Visit the Hellenic Ministry of National Defence (MOD) Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 17 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 11-09-04

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΠΤΗΣΕΙΣ - ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΙΣ
  • [02] ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΩΝ - ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ

  • [01] ΠΤΗΣΕΙΣ - ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΙΣ

    Καθυστερήσεις παρατηρούνται την Κυριακή στις πτήσεις των Κυπριακών Αερογραμμών λόγω μέτρων που λαμβάνουν οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας στην Ελλάδα.

    Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Προϊστάμενος Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων των Κυπριακών Αερογραμμών Κυριάκος Κυριάκου, ``οι Κυπριακές Αερογραμμές βρέθηκαν εξ απροόπτου σήμερα μπροστά σε μέτρα κωλυσιεργίας που λαμβάνουν οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας Ελλάδας, που είχε ως αποτέλεσμα όλες οι πρωινές πτήσεις των Κυπριακών Αερογραμμών να υφίστανται μια σοβαρή καθυστέρηση μέχρι και τρεις ώρες η κάθε μια, κατά μέσον όρο, και με όλα τα επακόλουθα``.

    Οι Κυπριακές Αερογραμμές στην κυριολεξία, σημείωσε, «είναι εγκλωβισμένες γιατί δεν έχουν άλλη διέξοδο να πραγματοποιήσουν τις πτήσεις τους εφόσον ο εναέριος χώρος της Τουρκίας είναι κλειστός για εμάς και για να μπορέσουμε να πάμε σε οποιονδήποτε προορισμό της Ευρώπης χρησιμοποιούμε τον εναέριο χώρο της Ελλάδας».

    Η όλη κατάσταση ανέφερε ο κ. Κυριάκου, είχε ως αποτέλεσμα όλες οι πτήσεις των Κυπριακών Αερογραμμών για Μιλάνο, Φρανκφούρτη, Ζυρίχη, Λονδίνο προς Λάρνακα και ορισμένους άλλους προορισμούς να υφίστανται καθυστερήσεις χωρίς να μπορούμε να κάνουμε οτιδήποτε. ``Ο κόσμος έχει έρθει για να φύγει στην ώρα του και ταλαιπωρείται στο Αεροδρόμιο αυτή τη στιγμή``, συμπλήρωσε.

    [02] ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΩΝ - ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ

    Στόχος της κυπριακής Κυβέρνησης είναι να διαδραματίζει ένα ενεργό ρόλο στη Μεσόγειο και η οργάνωση του 6ου Μεσογειακού Συνεδρίου για Πληροφοριακά Συστήματα στο νησί, συμβάλλει προς αυτήν την κατεύθυνση, ανέφερε το πρωί ο Υπουργός Συγκοινωνιών και Έργων Ευθύμιος Φλουρέντζος, χαιρετίζοντας την εναρκτήρια τελετή του συνεδρίου στη Λεμεσό.

    Στην ομιλία του, ο Υπουργός Συγκοινωνών είπε πως το συνέδριο είναι εξέχουσας σημασίας για το ίδιο το Υπουργείο του, καθώς εστιάζεται στα πληροφοριακά συστήματα, τα οποία προσφέρουν έναν αποτελεσματικό τρόπο για να ξεπεραστεί η σημερινή οικονομική κρίση, ενώ παράλληλα επικεντρώνεται στην περιοχή της Μεσογείου και στοχεύει στη διάδοση της έρευνας, η οποία προωθεί την οικονομική ανάπτυξη και βελτιώνει την ποιότητα ζωής των πολιτών.

    Τα πληροφοριακά συστήματα, συνέχισε, μπορούν να παίξουν ένα ζωτικό ρόλο ώστε να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις και πρόσθεσε ότι στο παρόν στάδιο η κυβέρνηση λαμβάνει μέτρα για να αντιμετωπίσει τις συνέπειες της διεθνούς κρίσης.

    Ο κ. Φλουρέντζος ανέφερε επίσης ότι το συνέδριο θα συμβάλει στην ανάπτυξη και διάδοση της γνώσης σε θέματα που αφορούν την περιοχή της Μεσογείου αλλά και πέρα από αυτή, ενώ θα αποτελέσει βοήθημα όλων, για τη χρήση των συστημάτων πληροφορικής, ως εργαλεία για την μετατροπή των δεδομένων σε γνώση, για μείωση του κόστους και αύξηση της αποδοτικότητας.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Sunday, 4 September 2011 - 11:29:11 UTC