράτη μέλη μπορούν να ενθαρρύνουν τις προσλήψεις με τη μείωση της φορολόγησης της εργασίας ή με την υποστήριξη της ίδρυσης περισσότερων νέων επιχειρήσεων. Προσδιορίζει επίσης τους τομείς με τις μεγαλύτερες δυνατότητες απασχόλησης για το μέλλον: «πράσινη» οικονομία, υγειονομικές υπηρεσίες και Τεχνολογιών Πληροφορίας και Επικοινωνιών (ΤΠΕ).

    [02] Για το μέλλον της Ευρωζώνης μίλησε στο ΚΥΠΕ ο Καθ. Ιωακειμίδης

    Σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι βρίσκεται πλέον η Ευρωπαϊκή Ενωση, εκτιμά ο καθηγητής Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σχέσεων στο Πανεπιστήμιο Αθηνών Παναγιώτης Ιωακειμίδης, ο οποίος θεωρεί πως ειδικότερα η Ευρωζώνη ``είτε θα οδηγηθεί σε μια ομοσπονδοποίηση είτε θα διαλυθεί``.

    Σε συνέντευξη του στο ΚΥΠΕ, με αφορμή την κάθοδό του στην Κύπρο για να μιλήσει σε δημόσια συζήτηση με αφορμή την κυπριακή Προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ με τίτλο ``Quo Vadis Europa``, υπογραμμίζει ότι η Κύπρος έχει ένα διπλό διακύβευμα με την επικείμενη ανάληψη της Προεδρίας, δηλαδή να αποδείξει ότι είναι ένα ώριμο κράτος-μέλος προωθώντας το συλλογικό ευρωπαϊκό συμφέρον και ότι μπορεί προωθήσει κρίσιμα ευρωπαϊκά θέματα που υπάρχουν στο τραπέζι όπως το Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο για την περίοδο 2014-2020.

    Παράλληλα, ο κ. Ιωακειμίδης, ο οποίος ως πρεσβευτής/εμπειρογνώμων του ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών έχει συμμετάσχει σε όλες τις σημαντικές διαπραγματεύσεις της ΕΕ, τονίζει πως η Τουρκία, η οποία απειλεί ότι δεν θα έχει καμία σχέση με την κυπριακή Προεδρία, είναι αυτή που θα φέρει το πολιτικό κόστος, ενώ επισημαίνει πως η Κύπρος θα πρέπει να σκεφτεί μια ``θεαματική χειρονομία``, η οποία θα έφερνε την Αγκυρα ενώπιον ορισμένων διλημμάτων.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Thursday, 3 May 2012 - 9:29:09 UTC