Browse through our Interesting Nodes on Education in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 11-08-09

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ - ΣΥΝΤΕΧΝΙΕΣ - ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ - ΠΑΚΕΤΟ

    ΜΕΤΡΩΝ

  • [02] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΡΑΕΚ - ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ
  • [03] ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΩΝ - ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΠΤΗΣΕΩΝ

  • [01] ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ - ΣΥΝΤΕΧΝΙΕΣ - ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ - ΠΑΚΕΤΟ ΜΕΤΡΩΝ

    Ο Υπουργός Οικονομικών Κίκης Καζαμίας συναντάται σήμερα το πρωί με τις συντεχνίες ΣΕΚ, ΠΕΟ και ΠΑΣΥΣΥ ενώ στις 1800 είναι προγραμματισμένη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Δημήτρη Χριστόφια στο Προεδρικό Μέγαρο. Τον Πρόεδρο Χριστόφια θα συναντήσουν και οι συντεχνίες.

    Επίσης, ο Υπουργός Οικονομικών εγκαινιάζει και τον πρώτο κύκλο επαφών του με τα πολιτικά κόμματα και έχει ήδη κοινοποιηθεί η συνάντησή του με την ηγεσία του Ευρωπαϊκού Κόμματος στις 09.00.

    Κύριο θέμα συζήτησης αναμένεται να είναι το συνταξιοδοτικό, αφού οι συντεχνίες δεν αποδέχονται μόνιμη εισφορά και η Κυβέρνηση δεν μετακινείται από τις θέσεις.

    Στο μεταξύ χθες ο Υπουργός Οικονομικών συναντήθηκε με τις ηγεσίες του ΚΕΒΕ και της ΟΕΒ οι οποίες και επιμένουν στο πακέτο που αρχικά συμφώνησε η Κυβέρνηση με τα κόμματα χωρίς να αφαιρεθεί ή να προστεθεί οτιδήποτε.

    [02] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΡΑΕΚ - ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ

    Παραγωγή 28 ΜW έγινε κατορθωτή χθες από τις πρώτες ηλεκτρογεννήτριες που ήρθαν από την Ελλάδα, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Πρόεδρος της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας Κύπρου (ΡΑΕΚ) Γιώργος Σιαμμάς, εκ μέρους της Ομάδας Διαχείρισης της Ενεργειακής Κρίσης.

    «Χθες έγινε κατορθωτό να συγχρονιστούν οι πρώτες μονάδες στο Βασιλικό που ήρθαν από την Ελλάδα», ανέφερε ο κ. Σιαμμάς στις δηλώσεις του, προσθέτοντας ότι «βρίσκονται στο στάδιο δοκιμών και έφτασαν παραγωγή μέχρι τα 28 MW».

    «Παρόλο που είναι ακόμα στη διαδικασία δοκιμών, τεχνικά αυτό θεωρείται ένας άθλος γιατί ο αισιόδοξος στόχος που είχαμε ήταν η 15η Αυγούστου», σημείωσε. «Οφείλουμε να συγχαρούμε και τα συνεργεία της ΑΗΚ αλλά και τις εταιρείες που έφεραν τις ηλεκτρογεννήτριες και εργάζονται μαζί τους», πρόσθεσε. Όπως είπε, οι δοκιμές θα συνεχιστούν και τις επόμενες μέρες μέχρι να ενταχθούν και οι υπόλοιπες μονάδες στο σύστημα.

    Τα συνεργεία συναντούν διάφορα τεχνικά προβλήματα, τα οποία ωστόσο αντιμετωπίζουν, είπε ο κ. Σιαμμάς. Υπενθυμίζεται ότι οι μονάδες που ήρθαν από την Ελλάδα έχουν συνολική ικανότητα παραγωγής ηλεκτρισμού της τάξης των 70 MW.

    [03] ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΩΝ - ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΠΤΗΣΕΩΝ

    Η ασφάλεια πτήσεων αποτελεί θέμα ύψιστης προτεραιότητας για το Υπουργείο Συγκοινωνιών και Έργων, τονίζει το Υπουργείο σε ανακοίνωσή του και διαβεβαιώνει ότι διατηρείται πάντοτε σε υψηλό επίπεδο με συνεχείς και εντατικές προσπάθειες του Τμήματος Πολιτικής Αεροπορίας.

    Σχολιάζοντας ανακοίνωση του Ιδρύματος Ασφάλειας Πτήσεων Νοτιοανατολικής Ευρώπης και Μέσης Ανατολής Κύπρου, με αφορμή την έκτη επέτειο του τραγικού δυστυχήματος της ``Ηλιος``, το Υπουργείο Συγκοινωνιών αναφέρει πως έχει, μετά το τραγικό δυστύχημα της HELIOS, προβεί σε σωρεία ενεργειών για βελτίωση του επιπέδου ασφάλειας πτήσεων τόσο σε οργανωτικό όσο και σε τεχνοκρατικό επίπεδο.

    ``Το Τμήμα Πολιτικής Αεροπορίας έχει προχωρήσει στην πλήρη αναδιοργάνωση και τη δημιουργία Μονάδας Ασφάλειας Πτήσεων κάτω από την οποία λειτουργούν τρεις τομείς. Για τις ανάγκες της Μονάδας έχουν εγκριθεί δέκα μόνιμες θέσεις και αυτή έχει ήδη στελεχωθεί πλήρως``, αναφέρει το Υπουργείο Συγκοινωνιών.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Tuesday, 9 August 2011 - 9:29:11 UTC