Read the Council of Europe European Convention on Human Rights (4 November 1950) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 12-04-22

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ο περιφερειακός ρόλος της Κύπρου από Ομήρου στη Βαρσοβία
  • [02] ΥΠΑΜ: Η Τουρκία υπονομεύει τη λύση του Κυπριακού
  • [03] Συνέρχεται τη Δευτέρα το Ατυπο Συμβούλιο Αρχηγών

  • [01] Ο περιφερειακός ρόλος της Κύπρου από Ομήρου στη Βαρσοβία

    Στο ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει η Κύπρος, ως κράτος - μέλος της ΕΕ, που βρίσκεται στο νοτιο-ανατολικότερο άκρο της Ευρώπης, αναφέρθηκε ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, Γιαννάκης Ομήρου, στη Διάσκεψη των Προέδρων των Κοινοβουλίων των μελών της ΕΕ, στη Βαρσοβία.

    Με ιδιαίτερη χαρά, όπως δήλωσε ο κ. Ομήρου, αναμένει στην Κύπρο, κατά τους προσεχείς μήνες, τους εκπροσώπους των κοινοβουλίων των κρατών - μελών της Ευρωπαϊκής Ενωσης, καθώς και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, αλλά και τους ομολόγους του τον Απρίλιο του 2013 στη Διάσκεψη των Προέδρων των Κοινοβουλίων της ΕΕ.

    Προσφωνώντας στη Βαρσοβία τη Διάσκεψη των Προέδρων των Κοινοβουλίων των μελών της ΕΕ, όπως αναφέρει επίσημη ανακοίνωση, ο κ. Ομήρου επεσήμανε ότι η Κύπρος μπορεί να λειτουργήσει ως γέφυρα μεταξύ της ΕΕ και των χωρών της Μέσης Ανατολής, όπως έχει πράξει και στο παρελθόν σε διάφορες συγκυρίες.

    [02] ΥΠΑΜ: Η Τουρκία υπονομεύει τη λύση του Κυπριακού

    Ο παράγοντας κλειδί για τη λύση του Κυπριακού είναι η Τουρκία, η στάση της οποίας όχι μόνο δεν είναι υποβοηθητική, αλλά υπονομεύει και τη διαδικασία με την προκλητική συμπεριφορά και τις απειλές για «σχέδιο Β» ενόψει της ανάληψης της Προεδρίας από την Κύπρο, ανέφερε ο Υπουργός Αμυνας Δημήτρης Ηλιάδης.

    Εκφωνώντας τον επιμνημόσυνο λόγο στο ετήσιο μνημόσυνο της «Κυράς της Λαπήθου», της Ευφροσύνης Προεστού, στον Ιερό Ναό Παναγίας Φανερωμένης, ο κ. Ηλιάδης ανέφερε ότι οι συνομιλίες υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών καρκινοβατούν και αποτελματώνονται. Πρόσθεσε ότι η διχοτομική αδιαλλαξία και οι υπαναχωρήσεις της τουρκικής πλευράς δεν επιτρέπουν καμία αισιοδοξία

    «Τριάντα οκτώ χρόνια μετά την προδοσία και την τουρκική εισβολή η κυπριακή τραγωδία δεν έχει τέλος. Οι έποικοι πολλαπλασιάζονται, οι περιουσίες μας γίνονται αντικείμενο σφετερισμού, ο πολιτισμός μας λεηλατείται, ενώ τα τουρκικά στρατεύματα συνεχίζουν να κατέχουν το βόρειο τμήμα και να αποτελούν θανάσιμη απειλή για το μέλλον», είπε.

    Συνέχισε, λέγοντας ότι η καλή θέληση και η πολιτική βούληση της ελληνοκυπριακής πλευράς δεν είναι από μόνη της αρκετή για να φτάσουμε σε βιώσιμη λύση, στη βάση των ψηφισμάτων των Ηνωμένων Εθνών, του διεθνούς και ευρωπαϊκού δικαίου και των Συμφωνιών Υψηλού Επιπέδου.

    [03] Συνέρχεται τη Δευτέρα το Ατυπο Συμβούλιο Αρχηγών

    Συνέρχεται το πρωί της Δευτέρας το Ατυπο Συμβούλιο Αρχηγών Κομμάτων, που συγκάλεσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατία Δημήτρης Χριστόφιας, στο Προεδρικό Μέγαρο.

    Το Ατυπο Συμβούλιο Αρχηγών θα ασχοληθεί με τις τρέχουσες εξελίξεις στο Κυπριακό και η συνεδρία έχει οριστεί για τις 9.30 πμ.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Sunday, 22 April 2012 - 11:29:09 UTC