Read the Monthly Armed Forces Magazine (Hellenic MOD Mirror on HR-Net) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 12-02-14

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Πρώτη συνάντηση ηγετών μετά το Greentree
  • [02] Συνεργασία Κύπρου-Λιβάνου στις τηλεπικοινωνίες
  • [03] Ανοίγει τις πύλες της η Διεθνής Εκπαιδευτική Εκθεση 2012
  • [04] ΛΥΩΝ-ΑΠΟΕΛ για τους 16 του Τσάμπιονς Λιγκ

  • [01] Πρώτη συνάντηση ηγετών μετά το Greentree

    Οι ηγέτες των δύο κοινοτήτων θα έχουν την Τρίτη συνάντηση, στην οικία της Ειδικής Αντιπροσώπου του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ στην Κύπρο Λίζα Μπάτενχαϊμ, στο πλαίσιο των απευθείας συνομιλιών για λύση του Κυπριακού.

    Η συνάντηση είναι η πρώτη συνάντησή των ηγετών των δύο κοινοτήτων στην Κύπρο μετά την τελευταία συνάντηση τους με το Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ στο Greentree της Νέας Υόρκης, στις 25 Φεβρουαρίου.

    Εξάλλου, ο Ειδικός Σύμβουλος του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για το Κυπριακό Αλεξάντερ Ντάουνερ έχει εκφράσει την ανάγκη να βρεθούν τρόποι να καταστεί η διαδικασία λύσης του Κυπριακού πιο επιτυχής, υπό το φως της περιορισμένης προόδου που επιτεύχθηκε στο Greentree.

    [02] Συνεργασία Κύπρου-Λιβάνου στις τηλεπικοινωνίες

    Η συμφωνία κατασκευής υποθαλάσσιου καλωδιακού συστήματος οπτικών ινών μεταξύ της Κύπρου και του Λιβάνου, με την ονομασία EUROPA, βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης του Υπουργού Συγκοινωνιών και Εργων Ευθύμιου Φλουρέντζου και του Υπουργού Τηλεπικοινωνιών του Λιβάνου Nicolas Sehnaoui.

    Η συμφωνία επικυρώθηκε νωρίτερα τη Δευτέρα από τον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου της Cyta Στάθη Κιττή και τον Λιβάνιο Υπουργό, ο οποίος δήλωσε ότι οι διαπραγματεύσεις πήγαν καλά, αν και, όπως είπε, έμειναν λίγα σημεία που χρειάζονται να ολοκληρωθούν.

    Είπε, επίσης, ότι η συμφωνία πρέπει να περάσει και από το Υπουργικό Συμβούλιο του Λιβάνου ώστε να θεωρηθεί έγκυρη.

    Σε δηλώσεις μετά τη συνάντηση, στα γραφεία του Υπουργείου Συγκοινωνιών, ο κ. Φλουρέντζου ευχήθηκε όπως σύντομα ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των δύο μερών.

    [03] Ανοίγει τις πύλες της η Διεθνής Εκπαιδευτική Εκθεση 2012

    Τις πύλες της ανοίγει την Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου η 19η Διεθνής Εκπαιδευτική Εκθεση 2012 που συνδιοργανώνουν η Αρχή Κρατικών Εκθέσεων (ΑΚΕ) και το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού (ΥΠΠ), δίνοντας την ευκαιρία στους επισκέπτες να τύχουν σφαιρικής ενημέρωσης αναφορικά με τα προγράμματα σπουδών που προσφέρουν δημόσια και ιδιωτικά πανεπιστήμια της Κύπρου και του εξωτερικού.

    Σε δημοσιογραφική διάσκεψη που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα, ο Πρόεδρος της ΑΚΕ Λοΐζος Κωνσταντίνου, ανέφερε ότι η φετινή Διεθνής Εκπαιδευτική Εκθεση αποτελεί για τους μελλοντικούς φοιτητές πολύτιμο εργαλείο σφαιρικής ενημέρωσης σε ό,τι αφορά τους κλάδους σπουδών, τις σχολές, τα κριτήρια εισδοχής, τα δίδακτρα και τον τρόπο ζωής σε κάθε χώρα.

    Στη φετινή διοργάνωση συμμετέχουν 237 εκθέτες -πανεπιστήμια, κολλέγια, ινστιτούτα επαγγελματικής κατάρτισης και άλλα εκπαιδευτικά ιδρύματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης- από την Κύπρο και άλλες 15 χώρες: Αυστραλία, Βουλγαρία, Μεγάλη Βρετανία, Γαλλία, Γερμανία, Ελβετία, Ελλάδα, ΗΠΑ, Ισπανία, Ιταλία, Καναδά, Ολλανδία, Ουγγαρία, Σλοβακία και Τσεχία.

    [04] ΛΥΩΝ-ΑΠΟΕΛ για τους 16 του Τσάμπιονς Λιγκ

    Ο ΑΠΟΕΛ αντιμετωπίζει την Τρίτη στις 21.45 στη Γαλλία τη Λυών στο πλαίσιο του πρώτου αγώνα μεταξύ των δύο ομάδων για τη φάση των ``16`` του Τσάμπιονς Λιγκ.

    Το συγκρότημα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς ολοκλήρωσε το βράδυ της Δευτέρας την προετοιμασία και είναι έτοιμο για το ιστορικό παιχνίδι. Στο στάδιο ``Stade de Gerland`` θα βρίσκεται σύσσωμο το Διοικητικό Συμβούλιο, με επικεφαλής τον Πρόεδρο της εταιρείας Φοίβο Ερωτοκρίτου.

    Σε συνέντευξη Τύπου ενόψει του αγώνα ο προπονητής της Λυών Ρεμί Γκαρτέ ανέφερε ότι ``το ΑΠΟΕΛ πραγματοποίησε εξαιρετική πορεία και αξίζει να είναι εδώ και δεν θα είναι εύκολο το παιχνίδι της Τρίτης», ενώ ο προπονητής του ΑΠΟΕΛ Ιβάν Γιοβάνοβιτς στη συνέντευξη Τύπου ενόψει του αγώνα εξέφρασε καταρχήν το σεβασμό του για την αντίπαλο του ΑΠΟΕΛ και ανέφερε ότι ο ΑΠΟΕΛ κυνηγά το αποτέλεσμα που θα κρίνει την πρόκριση στον επαναληπτικό αγώνα.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Tuesday, 14 February 2012 - 10:29:15 UTC