Read the European Union Resolutions on The Cyprus Problem Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 11-11-07

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΥΠΑΜ ΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • [02] ΕΤΟΙΜΑΣΙΕΣ ΥΠΕΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
  • [03] ΚΥΠΡΟΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ EUROMIL

  • [01] ΥΠΑΜ ΔΗΛΩΣΕΙΣ

    H διεθνής κοινότητα και οι μεγάλες δυνάμεις αναγνωρίζουν και προστατεύουν τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κύπρου, η οποία τα ασκεί με γνώμονα το διεθνές δίκαιο, δήλωσε ο Υπουργός Αμυνας Δημήτρης Ηλιάδης.

    Ο Υπουργός μιλούσε μετά την επίσκεψή του στην αμερικανική φρεγάτα USS Ramage, που ναυλοχεί στο λιμάνι Λεμεσού. Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, τον κ. Ηλιάδη υποδέχθηκαν ο Επιτετραμμένος των Ηνωμένων Πολιτειών στην Κύπρο Andrew J. Schofer, ο Στρατιωτικός Ακόλουθος William Woods και ο Κυβερνήτης Kyle J. Colton, ο οποίος και τον ξενάγησε στο σκάφος.

    Ακολούθως, ο Υπουργός Αμυνας δήλωσε πως η επίσκεψη ήταν μια ενέργεια στο πλαίσιο των πολύ φιλικών σχέσεων συνεργασίας που υπάρχουν ανάμεσα στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Κυπριακή Δημοκρατία.

    «Οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι μια μεγάλη χώρα, μια μεγάλη δύναμη και συμβάλλουν, και μπορούν να συμβάλουν αποφασιστικά, στη διαμόρφωση συνθηκών ειρήνης, σταθερότητας και ομαλότητας στην περιοχή μας, μια πολιτική η οποία αποτελεί μόνιμο στόχο της Κυβέρνησης της Κυπριακής Δημοκρατίας» δήλωσε ο Δημήτρης Ηλιάδης.

    Ερωτηθείς αν η επίσκεψη συνδέεται με τα όσα γίνονται στην περιοχή το τελευταίο διάστημα, γύρω από τις έρευνες για το φυσικό αέριο, ο Υπουργός Αμυνας ανέφερε ότι η παρουσία των μεγάλων δυνάμεων στην περιοχή δείχνει το ενδιαφέρον για να διατηρηθούν συνθήκες ειρήνης, σταθερότητας και ομαλότητας και οι εξελίξεις να συμβαδίζουν με το διεθνές δίκαιο.

    Σε άλλη ερώτηση σχετικά με δηλώσεις του Υπουργού Μεταφορών της Τουρκίας, που είπε ότι η Τουρκία δεν θα επιτρέψει την υλοποίηση των σχεδιασμών της Κυπριακής Δημοκρατίας για το φυσικό αέριο, ο κ. Ηλιάδης απάντησε ότι τα κυριαρχικά δικαιώματα των κρατών καθορίζονται από το διεθνές δίκαιο και η Κύπρος ασκεί τα αυτονόητα κυριαρχικά της δικαιώματα.

    Δεν θα παίξουμε το παιχνίδι των απειλών και των εντάσεων, ανέφερε ο κ. Ηλιάδης, ενώ πρόσθεσε ότι «εμείς προχωρούμε με γνώμονα και προσήλωση στο διεθνές δίκαιο και είναι γι αυτό το λόγο, άλλωστε, που η διεθνής κοινότητα και οι μεγάλες δυνάμεις σέβονται, αναγνωρίζουν και, πιστεύω, προστατεύουν την άσκηση των δικαιωμάτων μας».

    Εξάλλου, ο Υπουργός ανέφερε ότι είναι υπό μελέτη επίσκεψή του στο Ισραήλ, ενώ συμπλήρωσε ότι κατά την επίσκεψή του σήμερα στο Παρίσι, θα έχει συνομιλίες με τον Γάλλο ομόλογό του στα πλαίσια της αμυντικής συνεργασίας που έχουν συνάψει οι δύο χώρες.

