Read about The European Centre for Classical Studies Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 11-12-30

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ευχές Προέδρου για το 2012
  • [02] Πρόεδρος Βουλής: Σημαντική η αναβάθμιση της ΕΦ

  • [01] Ευχές Προέδρου για το 2012

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας χαρακτήρισε το 2011, παραμονές της έλευσης του νέου έτους, ένα από τα δυσκολότερα χρόνια που πέρασε η Κύπρος και ευχήθηκε το 2012 όλοι οι πολίτες της Δημοκρατίας να χαμογελάσουν πλατιά, η οικονομία να ανακάμψει και τα σύνεργα του θανάτου ανά το παγκόσμιο να μετατραπούν σε εργαλεία που να οργώνουν την γη και όχι να σπέρνουν τον θάνατο.

    Τα κάλαντα έψαλαν την Παρασκευή διαδοχικά στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας η Φιλαρμονική της Αστυνομίας, η Εθνική Φρουρά και η Ελληνική Δύναμη Κύπρου (ΕΛΔΥΚ).

    Μετά που άκουσε τα κάλαντα από την Αστυνομία, ο Πρόεδρος Χριστόφιας είπε ότι «περάσαμε ένα δύσκολο 2011» προσθέτοντας ότι «εύχομαι και ελπίζω τώρα που μπήκαμε, με το δεξί ή με το αριστερό, δεν ξέρω, στο 2012, να πάμε καλύτερα και να χαμογελάσει ο κυπριακός λαός με ένα πλατύ χαμόγελο».

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ευχήθηκε να χαμογελάσει πλατιά «στο σύνολό του βέβαια, ο κυπριακός λαός, μαζί και οι Τ/κ συμπατριώτες μας, οι οποίοι σίγουρα θα χαμογελάσουν όταν απαλλαγούν από την κατοχή και τον εποικισμό».

    Είπε ότι τα «είναι δύσκολα τα πράγματα» αλλά «αγωνιζόμαστε και είμαστε εδώ για να ξεπερνούμε τις δυσκολίες».

    Ο Πρόεδρος Χριστόφιας αποχαιρετώντας την Φιλαρμονική της Αστυνομίας ευχήθηκε ξανά «το 2012 να είναι χρόνος που θα επουλώσει πληγές και θα μας χαρίσει ένα πλατύ χαμόγελο».

    Η Εθνική Φρουρά πέραν από τα κάλαντα τραγούδησε για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τα τραγούδια «Αχ Τζερύνεια μάνα μου» του Ευαγόρα Καραγιώργη και «Χρυσοπράσινο φύλλο» του Μίκη Θεοδωράκη.

    Ο Πρόεδρος Χριστόφιας ευχήθηκε «το 2012 να είναι σίγουρα καλύτερο από το 2011 το οποίο ένεκα διαφόρων συγκυριών ήταν ένα από τα χειρότερα χρόνια».

    Οπως είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, «ειλικρινά ευχόμαστε να φέξουν καλύτερες μέρες για τον τόπο μας σε όλους τους τομείς, πρώτα στο εθνικό μας θέμα, να τερματιστεί η κατοχή και ο εποικισμός, να επανενωθεί η Κύπρος και η Κερύνεια να είναι κοινή πόλη όλων των Κυπρίων, Ε/κ, Τ/κ, Μαρωνιτών, Αρμένιων και Λατίνων».

    Ο Πρόεδρος Χριστόφιας ευχήθηκε και για ανάκαμψη της οικονομίας «που είναι σημαντική για την επιβίωση του κάθε ενός από εμάς».

    Απευθυνόμενος στα μέλη της Εθνικής Φρουράς, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τους είπε ότι «είστε μια ωραία ανθοδέσμη, να συνεχίσετε να είστε φρέσκοι, να ανθείτε και να μοσχομυρίζετε τον τόπο όπως το γιασεμί».

    Ακολούθως τα κάλαντα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τη σύζυγό του Ελση έψαλαν στρατιώτες της ΕΛΔΥΚ.

