Browse through our Interesting Nodes on Internet Service Providers in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 11-09-18

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ - ΛΟΝΔΙΝΟ - ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ - ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ
  • [02] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΒΟΥΛΗΣ - ΤΟΥΡΚΙΑ - ΑΠΕΙΛΕΣ
  • [03] ΥΠΑΜ - ΤΟΥΡΚΙΑ - ΚΥΠΡΙΑΚΟ - ΜΠΕΓΛΙΤΗΣ
  • [04] ΥΠΕΣ - ΤΙΤΛΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ

  • [01] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ - ΛΟΝΔΙΝΟ - ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ - ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας βρίσκεται στο Λονδίνο, όπου μετέβη καθοδόν προς τη Νέα Υόρκη, όπου την Πέμπτη θα προσφωνήσει τη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών και στη συνέχεια θα δώσει συνέντευξη Τύπου.

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο οποίος συνοδεύεται από την Υπουργό Εξωτερικών Ερατώ Κοζάκου Μαρκουλλή και τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο Στέφανο Στεφάνου, θα παραστεί και θα μιλήσει την Κυριακή, σε εκδήλωση της Εθνικής Κυπριακής Ομοσπονδίας. Τον Πρόεδρο συνοδεύει και η σύζυγός του Ελση Χριστόφια.

    Τη Δευτέρα, ο Πρόεδρος θα αναχωρήσει από το Λονδίνο για τη Νέα Υόρκη, όπου το απόγευμα (τοπική ώρα) της ίδιας μέρας θα έχει συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν.

    Την Τρίτη, ο Πρόεδρος Χριστόφιας θα έχει συνάντηση με τον Υπουργό Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ και στη συνέχεια θα παρακαθίσει σε γεύμα που παραθέτει προς τιμήν του η Αμερικανο-Εβραϊκή Επιτροπή.

    Το βράδυ της Τρίτης, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και η συνοδεία του θα παρακαθίσουν σε δείπνο με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ.κ. Δημήτριο.

    Την Τετάρτη, 21 Σεπτεμβρίου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα έχει, στο περιθώριο των εργασιών της Γενικής Συνέλευσης, χωριστές συναντήσεις με αρχηγούς κρατών και Κυβερνήσεων, μεταξύ αυτών και με τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας Γιώργο Παπανδρέου.

    Το απόγευμα της ίδιας μέρας θα δώσει διάλεξη στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης.

    Την Παρασκευή, 23 Σεπτεμβρίου, ο Πρόεδρος Χριστόφιας θα έχει συναντήσεις με αρχηγούς κρατών, ενώ θα παρακαθίσει σε γεύμα που θα παραθέσει προς τους Μόνιμους Αντιπρόσωπους των πέντε Μονίμων Μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ. Στη συνέχεια θα παραστεί στο Ετήσιο Γκαλά της Κυπριακής Ομοσπονδίας Αμερικής.

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και η συνοδεία του θα αναχωρήσουν από τη Νέα Υόρκη για την Κύπρο, το Σάββατο, 24 Σεπτεμβρίου.

    [02] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΒΟΥΛΗΣ - ΤΟΥΡΚΙΑ - ΑΠΕΙΛΕΣ

    Η Κυπριακή Δημοκρατία δεν θα πτοηθεί από τις απαράδεκτες και έκνομες απειλές της Τουρκίας, υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Βουλής και Προεδρεύων της Δημοκρατίας Γιαννάκης Ομήρου, καλώντας όλους όσοι ενδιαφέρονται για την ασφάλεια και τη σταθερότητα στην περιοχή να παρέμβουν αποφασιστικά προς την πλευρά της Τουρκίας και να της υποδείξουν ότι δεν είναι δυνατόν να συνεχίζει μια συμπεριφορά ταραξία και παραβάτη του διεθνούς Δικαίου.

    Να την καλέσουν, υπέδειξε ο κ. Ομήρου, να συμμορφωθεί προς τη διεθνή έννομη τάξη. Ιδιαίτερα, πρόσθεσε, από πλευράς ΕΕ θα πρέπει να καταστεί απολύτως σαφές προς την Τουρκία ότι συνέχιση αμφισβήτησης της Σύμβασης για το Δίκαιο της Θάλασσας, την οποία έχει επικυρώσει η ΕΕ, θα οδηγήσει σε οριστικό τερματισμό της ευρωπαϊκής ενταξιακής της πορείας.

