Browse through our Interesting Nodes of the Hellenic Communities of the Diaspora Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 11-11-24

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αρχισε η εκτύπωση των ψηφοδελτίων
  • [02] Οδοιπορικό στο Γυμνάσιο Φανερωμένης

  • [01] Αρχισε η εκτύπωση των ψηφοδελτίων

    Πυρετωδώς εργάζεται τις τελευταίες ημέρες το Κυβερνητικό Τυπογραφείο για την εκτύπωση των ψηφοδελτίων για τις Δημοτικές και Κοινοτικές εκλογές της 18ης Δεκεμβρίου. Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Βοηθός Εφορος Εκλογών Δημήτρης Δημητρίου, η όλη διαδικασία εκτύπωσης αναμένεται να ολοκληρωθεί πιθανότατα την τελευταία εβδομάδα πριν από τις εκλογές.

    «Είναι ήδη σε προχωρημένο στάδιο η εκτύπωση των ψηφοδελτίων για τους Δημάρχους ενώ τα προσχέδια των ψηφοδελτίων για τα Δημοτικά Συμβούλια και για τις Σχολικές Εφορείες έχουν ήδη διατεθεί στους Εφόρους Εκλογής για τελικό έλεγχο, για επιβεβαίωση της ορθότητάς τους και στη συνέχεια αυτά θα προωθηθούν στο Κυβερνητικό Τυπογραφείο για εκτύπωσή τους», εξήγησε.

    Ο κ. Δημητρίου είπε επίσης ότι αυτές τις μέρες έχουν διαβιβαστεί και τα στοιχεία για κοινοτάρχες και κοινοτικά συμβούλια, τουλάχιστον στους πέντε μεγάλους Δήμους, προετοιμάζονται τα προσχέδια και στη συνέχεια θα ακολουθηθεί η ίδια διαδικασία όπως περιγράφηκε πιο πάνω, δηλαδή θα τεθούν υπόψη των Εφόρων, θα γίνει έλεγχος και θα προωθηθούν στο Τυπογραφείο.

    Οι εκλογές διεξάγονται στις 18 Δεκεμβρίου. Ο αριθμός των ψηφοφόρων ανέρχεται στις 546.111, από τους οποίους 12.333 είναι Κοινοτικοί και οι 533.778 είναι Κύπριοι.

    [02] Οδοιπορικό στο Γυμνάσιο Φανερωμένης

    Καθώς διασχίζεις την παλιά Λευκωσία, κυριαρχεί η φθορά, η υποβάθμιση και το πολυφυλετικό στοιχείο. Και ξάφνου προβάλλει ο ιστορικός χώρος με την εκκλησία της Παναγίας της Φανερωμένης και το νεοκλασικό σχολείο της Φανερωμένης, σήμα κατατεθέν της περιοχής.

    Ανεβαίνοντας τα σκαλοπάτια του σχολείου της Φανερωμένης, θαυμάζεις την αρχιτεκτονική του κτηρίου. Τα παιδιά είναι στους διαδρόμους του σχολείου και παίζουν ξέγνοιαστα στο διάλειμμα. Πρόσωπα γεμάτα ζωντάνια, νιάτα, ομορφιά κι ένα χαμόγελο αθωότητας. Παιδιά από διάφορες εθνικότητες να μιλούν άπταιστα την Ελληνική γλώσσα. Δεν τα ξεχωρίζεις όμως, αν είναι Κύπριοι ή ξένοι.

    Σε μια παρέα δύο κορίτσια κάτι λένε μεταξύ τους και γελούν. Είναι η Γιασμίν Αλκαδί, 15 χρόνων από το Ιράκ. «Μιλώ Αραβικά στο σπίτι γιατί οι γονείς μου δεν γνωρίζουν την Ελληνική γλώσσα. Τους την μαθαίνω εγώ, προσπαθώ τουλάχιστον», λέει γελώντας. «Η μητέρα μου δεν εργάζεται αλλά ο πατέρας μου είναι στα Ηνωμένα Εθνη. Περνώ ωραία στο σχολείο. Δεν θα ήθελα να επιστρέψω στην χώρα μου. Είμαι πλέον Κύπρια, έτσι νιώθω. Αυτός είναι ο τόπος μου αφού ζω εδώ και επτά χρόνια», είπε.

    Το γραφείο της Διευθύντριας του Γυμνασίου Φανερωμένης Ηβης Σιακαλλή-Αργυρίδου είναι στο δεύτερο όροφο του κτηρίου. Οι μαθητές και οι μαθήτριες του σχολείου μας προέρχονται από χώρες με διαφορετική κουλτούρα και συνήθειες, μας ομολογεί η κ. Αργυρίδου στην παρατήρηση μας, ότι συναντήσαμε πολλά παιδιά στο διάλειμμα άλλων εθνικοτήτων. Σημειώνει με σημασία ότι το διδακτικό προσωπικό με υψηλό αίσθημα ευθύνης ανταποκρίνεται στο έργο που ανέλαβε για να βοηθήσει τα παιδιά να ολοκληρωθούν ψυχικά, πνευματικά και να αποκτήσουν τις απαιτούμενες γνώσεις και δεξιότητες για την αρμονική ένταξή τους στην κοινωνία.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Thursday, 24 November 2011 - 10:29:13 UTC