Browse through our Interesting Nodes on Economics Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 12-01-08

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Επιστολή ΓΓ ΟΗΕ προς Πρόεδρο και Ερογλου
  • [02] Δύσκολο και το 2012, εκτιμά ο Εκπρόσωπος
  • [03] Μέτρα για την ανεργία εξαγγέλλει η Κυβέρνηση

  • [01] Επιστολή ΓΓ ΟΗΕ προς Πρόεδρο και Ερογλου

    Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου επιβεβαίωσε πληροφορίες ότι ο ΓΓ του ΟΗΕ Μπαν Γκι-μουν απέστειλε επιστολή προς τους ηγέτες των δύο κοινοτήτων στην Κύπρο.

    Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, στο περιθώριο της πρωτοχρονιάτικης εκδήλωσης της Ενωσης Συντακτών Κύπρου, ο κ. Στεφάνου είπε ότι «η επιστολή υπάρχει, δεν την έχουμε όμως παραλάβει ακόμη και έτσι δεν γνωρίζουμε ποιο είναι το περιεχόμενο, άρα, δεν μπορούμε να σχολιάσουμε».

    «Ασφαλώς, μόλις την παραλάβουμε θα σχολιάσουμε το περιεχόμενο και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναλόγως θα απαντήσει στο ΓΓ του ΟΗΕ», πρόσθεσε.

    Σε παρατήρηση δημοσιογράφου ότι η τουρκοκυπριακή πλευρά έχει, ήδη, λάβει την επιστολή, ο κ. Στεφάνου είπε ότι «υπάρχει μια διαφορά μερικών ωρών και έχει δοθεί εξήγηση από τον ΟΗΕ για αυτό. Το σημαντικό είναι ότι θα την παραλάβουμε σύντομα», κατέληξε.

    [02] Δύσκολο και το 2012, εκτιμά ο Εκπρόσωπος

    Η Κυβέρνηση είναι στο πλευρό του δημοσιογραφικού κόσμου και το στηρίζει και θα προσπαθήσει έτσι ώστε να υπάρχουν εκείνες οι συνθήκες που να επιτρέπουν στον καθένα να εργάζεται και να μην ανησυχεί για το δικό του αύριο δήλωσε απόψε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου, ο οποίος εκπροσώπησε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια στην πρωτοχρονιάτικη εκδήλωση της Ενωσης Συντακτών Κύπρου.

    Μιλώντας στην εκδήλωση, ο κ. Στεφάνου είπε ότι «το 2011 ήταν ομολογουμένως μια πολύ δύσκολη χρονιά για την Κύπρο και για τον κόσμο ολόκληρο και αναμένεται ότι δύσκολο θα είναι και το 2012 και αυτό το λέω διότι θα πρέπει όλοι με πλήρη συνείδηση να ετοιμαστούμε για να αντιμετωπίσουμε αυτές τις δυσκολίες``. Και το πρώτο που χρειάζεται να υπάρχει, συνέχισε ο κ. Στεφάνου, ``είναι ασφαλώς ενότητα ανάμεσα στις πολιτικές δυνάμεις. Ενότητα δεν σημαίνει ότι κρύβουμε τις διαφορές μας, διαφορές υπήρχαν, υπάρχουν και πάντοτε θα υπάρχουν. Σημασία έχει, όμως, μέσα από τις διαφορές, μέσα από τη διαφορετικότητα των απόψεων να καταφέρνουμε ως πολιτικές δυνάμεις και ως πολιτικός κόσμος, Κυβέρνηση, Βουλή, κόμματα, να αναδεικνύουμε την ενότητα και την κοινή συλλογική προσπάθεια για να εξυπηρετήσουμε το καλώς νοούμενο συμφέρον του λαού μας, τα ζωτικά συμφέροντα της χώρας μας. Και αυτό μπορούμε να το κάνουμε στο 2012 έχοντας υπόψη τις προκλήσεις που εγείρονται ενώπιον της Κύπρου και του λαού μας``.

