Read the Joint Statement of the Heads of State & Government of Southeastern European Nations (Crete, 4 November 1997) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 12-04-20

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ενοχοι στην Αθήνα οι κατηγορούμενοι στην υπόθεση ``Ηλιος``
  • [02] Εμφαση στην κοινωνική συνοχή θα δώσει η κυπριακή Προεδρία
  • [03] Η Κύπρος πρώτη μεσογειακή χώρα με Αρχείο Τραύματος
  • [04] Επαφές αξιωματούχων Κυβέρνησης με κλιμάκιο ΕΕ για Προεδρία

  • [01] Ενοχοι στην Αθήνα οι κατηγορούμενοι στην υπόθεση ``Ηλιος``

    Ενόχους σύμφωνα με το κατηγορητήριο, έκρινε το Πρωτοδικείο Αθηνών τους κατηγορούμενους για την υπόθεση της συντριβής τον Αύγουστο του 2005 στο Γραμματικό, Αττικής, αεροσκάφους της εταιρείας «Ηλιος».

    Αναμένεται να ανακοινωθεί η ποινή των κατηγορούμενων.

    [02] Εμφαση στην κοινωνική συνοχή θα δώσει η κυπριακή Προεδρία

    Με κύρια προτεραιότητα μια ``Καλύτερη Ευρώπη`` η κυπριακή Προεδρία της ΕΕ θα δώσει έμφαση στην ανάπτυξη, όσο και στην αλληλεγγύη και την κοινωνική συνοχή - στόχοι που γίνονται πιο επιτακτικοί ενόψει της ανάγκης της ΕΕ να αντιμετωπίσει τις επιπτώσεις της κρίσης, ανέφερε σήμερα η Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Σωτηρούλα Χαραλάμπους.

    ``Πρόθεση της Κυπριακής Προεδρίας είναι να υπογραμμίσει τη σημασία μιας εξισορροπημένης προσέγγισης που να εστιάζεται όχι μόνο στη χρηματοπιστωτική σταθερότητα και τη δημοσιονομική εξυγίανση, αλλά και στη στήριξη της απασχόλησης και της κοινωνικής συνοχής`` είπε η Υπουργός.

    Αναλύοντας τις κοινωνικές προτεραιότητες της κυπριακής Προεδρίας από το βήμα συνεδρίου που διοργάνωσε η Ευρωπαϊκή Κοινωνική Πλατφόρμα, με θέμα ``Πώς η κυπριακή Προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ θα ανταποκριθεί στις κοινωνικές επιπτώσεις της κρίσης στην ΕΕ``, η Υπουργός είπε ότι η κυπριακή Προεδρία θα επικεντρωθεί στη συνέχιση της εργασίας για την καταπολέμηση της παιδικής φτώχειας και ειδικότερα την προώθηση της ευζωίας (well-being) των παιδιών, και στο πλαίσιο αυτό προγραμματίζεται σχετικό Συνέδριο τον Οκτώβριο 2012, στο οποίο θα συμμετέχουν και παιδιά, καθώς και η προώθηση συζητήσεων με στόχο την έκδοση Συμπερασμάτων του Συμβουλίου.

    Πρόθεση επίσης της Κυπριακής Προεδρίας είναι η προώθηση της εργασίας για τη διαμόρφωση κοινών αρχών για την ενεργό γήρανση, με απώτερο σκοπό την έκδοση Συμπερασμάτων του Συμβουλίου, ανέφερε η Υπουργός.

    [03] Η Κύπρος πρώτη μεσογειακή χώρα με Αρχείο Τραύματος

    Η Κύπρος είναι η πρώτη χώρα της Μεσογείου που θα διαθέτει Αρχείο Τραύματος και σε αυτό θα καταγράφονται όλες οι ιατρικές πράξεις στην περίθαλψη του τραυματία από τη στιγμή του τον παραλαμβάνει το ασθενοφόρο, δήλωσε ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Southern California Δημήτρης Δημητριάδης, απευθύνοντας ταυτόχρονα έκκληση, όπως αφεθούν κατά μέρος κομματικές και προσωπικές αντιπαλότητες και εγωισμοί ώστε να προχωρήσει η δημιουργία και του πρώτου κέντρου τραύματος.

    Ο Μαραθώνιος δημιουργίας συστήματος αντιμετώπισης τραύματος έφθασε στο τελευταίο μίλι μετά τη λειτουργία Αρχείου Τραύματος, είπε ο κ. Δημητριάδης και συμπλήρωσε ότι στην πορεία θα δείτε τις ανάγκες και ανάλογα θα ενεργήσετε, επισημαίνοντας ότι «από κάπου πρέπει να αρχίσετε».

    Η λειτουργία του Αρχείου Τραύματος, που ανακοινώθηκε την Πέμπτη από τον Υπουργό Υγείας Σταύρο Μαλά και τη CYTA, όταν λειτουργήσει σε πλήρη ανάπτυξη με το σύστημα αντιμετώπισης τραύματος η δημιουργία «Κέντρου Τραύματος Επιπέδου Ι στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας» θα συμβάλει στη μείωση της θνησιμότητας των πολυτραυματιών κατά 25%.

    [04] Επαφές αξιωματούχων Κυβέρνησης με κλιμάκιο ΕΕ για Προεδρία

    Συνεχίζονται για δεύτερη ημέρα στη Λευκωσία οι συναντήσεις κλιμακίου υψηλόβαθμων αξιωματούχων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με τους πολιτικούς προϊστάμενους ή εκπροσώπους όλων των Υπουργείων, ενόψει της προετοιμασίας για την Κυπριακή Προεδρία της ΕΕ.

    Το κλιμάκιο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, που ξεκίνησε τις επαφές του το απόγευμα της Πέμπτης, επισκέπτεται την Κύπρο με σκοπό την ανταλλαγή απόψεων με την Κυβέρνηση και την καλύτερη προετοιμασία στα θέματα που θα απασχολήσουν την ατζέντα της Κυπριακής Προεδρίας, κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2012.

    Αποτελείται, μεταξύ άλλων, από τη Γενική Διευθύντρια της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Catherine Day, τον Επικεφαλής του γραφείου του Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Johannes Laitenberger, καθώς και τον Επικεφαλής της Υπηρεσίας Εκπροσώπων Τύπου της Επιτροπής Koen Doens.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Friday, 20 April 2012 - 9:29:11 UTC