Read the King-Crane Commission Report of Mandates in Turkey (1919) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 12-01-28

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σύστημα Ασύλου συζήτησαν ΥΠΕΣ και Wikstrom
  • [02] Η τριμερής απέτυχε, δήλωσε ο ΥΠΑΜ

  • [01] Σύστημα Ασύλου συζήτησαν ΥΠΕΣ και Wikstrom

    Το Κοινό Ευρωπαϊκό Σύστημα Ασύλου που αναμένεται να ολοκληρωθεί στη διάρκεια της κυπριακής προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ, ήταν στο επίκεντρο συνάντησης που είχε ο Υπουργός Εσωτερικών Νεοκλής Συλικιώτης με τη Σουηδή ευρωβουλευτή και μέλος της Επιτροπής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τις Πολιτικές Ελευθερίες, τη Δικαιοσύνη και τις Εσωτερικές Υποθέσεις, Cecilia Wikstrom, η οποία είναι εισηγήτρια για τον Κανονισμό του Δουβλίνου ΙΙ.

    Σε δηλώσεις μετά τη συνάντηση, ο κ. Συλικιώτης τόνισε την ανάγκη να υπάρχει συνεχής συνεργασία με το Ευρωκοινοβούλιο στο θέμα ασύλου και είπε ότι αποτελεί προτεραιότητα τόσο της Κυπριακής Δημοκρατίας όσο και της ίδιας της ΕΕ να ολοκληρωθεί το Ευρωπαϊκό Σύστημα Ασύλου μέχρι το τέλος του 2012.

    «Στην προσπάθειά μας αυτή, η στήριξη του Ευρωκοινοβουλίου είναι πολύ σημαντική και σε αυτά τα πλαίσια θα συνεχιστεί αυτή η συνεργασία για να ξεπεραστούν όλες οι δυσκολίες και διαφορές που υπάρχουν», είπε, σημειώνοντας ότι με σκληρή δουλειά μπορεί να τηρηθεί ο στόχος για ολοκλήρωση του θέματος μέχρι το τέλος του 2012.

    Στις δηλώσεις της, η κ. Wikstrom είπε ότι το Υπουργείο Εσωτερικών και ιδιαίτερα ο Υπουργός καταβάλλουν μεγάλη προσπάθεια ούτως ώστε να επιτευχθεί ο τελικός στόχος, που είναι το Κοινό Ευρωπαϊκό Σύστημα Ασύλου πριν το τέλος του έτους, ``όπως εξάλλου υποσχεθήκαμε στους πολίτες μας``.

    Εξέφρασε βεβαιότητα ότι ο στόχος θα επιτευχθεί παρά τις δυσκολίες που υπάρχουν και ότι η κυπριακή προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ θα είναι αποτελεσματική στον τομέα αυτό.

    [02] Η τριμερής απέτυχε, δήλωσε ο ΥΠΑΜ

    Ο Υπουργός Αμυνας Δημήτρης Ηλιάδης δήλωσε ότι «οι συνομιλίες υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών δεν αποδίδουν και η τριμερής της Νέας Υόρκης απέτυχε».

    Σε επικήδειο λόγο του στην εκκλησία Αγίας Μαρίνας στη Δορά, στην κηδεία του ήρωα Αντρέα Ζαχαρία Σάββα, πεσόντα κατά την τουρκική εισβολή, ο Υπουργός Αμυνας είπε ότι «η καλή θέληση και η πολιτική βούληση της ελληνοκυπριακής πλευράς δεν είναι αρκετή για να φτάσουμε σε βιώσιμη λύση στη βάση των ψηφισμάτων των Ηνωμένων Εθνών, του διεθνούς και ευρωπαϊκού δικαίου και των συμφωνιών υψηλού επιπέδου».

    Ο κ. Ηλιάδης είπε ότι «η διχοτομική αδιαλλαξία και οι υπαναχωρήσεις της τουρκικής πλευράς δεν επιτρέπουν καμία αισιοδοξία, εμείς, ωστόσο, εμμένουμε στο συμφωνημένο πλαίσιο της ομοσπονδιακής λύσης αλλά και στη διαδικασία που προβλέπεται από τα ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών».

    Επαναβεβαίωσε ότι «επιδιώκουμε και εργαζόμαστε για τη λύση, σε καμία, όμως, περίπτωση δεν μπορούμε και δεν πρόκειται να αναγνωρίσουμε τα τετελεσμένα της εισβολής, ούτε να υποκύψουμε στους όρους του κατακτητή, θέτοντας σε κίνδυνο την επιβίωση του κυπριακού Ελληνισμού στη γη των πατέρων του, και αυτό να μην το περιμένει κανείς».


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Saturday, 28 January 2012 - 12:29:12 UTC