Read about Hellenism (by Vlassis Agtzidis) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 11-10-17

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΑΠΟΓΡΑΦΗ ΑΥΞΗΣΗ ΞΕΝΩΝ
  • [02] ΣΤΑΘΜΟΣ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΕΡΓΑ
  • [03] ΠΑΓΔΑΤΗΣ STOCKHOLM OPEN

  • [01] ΑΠΟΓΡΑΦΗ ΑΥΞΗΣΗ ΞΕΝΩΝ

    Πέραν των 200.000 κατοίκων και 87.000 περίπου οικιστικές μονάδες έχουν καταγραφεί μέχρι σήμερα στην απογραφή όλου του πληθυσμού στις ελεύθερες περιοχές, που άρχισε την 1η Οκτωβρίου και θα ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος Νοεμβρίου, δήλωσε η 1η Λειτουργός Στατιστικής Υπηρεσίας Δώρα Κυριακίδου, η οποία έχει τη γενική ευθύνη της απογραφής.

    Στην απογραφή αναμένεται να καταγραφούν περίπου 410.000 οικιστικές μονάδες, 290.000 νοικοκυριά και πληθυσμός της τάξης των 810.000 ατόμων από 800 απογραφείς.

    Σε δηλώσεις της στο ΚΥΠΕ, η κ. Κυριακίδου, ανέφερε ότι ο αριθμός των ξένων κατοίκων που διαμένουν στην Κύπρο θα είναι κατά πολύ αυξημένος από προηγούμενες απογραφές, σημειώνοντας ταυτόχρονα ότι με αυτή την μερίδα του πληθυσμού υπάρχει πρόβλημα, καθώς είναι διστακτικοί να ανοίξουν την πόρτα τους στους απογραφείς. ``Εκεί που υπάρχει μια διαφορετικότητα σε σχέση με τις προηγούμενες απογραφές είναι λόγω του αυξημένου αριθμού ξένων κατοίκων Κύπρου. Κάποιοι είναι δύσκολο να ανοίξουν την πόρτα στους απογραφείς, οι οποίοι θα δουλεύουν μέχρι το τέλος Νοεμβρίου και θα το αντιμετωπίσουμε``, σημείωσε.

    Ερωτηθείσα πόσοι ξένοι έχουν καταγραφεί μέχρι στιγμής, η κ. Κυριακίδου είπε πως ``αυτή τη στιγμή θα τους καταγράψουμε και θα δούμε πόσοι είναι οι ξένοι στο τέλος της ημέρας. Σίγουρα δεν είναι το ποσοστό που είχαμε καταγράψει το 2001 όταν έγινε η προηγούμενη απογραφή``.

    [02] ΣΤΑΘΜΟΣ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΕΡΓΑ

    Η γνωστή εικόνα του ερειπίου του ηλεκτροπαραγωγού σταθμού Βασιλικού δεν υφίσταται πλέον αλλά είναι ένα μεγάλο εργοτάξιο, δήλωσε ο Διευθυντής Εργου Αποκατάστασης του Ηλεκτροπαραγωγού Σταθμού Βασιλικού Αντώνης Πατσαλής.

    Μιλώντας στο ΚΥΠΕ, ο κ. Πατσαλής ανέφερε ότι οι μονάδες 4 και 5 του ηλεκτροπαραγωγού σταθμού Βασιλικού θα είναι έτοιμες για να εξυπηρετήσουν το καταναλωτικό κοινό αλλά και να προσφέρουν ασφάλεια εφοδιασμού κατά το εξάμηνο που θα προεδρεύει η Κύπρος της ΕΕ, πριν το καλοκαίρι του 2012. Στο μεταξύ, οι υπόλοιπες μονάδες του σταθμού 1,2,3 συνολικής ισχύος 400 μεγαβάτ θα είναι έτοιμες το καλοκαίρι του 2013.

    Σύμφωνα με τον κ. Πατσαλή, η πρόοδος των εργασιών είναι ικανοποιητική και τα μηνύματα είναι αισιόδοξα για την περάτωση των εργασιών στα χρονοδιαγράμματα που έχουν τεθεί. Εξάλλου, την πρώτη εβδομάδα Νοεμβρίου αναμένονται στην Κύπρο εκπρόσωποι ασφαλιστικών εταιρειών, ώστε να τοποθετηθούν επί του ποσού που θα δοθεί ως αποζημίωση για τις καταστροφές στην Αρχή Ηλεκτρισμού Κύπρου.

    Οπως ανέφερε ο κ. Πατσαλής στο ΚΥΠΕ, το πρόγραμμα αποκατάστασης του ηλεκτροπαραγωγού σταθμού Βασιλικού έχει χωριστεί σε δύο μεγάλες φάσεις. Η α φάση αφορά την επαναφορά σε λειτουργία των μονάδων 4 και 5, με στόχο πρώτα την ολοκλήρωση της επαναφοράς της 5 και μετά της μονάδας 4 πριν την θερινή περίοδο του 2012.

    [03] ΠΑΓΔΑΤΗΣ STOCKHOLM OPEN

    Στη μάχη του διπλού στο If Stockholm Open ATP 250 ρίχνεται ο Κύπριος Πρωταθλητής Μάρκος Παγδατής. Ο Κύπριος πρωταθλητής ``παρέα`` με τον Αργεντινό Χουάν Μαρτίν Ντελ Πότρο θα αντιμετωπίσουν στο πρώτο γύρο του διπλού τους Αμερικανούς Scott Lipsky και Rajeev Ram.

    Σε ατομικό επίπεδο, ο Μάρκος Παγδατής θα αντιμετωπίσει στον πρώτο γύρο της διοργάνωσης τον Καναδό Milos Raonic, νούμερο 6 στο ταμπλό.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Monday, 17 October 2011 - 11:29:22 UTC