    [02] ΕΤΟΙΜΑΣΙΕΣ ΥΠΕΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

    Με εντατικούς ρυθμούς εργάζεται πλέον η Υπηρεσία Εκλογών του Υπουργείου Εσωτερικών για να φέρει σε πέρας τις επικείμενες δημοτικές και κοινοτικές εκλογές 2011, η δαπάνη των οποίων θα ανέλθει στα 5,5 εκατομμύρια ευρώ, σύμφωνα με τον Προϊστάμενο Εκλογών Δημήτρη Δημητρίου.

    Οπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ, ο συνολικός αριθμός των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων είναι 546.111, από τους οποίους οι 12.343 είναι υπήκοοι άλλων κρατών μελών της ΕΕ. Οι 533.778 είναι Κύπριοι.

    Φυσικά, σημείωσε, από αυτόν τον αριθμό των Κυπρίων πολλοί θα ψηφίσουν δύο φορές.

    Ανέφερε ότι οι κοινοτικοί είναι ως επί το πλείστον Ελλαδίτες και Βρετανοί. Οι Ελλαδίτες αριθμούν 4.382 και οι Βρετανοί 4.639. Οι περισσότεροι κοινοτικοί διαμένουν στην επαρχία Πάφου. Ο αριθμός τους ανέρχεται 6.006.

    Οι νέοι ψηφοφόροι ανέρχονται γύρω στις 12.000 περίπου.

    Οι ψηφοφόροι στο Δήμο Λευκωσίας ανέρχονται στους 38.923, στη Λεμεσό 64.163, στη Λάρνακα 34.924, στην Πάφο 17.746, Αμμόχωστος 31.031, Κερύνεια 2.396 και Μόρφου 6.648.

    Τα ψηφοδέλτια για όλους τους Δήμους - ελεύθερους και κατεχόμενους - θα είναι χρώμα ροζέ, άσπρο για τους δημοτικούς συμβούλους και μπλε για τις σχολικές εφορείες.

    Το χρώμα ψηφοδελτίων για τις κοινότητες, δεν έχει ακόμη αποφασιστεί.

    Η υποβολή υποψηφιοτήτων για τους δήμους θα πραγματοποιηθεί στις 17 Νοεμβρίου και για τις κοινότητες στις 21 Νοεμβρίου.

    [03] ΚΥΠΡΟΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ EUROMIL

    Το επόμενο συνέδριο του Euromil θα πραγματοποιηθεί στην Κύπρο, μετά από πρόταση του ΔΣ του Συνδέσμου Αξιωματικών Κύπρου.

    Ανακοίνωση του Συνδέσμου αναφέρει ότι η απόφαση ελήφθη κατά τη διάρκεια του 104ου Συνέδριου του Euromil στις Βρυξέλλες, που πραγματοποιήθηκε με επιτυχία μεταξύ 28-29 Οκτωβρίου.

    Ο Σύνδεσμος Αξιωματικών εκπροσωπήθηκε από τον Πρόεδρο Λοχαγό (ΤΧ) Κυπριανού Κύπρο, το Γραμματέα Υπολοχαγό (ΠΖ) Μαλιώτη Γιάννη, τον Ταμία Υπολοχαγό (ΠΖ) Παπαδημήτρη Δημήτρη και τα μέλη Λοχαγό (ΠΒ) Μεταξά Δήμο και Αντισυνταγματάρχη (ΠΖ) Λαζαρίδη Σπυρίδων

    Στο Συνέδριο έγινε δεκτή ομόφωνα η πρόταση του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου για διοργάνωση του Συνεδρίου του Euromil το α εξάμηνο του 2013 στην Κύπρο.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Monday, 7 November 2011 - 12:29:17 UTC