Looking for info on Diploma validation in Greece (a.k.a. DIKATSA)? Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 11-12-06

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Δεν απεργεί την Πέμπτη η ΠΑΣΥΔΥ
  • [02] Στην Ολομέλεια τα Ν/Σ για την οικονομία

  • [01] Δεν απεργεί την Πέμπτη η ΠΑΣΥΔΥ

    Το Γενικό Συμβούλιο (ΓΣ) της ΠΑΣΥΔΥ αποφάσισε να μην προχωρήσει σε απεργιακές κινητοποιήσεις την προσεχή Πέμπτη, όπως είχαν αποφασίσει χθες η Εκτελεστική Επιτροπή και η Κεντρική Γραμματεία της οργάνωσης, αποδεχόμενο έτσι την έκκληση για αναστολή των εξαγγελθέντων απεργιακών μέτρων, που έκανε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας κατά τη έκτακτη συνάντηση του στο Προεδρικό Μέγαρο με την ηγεσία της Συνομοσπονδίας.

    Οπως δήλωσε μετά τη συνεδρία του ΓΣ της ΠΑΣΥΔΥ, ο ΓΓ της Συνομοσπονδίας Γλαύκος Χατζηπέτρου, αποφασίστηκε να ``γίνει συνεννόηση με το υπόλοιπο συνδικαλιστικό κίνημα`` κατά την αυριανή πανσυνδικαλιστική σύσκεψη, στην οποία ``θα αποφασιστούν τα μέτρα που θα λάβει το συνδικαλιστικό κίνημα``.

    ``Νοιώθουμε έντονα γιατί δεν υπήρξε κοινωνικός διάλογος και γιατί ο Υπουργός Οικονομικών έχει παραβιάσει συμφωνία την οποία συνυπέγραψε με τις συντεχνίες``, είπε ο κ. Χατζηπέτρου, προσθέτοντας ότι ``το πιο σημαντικό είναι ότι κάπου μας έδωσαν την εντύπωση ότι δεν αναγνωρίζεται ο ρόλος του συνδικαλιστικού κινήματος``.

    Αναφερόμενος στη συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο ΓΓ της ΠΑΣΥΔΥ είπε ότι ο Πρόεδρος Χριστόφιας ``μας ζήτησε να μεταφέρουμε στο Γενικό Συμβούλιο έκκληση του για αναστολή των μέτρων`` και ``έχει δεχθεί ότι ήταν ανορθόδοξα τα όσα έγιναν και μας έδωσε διαβεβαίωση ότι δεν θα υπάρξει κάτι ανάλογο στη συνέχεια``.

    Ο κ. Χατζηπέτρου είπε ακόμη ότι ``τα μέτρα που έχουν παρθεί είναι οδυνηρά και θα σχεδιαστεί η αντίδραση μας`` κατά την πανσυνδικαλιστική σύσκεψη, ενώ εξήγγειλε τόσο την πρόθεση της ΠΑΣΥΔΥ να συναντηθεί με τους αρχηγούς των τεσσάρων μεγάλων κομμάτων για να συζητήσει το θέμα όσο και την ετοιμότητα της οργάνωσης να δώσει το ποσό των 35 εκατομμυρίων ευρώ που ζητείται από τους δημοσίους υπαλλήλους, με δικαιότερο τρόπο από αυτόν που έχει αποφασιστεί με τα νέα οικονομικά μέτρα.

    [02] Στην Ολομέλεια τα Ν/Σ για την οικονομία

    Παρά τις διαφωνίες που εξακολουθούν να υπάρχουν σε επιμέρους ζητήματα, στόχος της Επιτροπής Οικονομικών της Βουλής είναι όπως τα τρία νομοσχέδια για τη διαχείριση της χρηματοοικονομικής κρίσης και τη δημιουργία του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας οδηγηθούν για ψήφιση στην Ολομέλεια την Πέμπτη, δήλωσε ο Πρόεδρος της Επιτροπής Νικόλας Παπαδόπουλος.

    Στη συνεδρία, τα πολιτικά κόμματα συμφώνησαν στην αφαίρεση του έκτακτου και του αναλογικού τέλους για τη δημιουργία του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και στη διατήρηση μόνο του τακτικού τέλους 0,03% επί των καταθέσεων, εισακούοντας τη σχετική εισήγηση του Συνδέσμου Τραπεζών.

    Το Υπουργείο Οικονομικών διατηρεί την άποψή του για διατήρηση και της έκτακτης και της αναλογικής εισφοράς, προειδοποιώντας ότι με την τροποποίηση αυτή τίθεται εν αμφιβόλω ο στόχος της δημιουργίας αποθεματικού που να φτάνει το 5% του ΑΕΠ μέχρι το 2025.

    «Εχουμε καταλήξει σε ό,τι αφορά το ειδικό ταμείο που θα δημιουργηθεί ότι η συνεισφορά θα είναι μόνο 0,03% και όχι οποιεσδήποτε επιπρόσθετες επιβαρύνσεις και επιπρόσθετες επιβολές φόρων που θα αποφασιστούν κατά τη διακριτική ευχέρεια της διοίκησης. Αυτή τη θέση την έχει αποδεχθεί και η ΚΤ και σήμερα παρά τις επιφυλάξεις που διατήρησε το Υπουργείο Οικονομικών», ανέφερε ο κ. Παπαδόπουλος.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Tuesday, 6 December 2011 - 18:29:12 UTC