Read the Weekly Financial Report on Greek Markets (by SAE Americas) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 11-09-14

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΚΡΑΤΙΚΟΣ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ
  • [02] ΒΟΥΛΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΑΓΝΟΟΥΜΕΝΟΙ
  • [03] ΛΑΡΝΑΚΑ - 6ο ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΥ ΧΟΡΟΥ

  • [01] ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΚΡΑΤΙΚΟΣ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ

    Την επόμενη εβδομάδα θα ολοκληρωθεί η συζήτηση του Κρατικού Προϋπολογισμού στο Υπουργικό Συμβούλιο, το οποίο και θα εγκρίνει το σχετικό νομοσχέδιο που θα παραπεμφθεί στη Βουλή, για να αρχίσει σε επίπεδο Κοινοβουλευτικών Επιτροπών η εξέταση του Προϋπολογισμού για το 2012, ο οποίος, όπως δήλωσε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου, θα ευρίσκεται στο πλαίσιο περισυλλογής και περιορισμού των κρατικών δαπανών, έτσι ώστε να εκπληρώνονται οι δεσμεύσεις της Κύπρου έναντι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

    Επίσης, είπε ο κ. Στεφάνου, σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους μετά το τέλος της συνεδρίας στο Προεδρικό Μέγαρο, ``ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας έχει αποφασίσει να συγκαλέσει σε συνεδρία το Ατυπο Συμβούλιο Αρχηγών για την ερχόμενη Παρασκευή, 16 Σεπτεμβρίου, στις 4:30 το απόγευμα``.

    ``Στη σημερινή συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου``, δήλωσε ο κ. Στεφάνου, ``ο Υπουργός Οικονομικών (Κίκης Καζαμίας) παρουσίασε τις βασικές παραμέτρους και το βασικό πλαίσιο του Προϋπολογισμού για το 2012 και η συζήτηση του Κρατικού Προϋπολογισμού θα γίνει στην επόμενη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου, που θα πραγματοποιηθεί στις 27 Σεπτεμβρίου``.

    ``Το Υπουργικό Συμβούλιο``, δήλωσε ο κ. Στεφάνου, ``ενέκρινε σήμερα τροποποιήσεις δύο νόμων, που έχουν σχέση με την προσπάθεια της Κυβέρνησης να πατάξει τη φοροδιαφυγή``.

    [02] ΒΟΥΛΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΑΓΝΟΟΥΜΕΝΟΙ

    Τις έντονες ανησυχίες τους για τους ρυθμούς με τους οποίους κινείται το πρόγραμμα της Διερευνητικής Επιτροπής Αγνοουμένων (ΔΕΑ) εξέφρασαν οι συγγενείς των αγνοουμένων, διά του Προέδρου της Παγκύπριας Οργάνωσης Συγγενών Αδηλώτων Αιχμαλώτων και Αγνοουμένων Νίκου Θεοδοσίου, ενώπιον της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Προσφύγων - Εγκλωβισμένων - Αγνοουμένων - Παθόντων, η οποία συζήτησε σήμερα τις εξελίξεις γύρω από το θέμα των αγνοουμένων.

    «Με ένα μέσο όρο περίπου τεσσάρων ταυτοποιήσεων το μήνα δεν πρόκειται να τελειώσουμε ούτε σε 20 χρόνια», είπε ο κ. Θεοδοσίου, σε δηλώσεις του μετά το τέλος της συνεδρίας.

    Ανέφερε, παράλληλα, ότι αντιλαμβάνονται ότι υπάρχουν δυσκολίες και σε επιστημονικό επίπεδο και άλλως πως, όμως, όπως είπε, πρέπει να βρεθούν οι τρόποι να επιταχυνθούν οι διαδικασίες χωρίς να είναι εις βάρος της ποιότητας των αποτελεσμάτων, ούτως ώστε με ένα σωστό χρονοδιάγραμμα η ΔΕΑ να έχει περισσότερα αποτελέσματα.

    Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Θεοδοσίου είπε ότι ως συγγενείς δεν μπορούν να μπουν στις λεπτομέρειες των εργαστηριών ούτε στο επιστημονικό εργαστήριο ούτε στο ανθρωπολογικό.

