Read the Weekly Financial Report on Greek Markets (by SAE Americas) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 11-08-20

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ - ΙΟΡΔΑΝΙΑ - ΕΠΙΣΚΕΨΗ
  • [02] ΥΠΕΞ - ΕΔΥ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΕΣ
  • [03] ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ - ΜΑΡΙ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ

  • [01] ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ - ΙΟΡΔΑΝΙΑ - ΕΠΙΣΚΕΨΗ

    Συνάντηση με τον Βασιλιά του Χασεμιτικού Βασιλείου της Ιορδανίας Αμπτουλλάχ Β΄ θα έχει τη Δευτέρα ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος, ο οποίος αναχωρεί από το νησί αύριο, 21 Αυγούστου 2011. Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αρχιεπισκοπής Κύπρου, η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα, 22 Αυγούστου, ύστερα από πρόσκληση του Βασιλιά. Τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου θα συνοδεύουν ο Επίτιμος Πρόξενος της Ιορδανίας στην Κύπρο Μιχάλης Λεπτός και ο Διάκονος Κυπριανός Κουντούρης, ενώ κατά τη συνάντηση με τον Βασιλιά της Ιορδανίας θα παρευρίσκεται και ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων Θεόφιλος.

    Οπως αναφέρεται, ο Αρχιεπίσκοπος αναμένεται να επιστρέψει στο νησί την Τρίτη, 23 Αυγούστου. Μαζί του θα αφιχθούν, επίσης, ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων Θεόφιλος, συνοδευόμενος από τον Αρχιεπίσκοπο Κωνσταντίνης Αρίσταρχο και τον Αρχιδιάκονο Αθανάσιο, και ο Λουθηρανός Επίσκοπος Μουνίμπ Γιουνάν, για να συμμετάσχουν στη συνάντηση των Προέδρων του Συμβουλίου Εκκλησιών Μέσης Ανατολής, που θα πραγματοποιηθεί κατά τη διάρκεια της ημέρας.

    Ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων μαζί με τη συνοδεία του και ο Λουθηρανός Επίσκοπος θα αναχωρήσουν από την Κύπρο αμέσως μετά το πέρας της συνάντησης.

    [02] ΥΠΕΞ - ΕΔΥ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΕΣ

    Επιστολή και αίτηση στην Επιτροπή Δημόσιας Υπηρεσίας ζητώντας να τεθούν σε διαθεσιμότητα οι Νίκος Αιμιλίου, Πρέσβης και Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Εξωτερικών, Μιχάλης Σταυρινός, Πληρεξούσιος Υπουργός, Γιώργος Γιάγκου, Γραμματέας Β΄ και η Ιουλία Συκοπετρίτου, Ακόλουθος, για πιθανή διάπραξη σοβαρών πειθαρχικών αδικημάτων για τα οποία ήδη διατάχθηκε πειθαρχική έρευνα με βάση σημερινή απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου, απέστειλε την Παρασκευή η Υπουργός Εξωτερικών Ερατώ Κοζάκου Μαρκουλλή

    Σε γραπτή ανακοίνωση της η Υπουργός Εξωτερικών αναφέρει ότι το Υπουργικό Συμβούλιο προέβη στο διορισμό του κ. Αντώνη Βασιλειάδη, Εισαγγελέα της Δημοκρατίας, ως ερευνώντα λειτουργού.

    Προσθέτει, τέλος, ότι για το θέμα της διαθεσιμότητας θα επιληφθεί η Επιτροπή Δημόσιας Υπηρεσίας, η οποία έχει τη σχετική αρμοδιότητα.

    [03] ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ - ΜΑΡΙ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ

    Η Αστυνομία καταχώρησε την Παρασκευή στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας δύο υποθέσεις εναντίον τριών ατόμων σε σχέση με την φονική έκρηξη στο Μαρί.

    Οι υποθέσεις αφορούν τρεις στρατιωτικούς εναντίον των οποίων διερευνώνται τα αδικήματα της παραμέλησης υπηρεσιακού καθήκοντος, παρέμβασης σε αστυνομική έρευνα και συνομωσία προς διάπραξη πλημμελήματος. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι υποθέσεις και τα αδικήματα αφορούν συγκεκριμένα έγγραφα τα οποία φαίνεται να παραποιήθηκαν μετά την έκρηξη.

    Ενας εκ των υπόπτων θα παρουσιαστεί ενώπιον δικαστηρίου στο τέλος Αυγούστου και οι άλλοι δύο στα μέσα Σεπτεμβρίου.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Saturday, 20 August 2011 - 13:29:10 UTC