Read the UN Universal Declaration of Human Rights (10 December 1948) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 11-10-24

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΒΟΥΛΗΣ - ΑΘΗΝΑ - ΕΠΑΦΕΣ
  • [02] ΥΠΑΜ - ΙΣΡΑΗΛΙΝΑ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΑ
  • [03] ΕΙΔΙΚΟ ΤΕΛΟΣ - ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ - ΚΟΚΚΙΝΟΣ

  • [01] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΒΟΥΛΗΣ - ΑΘΗΝΑ - ΕΠΑΦΕΣ

    Είμαστε ενώπιον εξελίξεων, προκλήσεων, κινδύνων αλλά και ευκαιριών, δήλωσε ο Πρόεδρος της Βουλής Γιαννάκης Ομήρου μετά από συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού Γιώργο Καρατζαφέρη στη Βουλή των Ελλήνων, σημειώνοντας παράλληλα ότι οφείλουμε να αντιμετωπίσουμε με επιτυχία τις προκλήσεις, να αξιοποιήσουμε τις ευκαιρίες και να αποτρέψουμε τους κινδύνους.

    Στα πλαίσια επίσκεψής του στην Ελλάδα, ο κ. Ομήρου είχε συναντήσεις με τη Γενική Γραμματέα του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, τον Πρόεδρο του ΛΑΟΣ Γιώργο Καρατζαφέρη, τον Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς Παναγιώτη Λαφαζάνη ενώ πραγματοποιείται συνάντηση και με τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά, κατά τις οποίες ενημερώνει τους συνομιλητές του για τις εξελίξεις στο Κυπριακό.

    Αναφερόμενος στον τουρκικό επεκτατισμό, είπε ότι ``δεν είναι ένα εφεύρημα, είναι μια διαρκής απειλή που απειλεί όχι μόνο την Κύπρο και το Αιγαίο, απειλεί τη Θράκη, απειλεί τα νησιά, άρα κοινό πρέπει να είναι το μέτωπο για την αντιμετώπιση αυτού του υπαρκτού και μόνιμου κινδύνου``.

    ``Είμαστε ενώπιον εξελίξεων``, τόνισε, ``είμαστε ενώπιον προκλήσεων, κινδύνων αλλά και ευκαιριών. Οφείλουμε να αντιμετωπίσουμε με επιτυχία τις προκλήσεις να αξιοποιήσουμε τις ευκαιρίες και να αποτρέψουμε τους κινδύνους``.

    Ο κ. Ομήρου αναφέρθηκε και στη διαδικασία διαπραγματεύσεων, λέγοντας ότι ``κοινή διαπίστωση όλων των πολιτικών δυνάμεων στην Κύπρο και της Κυβέρνησης είναι ότι πάμε από το κακό στο χειρότερο, δηλαδή κλιμακώνεται και οξύνεται η τουρκική αδιαλλαξία και βρισκόμαστε ενώπιον μιας ακόμη πιο επιθετικής συμπεριφοράς της Τουρκίας που στόχο έχει την αναβάθμιση του παράνομου μορφώματος στα κατεχόμενα με στόχο πιθανόν και προβολή αιτήματος για αναγνώριση του``.

    [02] ΥΠΑΜ - ΙΣΡΑΗΛΙΝΑ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΑ

    Ισραηλινά ελικόπτερα προσγειώθηκαν την Κυριακή στο αεροδρόμιο Λάρνακας για ανεφοδιασμό, αφού πρώτα ζήτησαν και έλαβαν έγκριση από τις αρμόδιες Αρχές, δήλωσε τη Δευτέρα ο Υπουργός Αμυνας Δημήτρης Ηλιάδης.

    Κληθείς να επιβεβαιώσει πληροφορίες για προσγείωση ισραηλινών ελικοπτέρων στο αεροδρόμιο Λάρνακας, ο κ. Ηλιάδης είπε ότι έξι ισραηλινά ελικόπτερα προσγειώθηκαν στο αεροδρόμιο Λάρνακας για ανεφοδιασμό, αφού πρώτα ζήτησαν και έλαβαν έγκριση από τις αρμόδιες Αρχές της Κυπριακής Δημοκρατίας.

    ``Πάντοτε προηγείται σχετικό αίτημα και αφού ακολουθηθεί η σχετική διαδικασία, δίδεται έγκριση από τις αρμόδιες Αρχές», κατέληξε ο Υπουργός Αμυνας.

    [03] ΕΙΔΙΚΟ ΤΕΛΟΣ - ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ - ΚΟΚΚΙΝΟΣ

    Πέραν των 1.000 εγγεγραμμένων εταιρειών έχουν μέχρι στιγμής καταβάλει το ειδικό ετήσιο τέλος ύψους 350 ευρώ που ψήφισε στις 27 Αυγούστου η Βουλή στο πλαίσιο του πρώτου πακέτου της Κυβέρνησης για ενίσχυση των δημοσίων οικονομικών.

    Σε δηλώσεις στο ΚΥΠΕ, ο Εφορος Εταιρειών και Επίσημος Παραλήπτης Σπύρος Κόκκινος είπε ότι οι περίπου 240.000 εγγεγραμμένες εταιρείες θα πρέπει, σύμφωνα με το νόμο, να καταβάλουν το ειδικό ετήσιο τέλος μέχρι το τέλος του 2011, ενώ εξέφρασε την πεποίθηση ότι ο αριθμός των εταιρειών που θα έχουν πληρώσει το ειδικό τέλος θα αρχίσει να αυξάνεται σημαντικά όσο πλησιάζει το τέλος του έτους, όπου λήγει το χρονικό περιθώριο που δίνεται στο νόμο.

    Οπως διευκρίνισε, από το ειδικό τέλος εξαιρούνται οι εταιρείες που έχουν εγγραφεί το 2011, οι εταιρείες που βρίσκονταν σε αδράνεια και οι εταιρείες που βρίσκονταν σε περιοχές που δεν ελέγχει το κράτος. Ο κ. Κόκκινος είπε ακόμη ότι, σύμφωνα με το νέο νόμο, οι όμιλοι εταιρειών έχουν ένα ανώτατο όριο για την καταβολή του ειδικού τέλους που ανέρχεται στα 20.000 ευρώ.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Monday, 24 October 2011 - 13:29:13 UTC