    Ο κ. Ομήρου, ο οποίος μιλούσε στο ετήσιο μνημόσυνο των πεσόντων του 3ου λόχου του 211 Τ.Π. κατά την τουρκική εισβολή του 1974, που τελέστηκε στην Εκκλησία Αγίας Βαρβάρας στο Καϊμακλί, ανέφερε πως τις τελευταίες εβδομάδες κλιμακώνεται από την Τουρκία συστηματική προσπάθεια δημιουργίας έντασης στην Ανατολική Μεσόγειο.

    [03] ΥΠΑΜ - ΤΟΥΡΚΙΑ - ΚΥΠΡΙΑΚΟ - ΜΠΕΓΛΙΤΗΣ

    Ο Υπουργός Αμυνας Δημήτρης Ηλιάδης κάλεσε την Τουρκία να συνεργαστεί για λύση του Κυπριακού και για να καταστεί η Κύπρος ένα νησί της ελευθερίας, της ειρήνης και της συνεργασίας ώστε να μπορέσουν όλοι οι νόμιμοι πολίτες του κυπριακού κράτους να ζήσουν μέσα σε συνθήκες ασφάλειας και ειρήνης, να αξιοποιήσουν και να απολαύσουν τον πλούτο του τόπου.

    Απαντώντας σε ερωτήσεις για τις συνομιλίες που είχε με τον Υπουργό Εθνικής Αμυνας της Ελλάδας Πάνο Μπεγλίτη στο πλαίσιο ραδιοφωνικής εκπομπής, όπως αναφέρεται σε επίσημη ανακοίνωση, ο Υπουργός Αμυνας είπε ότι συζητήθηκαν θέματα του τομέα αρμοδιότητας των δύο Υπουργείων στο πλαίσιο της μόνιμης συνεργασίας και συντονισμού που υπάρχει μεταξύ των δύο Υπουργείων και μεταξύ των δύο Κυβερνήσεων.

    «Η πρώτη διαπίστωση που θέλω να επαναλάβω είναι ότι οι σχέσεις σε όλα τα επίπεδα είναι άψογες, εξαίρετες. Είναι δεδομένο ότι η ελληνική Κυβέρνηση, η δημοκρατική Ελλάδα, στηρίζει σταθερά και με ανιδιοτέλεια την κυριαρχία, την εδαφική ακεραιότητα και ανεξαρτησία της Κυπριακής Δημοκρατίας,» τόνισε ο Υπουργός Αμυνας.

    Κοινές είναι οι διαπιστώσεις και οι εκτιμήσεις, είναι συντονισμένη και ομοιόμορφη η δράση μας σε όλα τα επίπεδα, σημείωσε ο κ. Ηλιάδης.

    [04] ΥΠΕΣ - ΤΙΤΛΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ

    Είκοσι οκτώ χιλιάδες περίπου τίτλοι ιδιοκτησίας εκδόθηκαν από το 2009 μέχρι σήμερα, μετά από την εισαγωγή μηχανισμών και τη συντονισμένη προσπάθεια των αρμόδιων Υπηρεσιών, δήλωσε ο Υπουργός Εσωτερικών Νεοκλής Συλικιώτης, σε χαιρετισμό του στην Ετήσια Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου Κτηματομεσιτών Επιχειρηματιών Κύπρου στη Λευκωσία, σημειώνοντας παράλληλα ότι η Κυβέρνηση έχει αναλάβει σημαντικές νομοθετικές και θεσμικές πρωτοβουλίες για την επίλυση των προβλημάτων που υπάρχουν.

    «Ενόψει των σοβαρών προβλημάτων που επηρεάζουν την οικοδομική βιομηχανία και την κτηματαγορά γενικότερα, η Κυβέρνηση και το Υπουργείο Εσωτερικών έχουν αναλάβει σημαντικές νομοθετικές και θεσμικές πρωτοβουλίες, που μέχρι πρόσφατα επικεντρώθηκαν στην προώθηση και υιοθέτηση των ιδιαίτερα καινοτόμων ρυθμίσεων που περιγράφονται συνολικά ως η πολεοδομική αμνηστία », ανέφερε ο κ. Συλικιώτης.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Sunday, 18 September 2011 - 11:29:16 UTC