    Εχουμε πρώτα από όλα το Κυπριακό, παρατήρησε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος. Σε λίγες μέρες θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση στο Green Tree στη Νέα Υόρκη. ``Αντιμετωπίζουμε την αρνητική στάση της Τουρκίας και την αναβαθμισμένη αδιαλλαξία του ηγέτη της τουρκοκυπριακής κοινότητας κ. Ερογλου. Αυτό δεν επιτρέπει την επίτευξη προόδου στο Κυπριακό που θα ανοίξει το δρόμο για να πετύχουμε μια συμφωνημένη λύση στο Κυπριακό που να στηρίζεται στη διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία, πλην όμως αυτό το δεδομένο δεν απογοητεύει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και συνεχίζει την προσπάθεια για να μπορέσουμε να ανοίξουμε το δρόμο προς τη λύση``.

    Σημείωσε πως το 2012 είναι η χρονιά της Προεδρίας της Κύπρου στο Συμβούλιο της ΕΕ. ``Προετοιμαζόμαστε πολύ εντατικά για την Προεδρία, είναι μια εθνική υπόθεση πίσω από την οποία καλούμαστε όλοι να συστρατευθούμε, η επιτυχία της Προεδρίας θα είναι επιτυχία της Κύπρου και του λαού μας, αποτυχία της Προεδρίας θα είναι αποτυχία της χώρας μας και όλων εμάς». Μπροστά μας, πρόσθεσε ο κ. Στεφάνου, είναι και η ευθύνη για να αντιμετωπίσουμε την οικονομική κρίση η οποία προέκυψε ως αποτέλεσμα της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης. Λαμβάνονται μέτρα για να αντιμετωπιστεί αυτή η οικονομική κρίση, χρειάζεται η προσπάθεια όλων για να μπορέσουμε να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες, να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις που υπάρχουν μπροστά μας για εξυγίανση της οικονομίας και να ανοίξουμε το δρόμο στην ανάπτυξη και στην πρόοδο.

    [03] Μέτρα για την ανεργία εξαγγέλλει η Κυβέρνηση

    Υπάρχει πρόβλημα με την αύξηση της ανεργίας στην Κύπρο, η οποία ωστόσο δεν είναι από τις μεγαλύτερες στην ΕΕ, δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου. Ταυτόχρονα ανέφερε ότι η Κυβέρνηση μελετά και σύντομα θα εξαγγείλει συγκεκριμένα μέτρα για δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και αυτό θα βοηθήσει στην απάμβλυνση του προβλήματος.

    Ερωτηθείς για την αύξηση στην ανεργία στην Κύπρο, ο Εκπρόσωπος απάντησε ότι «δεν είναι από τις μεγαλύτερες στην ΕΕ. Η Κύπρος εξακολουθεί να είναι κάτω από το μέσον όρο της ανεργίας στην Ευρωζώνη και στην ΕΕ». Σημείωσε ωστόσο ότι «αυτό δεν μας εφησυχάζει, ούτε και θεωρούμε ως στοιχείο που θα μας οδηγεί στο να μην λαμβάνουμε υπόψη το πρόβλημα που υπάρχει με την ανεργία. Υπάρχει πρόβλημα. Αυτό το πρόβλημα προκύπτει ως αποτέλεσμα της οικονομικής κρίσης αλλά και από το γεγονός ότι διάφοροι εξωγενείς παράγοντες ενισχύουν αυτό το πρόβλημα».

    Η Κυβέρνηση, είπε, από την αρχή πήρε και συνεχίζει να παίρνει διάφορα μέτρα για αντιμετώπιση του προβλήματος, και ζητήματα που αφορούν στην προώθηση της ανάπτυξης της δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας. «Θέλω να ελπίζουμε ότι και με την περαιτέρω στήριξη της ανάπτυξης την οποία η Κυβέρνηση μελετά και σύντομα θα εξαγγείλει συγκεκριμένα μέτρα, ότι θα δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας και αυτό θα βοηθήσει στην απάμβλυνση του προβλήματος», κατέληξε ο Εκπρόσωπος.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Sunday, 8 January 2012 - 10:29:09 UTC