Read about Hellenism (by Vlassis Agtzidis) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 12-01-31

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ο Πρόεδρος στη συνάντηση του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος

  • [01] Ο Πρόεδρος στη συνάντηση του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος

    Στη συνάντηση των ηγετών του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος (ΕΣΚ), προσκλήθηκε και έλαβε μέρος στις Βρυξέλλες, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας, ο οποίος στο περιθώριο είχε κατ` ιδίαν συναντήσεις με τον σοσιαλιστή Πρόεδρο της Ευρωβουλής Μάρτιν Σούλτς και τον Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Χάνες Σβόποτα.

    Στη συνάντηση, στην οποία ο Πρόεδρος Χριστόφιας προσκλήθηκε για πρώτη φορά από το ΕΣΚ για να συμμετάσχει «ως προοδευτικός ηγέτης της επόμενης Προεδρίας του Συμβουλίου», μεταξύ άλλων, συμμετείχαν η Πρωθυπουργός της Δανίας, Helle Thorning-Schmidt, ο Πρωθυπουργός του Βελγίου, Elio Di Rupo, ο Πρωθυπουργός της Κροατίας Zoran Milanovic, ο αναπληρωτής Πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου Jean Asselborn, ο νεοεκλεγείς Πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Martin Schulz, ο νέος ηγέτης της Σοσιαλιστικής Ομάδας στο Ευρωκοινοβούλιο, Hannes Swoboda, ο Πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς και Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου, ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αρμόδιος για θέματα ανταγωνισμού, Joaquin Almunia, και η Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και ΥΕ για θέματα ΚΕΠΠΑ, Catherine Ashton.

    Κύριο θέμα στην ημερήσια διάταξη της συνάντησης ήταν η τρέχουσα οικονομική κρίση και ιδιαίτερα το μεγάλο πρόβλημα της ανεργίας στην ΕΕ που μαστίζει κυρίως τη νέα γενιά. Επίσης, εξετάστηκε το ζήτημα της προωθούμενης Συνθήκης για τη Σταθερότητα, Συντονισμό και Διακυβέρνηση στην Οικονομική και Νομισματική Ένωση, που θα απασχολήσει τους Αρχηγούς Κρατών και Κυβερνήσεων της ΕΕ στο σημερινό άτυπο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο.

    Σε παρέμβασή του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, μεταξύ άλλων, ζήτησε τη στήριξη και συνεργασία των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών κατά την επικείμενη Προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ από την Κύπρο, ειδικά σε ό,τι αφορά στην προώθηση ζητημάτων που άπτονται της Κοινωνικής Συνοχής. Πιστεύουμε, τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ότι κατά τη διάρκεια της Κυπριακής Προεδρίας είναι επιτακτική η ανάγκη να μην φεισθούμε προσπαθειών με στόχο τη δρομολόγηση ενός σοβαρού και ευρέος διαλόγου προς οικοδόμηση ενός ευρωπαϊκού κοινωνικού μοντέλου που θα έχει στο επίκεντρο τον άνθρωπο και τις εύλογες ανάγκες του και θα βασίζεται στις βέλτιστες πρακτικές και τα επιτεύγματα των πλέον επιτυχημένων κρατών μελών της ΕΕ στον τομέα αυτό. Έτσι, σημείωσε ο Πρόεδρος Χριστόφιας, θα αντιμετωπίσουμε τις κοινωνικές προκλήσεις και θα πετύχουμε την απαραίτητη κοινωνική συνοχή που αποτελεί πρωτεύων αίτημα των Eυρωπαίων πολιτών.

    Στο περιθώριο των εργασιών της συνάντησης του ΕΣΚ, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε την ευκαιρία ιδιαίτερης συνομιλίας με τον Πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου Martin Schulz καθώς και με τον Πρόεδρο της Σοσιαλιστικής Ομάδας στο Ευρωκοινοβούλιο Hannes Swoboda τους οποίους και ενημέρωσε για τα αποτελέσματα της τελευταίας τριμερούς συνάντησης στη Νέα Υόρκη. Οι κ.κ. Schulz και Swoboda εξέφρασαν αμέριστη στήριξη στις προσπάθειες που καταβάλλει ο Πρόεδρος Χριστόφιας για άρση του αδιεξόδου και εξεύρεση λύσης στο Κυπριακό και αποδέχθηκαν πρόσκληση του Προέδρου της Δημοκρατίας να επισκεφθούν σύντομα την Κύπρο, ενόψει και της ανάληψης της Προεδρίας του Συμβουλίου το δεύτερο εξάμηνο του 2012.

    Νωρίτερα, ο Πρόεδρος Χριστόφιας είχε κατ` ιδίαν συνάντηση με τον Πρόεδρο του ΕΣΚ, Sergei Stanishev ενώ ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα συμμετάσχει στις εργασίες της άτυπης συνόδου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Tuesday, 31 January 2012 - 10:29:11 UTC