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας υπενθύμισε πως το 2000 όταν εορτάζαμε την χιλιετηρίδα οι ηγέτες του κόσμου έταξαν στον λαό ευημερία και ειρήνη, ωστόσο, αυτά τα πρώτα έντεκα χρόνια της νέας χιλιετηρίδας ούτε ευημερία βλέπουν οι λαοί ούτε σε συνθήκες ειρήνης ζουν.

    Οπως είπε ο Πρόεδρος Χριστόφιας, δεκάδες παιδιά πεθαίνουν καθημερινά από την πείνα, από αρρώστιες αλλά και από έλλειψη νερού και άλλων απαραίτητων για την διαβίωσή τους στοιχείων.

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι εμείς οι απλοί άνθρωποι θα πρέπει να ενώσουμε δυνάμεις και να πάρουμε την τύχη στα χέρια μας, τα σύνεργα του θανάτου να τερματιστούν και να γίνουν, όπως είπε και ο ποιητής Γιάννης Ρίτσος, εργαλεία για να οργώνουν την γη.

    Ευχήθηκε, επίσης, να επικρατήσει, παγκόσμια, η κοινωνική δικαιοσύνη.

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ευχαρίστησε τους άνδρες της ΕΛΔΥΚ που υπηρετούν τη στρατιωτική τους θητεία μακριά από τα σπίτια τους και ευχήθηκε όπως επιστρέψουν πίσω μέσα σε συνθήκες ευημερίας και ειρήνης και για την Κύπρο και για την Ελλάδα.

    Απευθυνόμενος, τέλος, στο προσωπικό του Προεδρικού Μεγάρου, ο Πρόεδρος Χριστόφιας, τους ευχήθηκε «Χρόνια Πολλά, να υποδεχθείτε με υγεία το νέο χρόνο, με χαμόγελο, και να επιστρέψουμε πίσω φρέσκοι για δουλειά για να εκπληρώσουμε τα καθήκοντά μας».

    Αναφέρθηκε στην προεδρία της ΕΕ που θα ασκήσει η Κύπρος το δεύτερο εξάμηνο του 2012 και είπε ότι μας διακατέχει ένα μεγάλο άγχος το οποίο θα φύγει μετά το τέλος του Δεκέμβρη του 2012.

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξέφρασε την αγάπη του προς τους εργαζόμενους στο Προεδρικό Μέγαρο και τους ευχαρίστησε για την προσφορά τους που είναι και προσφορά προς τον τόπο.

    Παρόντες ήταν επίσης, ο Υφυπουργός παρά τω Προέδρω, Τίτος Χριστοφίδης, ο Προεδρικός Επίτροπος, Γιώργος Ιακώβου, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Στέφανος Στεφάνου, ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Χρίστος Χριστοφίδης και ο Επίτροπος Περιβάλλοντος Χαράλαμπος Θεοπέμπτου.

    [02] Πρόεδρος Βουλής: Σημαντική η αναβάθμιση της ΕΦ

    Ο Πρόεδρος της Βουλής, Γιαννάκης Ομήρου, δέχθηκε την Παρασκευή στο χώρο της Βουλής τις φιλαρμονικές της Αστυνομίας, της Εθνικής Φρουράς και της ΕΛΔΥΚ, οι οποίες έψαλαν τα Κάλαντα της Πρωτοχρονιάς.

    Απευθυνόμενος στα μέλη των φιλαρμονικών, ο κ. Ομήρου εξήρε το έργο της Αστυνομίας, τόνισε τη σημασία της συνεχούς αναβάθμισης της επιχειρησιακής ικανότητας των Ενόπλων Δυνάμεων και εξέφρασε βαθιά εκτίμηση προς τις δυνάμεις της ΕΛΔΥΚ που υπηρετούν στην Κύπρο, στηρίζοντας τον αγώνα του κυπριακού λαού για τερματισμό της τουρκικής κατοχής και επανένωση της Κύπρου. Εξέφρασε επίσης τη συμπαράσταση του κυπριακού λαού προς τους Ελληνες για τις δύσκολες στιγμές που βιώνουν ένεκα της οικονομικής κρίσης.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Friday, 30 December 2011 - 10:29:18 UTC