Read the Constitutions of Greece & Neighboring Nations Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 11-08-04

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΥΝΤΕΧΝΙΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΣΥΣΚΕΨΗ

  • [01] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΥΝΤΕΧΝΙΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΣΥΣΚΕΨΗ

    Για την ερχόμενη Τρίτη μετατίθενται οι αποφάσεις για το πακέτο οικονομικών μέτρων, σύμφωνα με τις ηγεσίες των Συνδικαλιστικών Οργανώσεων ΠΑΣΥΔΥ, ΣΕΚ και ΠΕΟ που είχαν σύσκεψη με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια.

    Μετά την δυόμισι ωρών σύσκεψη, οι ηγέτες των συντεχνιών, ανέφεραν ότι η συζήτηση θα συνεχιστεί εντατικά και την ερχόμενη Τρίτη και θα είναι ολοήμερη. Πρώτα θα υπάρξει σύσκεψη με τον Υπουργό Οικονομικών και μετά με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας με στόχο να υπάρξει κατάληξη σε συμφωνία.

    Όπως ανέφεραν οι ηγέτες των συντεχνιών, «το θέμα που είναι σε εκκρεμότητα είναι το συνταξιοδοτικό».

    Σε δηλώσεις του, ο ΓΓ της ΣΕΚ Νίκος Μωϋσέως είπε πως «είχαμε μια μακρά συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τους συνεργάτες του, τον Υπουργό Οικονομικών και συζητήσαμε τα θέματα που ήταν και αποτέλεσμα της διαβούλευσης μεταξύ πολιτικών κομμάτων και Κυβέρνησης».

    «Εχουμε κόψει αρκετό δρόμο», συνέχισε, «κι έχουμε συμφωνήσει ότι θα συνεχίσουμε εντατικά την ερχόμενη Τρίτη, με την ελπίδα να καταλήξουμε σε μια τελική συμφωνία», πρόσθεσε.

    «Θα ενημερώσουμε τα σώματα μας για το τι έχει γίνει μέχρι σήμερα και θα συνεχίσουμε», συμπλήρωσε.

    Ο κ. Μωϋσέως ερωτηθείς ποιος θα είναι ο νέος Υπουργός Οικονομικών, ανέφερε πως ο Πρόεδρος Χριστόφιας τους ενημέρωσε «αλλά είναι μυστικό».

    «Εχουμε συζητήσει όλα τα σημεία, σε αρκετά έχουμε καταλήξει, δεν μας έδωσε νομοσχέδια. Αντιλαμβάνεστε σε μια διαπραγμάτευση δεν υπάρχει το τελικό κείμενο», συμπλήρωσε.

    Ερωτηθείς ποιο θέμα τους ενοχλεί περισσότερο, ο ΓΓ της ΣΕΚ ανέφερε πως «το θέμα που είναι σε εκκρεμότητα είναι το συνταξιοδοτικό».

    Σε ερώτηση αν έχουν συμφωνηθεί τα υπόλοιπα, απάντησε καταφατικά.

    Στόχος του Προέδρου, είπε ο κ. Μωϋσέως, είναι να καταλήξουμε και σε αυτό το θέμα (συνταξιοδοτικό).

    «Ο χρόνος που μας έχει δοθεί, είναι την ερχόμενη Τρίτη, ελπίζουμε να πάνε όλα καλά και να κλείσουμε συμφωνία», είπε.

    Σε ερώτηση, ο κ. Μωϋσέως είπε πως «όταν λέμε θα δουλέψουμε την Τρίτη, σημαίνει ότι θα δουλέψουμε και με δικές μας θέσεις και δικές τους θέσεις, για να δούμε πώς θα βρούμε την λύση».

    Ο κ. Μωϋσέως αναφέρθηκε, στην ανάγκη ύπαρξης του συνδικαλιστικού κινήματος στον διάλογο, και σημείωσε ότι το συνδικαλιστικό κίνημα «δεν είναι σπορ».

    Η ανάγκη του συνδικαλιστικού κινήματος, είπε, είναι κοινωνική ανάγκη και το συνδικαλιστικό κίνημα της Κύπρου είναι και ισχυρό και υπεύθυνο και σοβαρό.

    «Γι αυτό και γίνεται αυτή η προσπάθεια σήμερα. Είμαι σίγουρος ότι στο τέλος, οι πολίτες θα επαναβεβαιώσουν αυτό που ήταν στις δύσκολες στιγμές στο παρελθόν. Είμαστε εδώ με καλή θέληση, με πλήρη συναίσθηση των ευθυνών μας και ελπίζουμε να τα βρούμε την ερχόμενη Τρίτη», κατέληξε.

    Ο Κεντρικός Οργανωτικός της ΠΕΟ Χρίστος Τουμπάζος δήλωσε ότι «θέλουμε να διαβεβαιώσουμε τους εργαζόμενους ότι το συνδικαλιστικό κίνημα - όπως μια ζωή συμπεριφερόμαστε σωστά και υπεύθυνα - έτσι και σε αυτές τις δύσκολες στιγμές με σοβαρότητα και υπευθυνότητα είναι που θα συμπεριφερθούμε νοουμένου ότι τηρούνται κάποιες προϋποθέσεις και αξιώσεις μας, έτσι ώστε αυτή η συμφωνία στην οποία προσδοκούμε με καλή θέληση να καταλήξουμε την ερχόμενη Τρίτη».

    Θα είναι μια συμφωνία, συνέχισε, που θα οδηγήσει τον τόπο μπροστά λαμβάνοντας υπόψη πάντα τις δυνατότητες του καθενός ξεχωριστά.

    Ο ΓΓ της ΠΑΣΥΔΥ Γλαύκος Χατζηπέτρου σε δηλώσεις του ανέφερε πως «μπήκαμε σε ένα διάλογο με στόχο να υπάρξει κατάληξη σύντομα».

    «Εχουμε τις προτάσεις, θα τις μελετήσουμε. Θα πάρουμε κάποιες διευκρινίσεις από το αρμόδιο Υπουργείο Οικονομικών και την προσεχή Τρίτη θα γίνει μια πραγματική προσπάθεια για να υπάρξει αποτέλεσμα που να βοηθήσει τον τόπο αλλά και να κατοχυρώσει και τους εργαζόμενους», είπε.

    Ερωτηθείς, ο κ. Χατζηπέτρου είπε πως «είναι δικαίωμα μας να θέτουμε κόκκινες γραμμές. Εχουμε μέλη τα οποία πρέπει να ενημερώνουμε αλλά τώρα είμαστε σε ένα διάλογο με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και θέλουμε να διαφυλάξουμε αυτόν τον διάλογο και να φθάσουμε σε αποτέλεσμα»


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Thursday, 4 August 2011 - 19:29:11 UTC