Visit the Hellenic Biomedical Scientists of the Diaspora Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 12-04-10

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ομήρου: Κραυγαλέα παρανομία της Τουρκίας οι γεωτρήσεις στα κατεχόμενα
  • [02] ΥΠΑΜ: Επιτυχής η πολεμική άσκηση Κύπρου-Γερμανίας εντός ΑΟΖ και FIR

  • [01] Ομήρου: Κραυγαλέα παρανομία της Τουρκίας οι γεωτρήσεις στα κατεχόμενα

    Ακόμη μια κραυγαλέα παρανομία των τουρκικών δυνάμεων κατοχής, η οποία πρέπει να καταγγελθεί σε όλα τα διεθνή σώματα, σε όλους τους διεθνείς οργανισμούς, χαρακτήρισε ο Πρόεδρος της Βουλής Γιαννάκης Ομήρου την κίνηση των Τούρκων να αρχίσουν γεωτρήσεις στα κατεχόμενα.

    Σε δηλώσεις του, ο κ. Ομήρου είπε ότι «πρόκειται για ακόμη μια κραυγαλέα παρανομία των τουρκικών δυνάμεων κατοχής, η οποία πρέπει να καταγγελθεί σε όλα τα διεθνή σώματα, σε όλους τους διεθνείς οργανισμούς. Πρόκειται για κατάφωρη παραβίαση της κυριαρχίας του κυπριακού κράτους. Πρόκειται για παραβίαση Ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας και αποφάσεων ευρωπαϊκών συλλογικών οργάνων. Νομίζω ότι για ακόμη μια φορά αποκαλύπτονται οι πραγματικές προθέσεις της Τουρκίας στην Κύπρο. Αυτό που είπε η Τουρκία το 1974, ότι δήθεν διενήργησε ειρηνευτική επιχείρηση για να σώσει τους Τουρκοκύπριους, καταρρίπτεται χρόνο με το χρόνο, μήνα με τον μήνα, μέρα με τη μέρα και ώρα με την ώρα από τις πράξεις του τουρκικού επεκτατικού κράτους».

    Διερωτήθηκε τι «είναι αυτή η ενέργεια εάν δεν είναι ενέργεια σφετερισμού των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας;» και κατέληξε, «πρόκειται για μια επιδρομική ενέργεια. Περί αυτού πρόκειται».

    [02] ΥΠΑΜ: Επιτυχής η πολεμική άσκηση Κύπρου-Γερμανίας εντός ΑΟΖ και FIR

    Στο χώρο της Α.Ο.Ζ. και στην περιοχή Ελέγχου Πτήσεων Λευκωσίας (FIR) η Κυπριακή Δημοκρατία δεν έχει μόνο κυριαρχικά δικαιώματα, έχει, επίσης, ευθύνες και υποχρεώσεις που απορρέουν από το διεθνές δίκαιο, είπε ο Υπουργός Αμυνας Δημήτρης Ηλιάδης, προσθέτοντας ότι σ' αυτές τις ευθύνες πρέπει και μπορούμε να ανταποκριθούμε αποτελεσματικά και αξιόπιστα, ιδίως ενόψει της Κυπριακής Προεδρίας του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και αυτό κάνουμε.

    Ο Υπουργός Αμυνας προέβη σε δηλώσεις στο Υπουργείο του, ανακοινώνοντας την επιτυχή ολοκλήρωση ευρείας κλίμακας αεροναυτικής άσκησης Έρευνας –Διάσωσης και ασύμμετρων απειλών μεταξύ Δυνάμεων της Κυπριακής Δημοκρατίας και τριών πλοίων του Γερμανικού Πολεμικού Ναυτικού υπό το συντονισμό του Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (ΚΣΕΔ) της Κυπριακής Δημοκρατίας.

    Η άσκηση, σημείωσε ο κ. Ηλιάδης, ακολούθησε την κοινή άσκηση της 5ης Μαρτίου με το Γαλλικό Πολεμικό Ναυτικό και έπεται συνέχεια.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Tuesday, 10 April 2012 - 15:29:17 UTC