    «Εκείνο το οποίο επιζητούμε εμείς είναι να βρεθούν οι τρόποι, και υπάρχουν οι τρόποι, να αυξηθεί ο ρυθμός με τον οποίο έχουμε ταυτοποιήσεις. Παλαιότερα είχαμε διαβεβαιώσεις και από το Ινστιτούτο Γενετικής ότι θα είχαμε πολύ περισσότερα αποτελέσματα, όμως αυτή τη στιγμή εμείς βλέπουμε ως συγγενείς το τελικό αποτέλεσμα», πρόσθεσε.

    [03] ΛΑΡΝΑΚΑ - 6ο ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΥ ΧΟΡΟΥ

    Πραγματοποιείται από την Παρασκευή 16 και μέχρι τη Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου στην εξέδρα της παραλίας των Φοινικούδων, το έκτο Μεσογειακό Φεστιβάλ Παραδοσιακού Χορού, το οποίο διοργανώνεται από τον Πολιτιστικό Λαογραφικό Ομιλο Λευκωσίας, το Δήμο Λάρνακας και το Δήμο Λευκωσίας.

    Σε δημοσιογραφική διάσκεψη στη Λάρνακα, ο Δήμαρχος της πόλης Ανδρέας Μωϋσέως ανέφερε ότι «ο θεσμός του Μεσογειακού Φεστιβάλ έχει πλέον καθιερωθεί στις καρδιές του κόσμου και θεωρείται ένας από τους πιο πετυχημένους στα πολιτιστικά δρώμενα όχι μόνο της Λάρνακας αλλά και ολόκληρης της Κύπρου».

    Κάθε χρόνο το Φεστιβάλ, είπε γίνεται όλο και καλύτερο και πολλά συγκροτήματα αναμένουν τη σειρά τους για να λάβουν μέρος σε αυτό, ενώ οι δρόμοι και οι πλατείες της Λάρνακας θα ζωντανέψουν με τις παρελάσεις, παραστάσεις και τις άλλες δραστηριότητες που περιλαμβάνει το Φεστιβάλ.

    Πρόσθεσε ότι «τα συγκροτήματα τα οποία συμμετέχουν κάθε χρόνο στο Φεστιβάλ είναι πάρα πολύ υψηλού επιπέδου και δίνουν σε όλους την ευκαιρία να γνωρίσουν και να απολαύσουν την κουλτούρα και άλλων χωρών της Μεσογείου αλλά και της Ευρώπης. Ταυτόχρονα, δίνεται στους συμμετέχοντες η ευκαιρία να γνωρίσουν την Κύπρο και το πρόβλημα της, κάτι που θεωρείται επίτευγμα για τους διοργανωτές».

    Ανέφερε ακόμα πως «στο φετινό Φεστιβάλ συμμετέχουν συγκροτήματα από οκτώ χώρες της Μεσογείου και η όλη προσπάθεια εντάσσεται στα πλαίσια της συλλογικής προσπάθειας εννέα Δήμων για τη διεκδίκηση του τίτλου «Λευκωσία 2017, Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης. Τα συγκροτήματα, πέραν από την εμφάνιση τους στην εξέδρα του Δήμου θα εμφανιστούν και σε διάφορα σχολεία της πόλης, συμβάλλοντας έτσι στο να γνωρίσουν οι μαθητές μας τον πολιτισμό άλλων μεσογειακών χωρών».

    Η τελετή έναρξης του Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου στις οκτώ το βράδυ στην εξέδρα της παραλίας των Φοινικούδων. Στην τελετή έναρξης θα παρευρεθούν μεταξύ άλλων και πρέσβεις 17 χωρών μερικές από τις οποίες δεν συμμετέχουν στο Φεστιβάλ. Την ίδια ημέρα στις επτά το βράδυ θα πραγματοποιηθεί παρέλαση των χορευτικών συγκροτημάτων στη Λεωφόρο Αθηνών.

    Την Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί στις επτά το βράδυ παρέλαση των χορευτικών συγκροτημάτων στη συμβολή των Οδών Λήδρας και Ονασαγόρου στη Λευκωσία, ενώ στις 20.30 το βράδυ θα δοθεί παράσταση των χωρών στην Πλατεία Παλλουριώτισσας.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Wednesday, 14 September 2011 - 13:29:13 UTC