Browse through our Interesting Nodes on Human Rights Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 12-01-05

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Απόψε το δείπνο Χριστόφια-Ερογλου προς την ομάδα του ΟΗΕ
  • [02] Πρόεδρος: Πολλά να διορθωθούν στην ΕΕ
  • [03] Συμφωνία Κυβ.-Hermes για τουρισμό

  • [01] Απόψε το δείπνο Χριστόφια-Ερογλου προς την ομάδα του ΟΗΕ

    Οι ηγέτες των δύο κοινοτήτων παραθέτουν απόψε στην Πύλα δείπνο προς τα μέλη της ομάδας των Ηνωμένων Εθνών που παρευρίσκονται στις απευθείας συνομιλίες για το Κυπριακό.

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας και ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Ντερβίς Ερογλου θα συναντηθούν στις 19:30 στην πλατεία του χωριού και θα ακολουθήσει περιήγησή τους στα καφενεία του χωριού.

    Στις 20:00 θα παρακαθίσουν σε δείπνο στο εστιατόριο ``Τροχός`` στην πλατεία του χωριού, στο οποίο θα παρακαθίσουν, επίσης, οι σύζυγοι των ηγετών των δύο κοινοτήτων, τα μέλη των διαπραγματευτικών ομάδων των δύο πλευρών, η Ειδική Αντιπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ στην Κύπρο Λίζα Μπάτενχαϊμ, ο Ειδικός Σύμβουλος του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για το Κυπριακό Αλεξάντερ Ντάουνερ και τα μέλη της ομάδας των Ηνωμένων Εθνών που παρευρίσκονται στις απευθείας συνομιλίες.

    Στις 21:30, οι ηγέτες των δύο κοινοτήτων και οι προσκεκλημένοι τους θα μεταβούν για καφέ στο τ/κ εστιατόριο ``Αμνησία``.

    [02] Πρόεδρος: Πολλά να διορθωθούν στην ΕΕ

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας εκτιμά ότι πρέπει να διορθωθούν πολλά στην Ευρωπαϊκή Ενωση η οποία θα πρέπει να φέρει κοντά στις Βρυξέλλες τον πολίτη και να λάβει μέτρα για κοινωνική συνοχή στην Ενωση, για μια πιο δίκαιη Ευρώπη και πιο δίκαιη ευρωπαϊκή κοινωνία.

    Σε εκτός κειμένου αναφορά σε ομιλία του στα εγκαίνια του Κέντρου Εξυπηρέτησης του Πολίτη στην ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην ανάληψη από την Κυπριακή Δημοκρατία της προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ενωσης το δεύτερο εξάμηνο του 2012 και είπε ότι «πρέπει να διορθωθούν πολλά στην Ευρωπαϊκή Ενωση. Οταν έλεγα επανειλημμένα ότι η ΕΕ δεν είναι μια οργάνωση κρατών αγγελική, κάποιοι έλεγαν μα ο Χριστόφιας είναι ευρωσκεπτικιστής».

    Σήμερα, είπε, «αποκαλύπτονται τα αγγελικά πέπλα διότι χρειάζεται να διορθωθεί και η Ευρώπη και να δει τον πολίτη της στα μάτια με θαλπωρή, αντί να τον κυνηγά και να του φορτώνει τις επιπτώσεις της κρίσης, διότι αυτό γίνεται και αυτό μεγαλώνει ακόμα παραπάνω το δημοκρατικό έλλειμμα που διαπίστωσε σύσσωμη η ΕΕ, δηλαδή ότι ο πολίτης είναι απομακρυσμένος από την ΕΕ, από τις Βρυξέλλες».

    Αυτή η απομάκρυνση, συνέχισε ο Πρόεδρος Χριστόφιας, «γίνεται ακόμα μεγαλύτερη ένεκα της οικονομικής κρίσης και του τρόπου που αντιμετωπίζεται η οικονομική κρίση. Χρειάζεται να ληφθούν μέτρα για κοινωνική συνοχή στην Ευρωπαϊκή Ενωση, για μια πιο δίκαιη Ευρώπη, μια πιο δίκαιη ΕΕ, μια πιο δίκαιη ευρωπαϊκή κοινωνία».

    [03] Συμφωνία Κυβ.-Hermes για τουρισμό

    Αύξηση κατά 3,5 εκ. τουρίστες και επιπλέον εισόδημα κατά 2,3 δις ευρώ θα επιφέρει στην Κύπρο τα επόμενα πέντε χρόνια, όπως εκτιμάται, η συμφωνία παροχής κινήτρων προς τις αεροπορικές εταιρείες για προσέλκυση επιβατών από νέους προορισμούς στα αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου. Τη συμφωνία, μεταξύ Κυβέρνησης και Hermes Airports, υπέγραψαν το απόγευμα της Τετάρτης, ο Υπουργός Συγκοινωνιών και Εργων Ευθύμιος Φλουρέντζου και ο Πρόεδρος του ΔΣ της Hermes Airports Ιάκωβος Ιακώβου.

    «Η συμφωνία, την οποία έχουμε υπογράψει τώρα και αφορά τα σχέδια κινήτρων προς τις αεροπορικές εταιρείες είναι ακόμα ένα βήμα μπρος τα εμπρός για ενίσχυση της οικονομίας του τόπου προς όφελος και των δύο πλευρών», δήλωσε ο Υπουργός αμέσως μετά την υπογραφή της συμφωνίας, ευχαριστώντας παράλληλα τους εκπροσώπους της εταιρείας Hermes Airports για τη συνεργασία και την επιτυχή κατάληξη.

    Από την πλευρά του, ο κ. Ιακώβου τόνισε στη δική του δήλωση τη σημασία της συμφωνίας για την Κύπρο καθώς θα επιφέρει μια αύξηση 3,5 εκ επιβατών για τα επόμενα πέντε χρόνια και ένα επιπλέον εισόδημα για τον τόπο 2,3 δις ευρώ.

    Ο Επίτιμος Πρόεδρος της Hermes Airports Νίκος Σιακόλας τόνισε ότι αυτή η συμφωνία αποτελεί ένα μεγάλο κίνητρο για την ανάπτυξη της οικονομίας, χωρίς επιπρόσθετο κόστος για την Κυβέρνηση.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Thursday, 5 January 2012 - 10:29:11 UTC