Browse through our General Nodes on Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 12-04-03

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ο Πρωθυπουργός της Ελλάδος θα επισκεφθεί την Κύπρο
  • [02] Η Κυβέρνηση θα στηρίξει τις τράπεζες
  • [03] Ναυάγησε η προσπάθεια για το LEFCO
  • [04] Μελετάται αεροδρόμιο στο Τσέρι

  • [01] Ο Πρωθυπουργός της Ελλάδος θα επισκεφθεί την Κύπρο

    Ο Πρωθυπουργός της Ελλάδος Λουκάς Παπαδήμος θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο στις 5 και 6 Απριλίου, συνοδευόμενος από τον Υπουργό Εξωτερικών Σταύρο Δήμα, τον Υπουργό Επικρατείας Παντελή Καψή και υπηρεσιακούς παράγοντες.

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας θα υποδεχθεί τον Ελληνα Πρωθυπουργό στο Προεδρικό Μέγαρο στις 5 Απριλίου στις 15:15 και θα ακολουθήσουν συνομιλίες μεταξύ αντιπροσωπειών των δύο χωρών.

    Το βράδυ, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα παραθέσει επίσημο δείπνο προς τιμήν του Ελληνα Πρωθυπουργού στο Προεδρικό Μέγαρο.

    Στο πλαίσιο της επίσκεψης του, ο κ. Παπαδήμος θα έχει συνάντηση με τον Πρόεδρο της Βουλής Γιαννάκη Ομήρου και θα προσφωνήσει Ειδική Συνεδρία της Βουλής, που θα πραγματοποιηθεί στις 6 Απριλίου στις 12:00.

    Θα γίνει, επίσης, δεκτός από τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου Χρυσόστομο Β` και θα έχει χωριστές συναντήσεις με τους αρχηγούς των κοινοβουλευτικών κομμάτων.

    Ο κ. Παπαδήμος θα συναντηθεί, επίσης, με την Παγκύπρια Επιτροπή Συγγενών Αγνοουμένων και Αδήλωτων Αιχμαλώτων, την Παγκύπρια Ενωση Προσφύγων και την Επιτροπή Κατεχομένων Δήμων.

    [02] Η Κυβέρνηση θα στηρίξει τις τράπεζες

    Τη θέση της Κυβέρνησης για στήριξη των κυπριακών τραπεζών σε συνεργασία με την Κεντρική Τράπεζα, εξέφρασε σήμερα ο Υπουργός Οικονομικών Βάσος Σιαρλής σε συνάντηση που είχε με επικεφαλής και εκπροσώπους των κυπριακών εμπορικών τραπεζών.

    Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, στη συνάντηση συμμετείχαν ο Διευθύνων Σύμβουλος της Τράπεζας Κύπρου Ανδρέας Ηλιάδης, ο Ανώτατος Εκτελεστικός Διευθυντής της Ελληνικής Τράπεζας Μάκης Κεραυνός, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Λαϊκής Τράπεζας, Χρίστος Στυλιανίδης και ο Γενικός Διευθυντής του Συνδέσμου Τραπεζών Μιχάλης Καμμάς.

    Στη συνάντηση, ο Υπουργός Οικονομικών επανέλαβε τη δεδηλωμένη εμπιστοσύνη του στον τραπεζικό τομέα και τόνισε τη θέση της Κυβέρνησης για στήριξη των κυπριακών τραπεζών σε συνεργασία με την Κεντρική Τράπεζα στα πλαίσια που θέτει και η Ευρωπαϊκή Ένωση, με στόχο την αντιμετώπιση της κρίσης και την ανάπτυξη της κυπριακής οικονομίας, αναφέρει η ανακοίνωση.

    Από πλευράς τους, προστίθεται στην ανακοίνωση, οι εκπρόσωποι των εμπορικών τραπεζών διαβεβαίωσαν τον Υπουργό, ότι θα στηρίξουν τις όποιες προσπάθειες και πρωτοβουλίες της Κυβέρνησης, τόσο για την στήριξη των κυπριακών τραπεζών όσο και για την ενίσχυση της ανάπτυξης της κυπριακής οικονομίας και τη χρηματοδότηση του δημόσιου τομέα.

    [03] Ναυάγησε η προσπάθεια για το LEFCO

    Ναυάγησε τελεσίδικα η προσπάθεια για τη λειτουργία του συστήματος Ελέγχου Εναέριας Κυκλοφορίας (LEFCO). Προσβάλλεται η σύμβαση του κράτους με την ανάδοχο εταιρεία και η CYTA καλείται να ρευστοποιήσει τις εγγυητικές, ανακοίνωσε ο Υπουργός Συγκοινωνιών Ευθύμιος Φλουρέντζου.

    Σε δηλώσεις μετά τη συνεδρία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ελέγχου, ο κ. Φλουρέντζου είπε πως θα εισηγηθεί το διορισμό ερευνώντος λειτουργού, που θα εξετάσει τις διαδικασίες που ακολουθήθηκαν στην αγορά και λειτουργία του συστήματος και διαβεβαίωσε πως δεν τίθεται θέμα ασφάλειας των πτήσεων.

    Ερωτηθείς για την εξέλιξη στη σύμβαση για την αγορά και λειτουργία του LEFCO, ο Υπουργός Συγκοινωνιών είπε ότι το σύστημα θα έπρεπε να είχε παραδοθεί το 2005.

    Προσθέτοντας ότι μετά από απόφαση του Ιανουαρίου του 2011 έγιναν καταληκτικοί έλεγχοι τον Ιούλιο και τον Οκτώβρη του 2011 έδειξαν ότι το σύστημα δεν μπορούσε να ανταποκριθεί στις προδιαγραφές που τέθηκαν και συνεπώς το σύστημα δεν μπορούσε να γίνει αποδεκτό, ο Υπουργός Συγκοινωνιών είπε ότι αποφασίστηκε από κοινού με όλους τους εμπλεκομένους να απορριφθεί πρόταση CYTA να δοθεί πρόσθετος χρόνος στην ανάδοχο εταιρεία.

    [04] Μελετάται αεροδρόμιο στο Τσέρι

    Προγραμματίζεται η κατασκευή αεροδρομίου ελαφράς γενικής αεροπορίας στην περιοχή Τσερίου, το οποίο θα γίνει με το χαμηλότερο δυνατό κόστος και θα αποφέρει μεγάλα εισοδήματα, δήλωσε η Βουλευτής του ΑΚΕΛ Ειρήνη Χαραλαμπίδου, προσθέτοντας πως η απόφαση για τη διενέργεια σχετικής μελέτης ανακοινώθηκε από τον Υπουργό Συγκοινωνιών και Εργων Ευθύμιο Φλουρέντζου κατά τη συνεδρία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ελέγχου.

    Σύντομα θα ανακοινωθεί ο σχεδιασμός για την υλοποίηση του, είπε προσθέτοντας πως το αεροδρόμιο θα καλύπτει και ανάγκες για εκπαίδευση πιλότων, είπε διευκρινίζοντας ότι ο σχεδιασμός κατασκευής στην περιοχή Τσερίου δεν είναι οριστικός.

    Απαντώντας σε ερώτηση, η Βουλευτής είπε πως πρόκειται για αναπτυξιακό έργο, το οποίο ευνοούν οι καιρικές συνθήκες της Κύπρου.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Tuesday, 3 April 2012 - 15:29:07 UTC