Visit the Web Pages Hosted by HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 11-07-31

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ - ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΗΚΟ
  • [02] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΒΟΥΛΗΣ - ΚΥΠΡΙΑΚΟ
  • [03] ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ - ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ EΘΝΑΡΧΗ ΜΑΚΑΡΙΟΥ Γ
  • [04] ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΟ 2014 - ΚΥΠΡΟΣ - ΚΛΗΡΩΣΗ

  • [01] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ - ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΗΚΟ

    Νέα συνάντηση θα έχουν σύντομα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ.

    Εξερχόμενος του Προεδρικού το Σάββατο βράδυ μετά από συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο διάρκειας μίας ώρας και πενήντα λεπτών, περίπου, ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ δήλωσε ότι οι συναντήσεις αυτές "δεν είναι τυπικές".

    "Δεν αφορούν ούτε σε ονοματολογία ανασχηματισμού όπως κάποιοι φαντάζονται ούτε και σε παιγνίδια επικοινωνιακά. Αφορούν τον πυρήνα των ζητημάτων της διακυβέρνησης. Ζητημάτων που αφορούν τον πολίτη και την κοινωνία, ζητημάτων που αφορούν την πατρίδα μας", ανέφερε και πρόσθεσε ότι "επειδή ακριβώς επί της ουσίας συζητήθηκαν αρκετά πράγματα και διεξοδικά, συμφώνησα με την εισήγηση, την πρόταση του Προέδρου της Δημοκρατίας να συνεχίσουμε τη συζήτηση τις αμέσως επόμενες μέρες".

    Απαντώντας σε ερώτηση, ο κ. Καρογιάν ανέφερε πως ούτε στην επόμενη συνάντηση θα είναι παρών ο ΓΓ του ΑΚΕΛ.

    [02] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΒΟΥΛΗΣ - ΚΥΠΡΙΑΚΟ

    Ο Πρόεδρος της Βουλής Γιαννάκης Ομήρου είπε την Κυριακή ότι «τιμώντας τη μνήμη των 13 αδικοχαμένων ηρώων της 11ης Ιουλίου στην Ναυτική Βάση στο Μαρί, διακηρύσσουμε τη δέσμευσή μας να επιμείνουμε και να επαγρυπνούμε μέχρι τέλους για απόδοση ποινικών ευθυνών, παραδειγματική τιμωρία όσων ενέχονται και ανάληψη των πολιτικών ευθυνών, γιατί μόνο έτσι θα ικανοποιηθεί το περί δικαίου αίσθημα του λαού μας».

    Σε ομιλία του στο ετήσιο μνημόσυνο του ήρωα αστυνομικού Ανδρέα Μιχαηλίδη στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου στα Καλλέπεια Πάφου, ο Πρόεδρος της Βουλής είπε ότι «η απόδοση τιμής σε ήρωες των αγώνων του λαού μας είναι μια οφειλόμενη διαχρονική επιταγή, μια πράξη υπόμνησης της μαρτυρικής αγωνιστικής πορείας ενός λαού που διερχόμενος δια πυρός και σιδήρου συνεχίζει ακόμα τον αγώνα για τη φυσική και εθνική του επιβίωση».

    Αναφερόμενος στις εξελίξεις στις διαπραγματεύσεις στο Κυπριακό, ο κ. Ομήρου είπε ότι «η αλλαγή τακτικής στις διαπραγματεύσεις και στρατηγικής στη συνολική διαχείριση του Κυπριακού είναι πλέον μονόδρομος, είναι επιτακτική αναγκαιότητα που συνδέεται άμεσα με τη φυσική και εθνική επιβίωση του κυπριακού ελληνισμού».

    Ο Πρόεδρος της Βουλής είπε ότι «η δήλωση του ΓΓ του ΟΗΕ, μετά την πρόσφατη συνάντηση της Γενεύης, αποκαλύπτει μεθοδεύσεις για χρονοδιαγράμματα και έμμεση επιδιαιτησία ενώ οι δε εξοργιστικά προκλητικές δηλώσεις Ταγίπ Ερντογάν, κατά τη διάρκεια της παράνομης επίσκεψης του στην Κύπρο, υπονομεύουν ευθέως κάθε προοπτική στις διαπραγματεύσεις».

    Αποδεικνύουν, επίσης, «ότι οι υποχωρήσεις για εκ περιτροπής προεδρία, σταθμισμένη ψήφο, παραμονή 50 χιλιάδων εποίκων και οι απαράδεκτες προτάσεις της πλευράς μας για το περιουσιακό, όχι μόνο δεν έφεραν διαλλακτικότητα και «ανταλλάγματα», αλλά, αντίθετα, οδήγησαν στην όξυνση και κλιμάκωση της τουρκικής αδιαλλαξίας».

    Ο Πρόεδρος της Βουλής είπε ότι «οι κατά καιρούς διάφορες προτάσεις και προσεγγίσεις των Τούρκων στο Κυπριακό πρόβλημα προνοούν την αναγνώριση δύο κρατικών οντοτήτων με μια μορφή ισότιμης συγκυριαρχίας σε ολόκληρη την επικράτεια, πράγμα που ανοίγει το δρόμο για μελλοντική ολοκλήρωση της κατοχής».

    [03] ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ - ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ EΘΝΑΡΧΗ ΜΑΚΑΡΙΟΥ Γ

    Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου είπε την Κυριακή ότι «η πολιτική του Προέδρου της Δημοκρατίας στο Κυπριακό θωρακίζει την αξιοπιστία της ελληνοκυπριακής πλευράς και πείθει για την ειλικρινή θέλησή της για λύση, επειδή στηρίζεται σ αυτά που κληροδότησε ο πρώτος Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Αρχιεπίσκοπος Μακάριος Γ που είναι συνέπεια στις αρχές, ευελιξία και ρεαλισμός στις διεκδικήσεις και τους χειρισμούς».

    Σε ομιλία του στο ετήσιο μνημόσυνο του Εθνάρχη Μακαρίου Γ στην Ιερά Μονή Κύκκου, ο Εκπρόσωπος είπε ότι «η πολιτική της Κυβέρνησης, υπό την καθοδήγηση του Προέδρου Χριστόφια, ενισχύει διεθνώς την κρατική οντότητα του κυπριακού κράτους, που αποτελεί δόρυ του αγώνα μας για δικαίωση».

    Ο κ. Στεφάνου είπε ότι «έτσι τιμούμε εμείς το Μακάριο, προασπιζόμενοι την Κυπριακή Δημοκρατία και υπεραμυνόμενοι του ιστορικού συμβιβασμού στον οποίο ο ίδιος προχώρησε, με τόλμη, παρρησία, διορατικότητα, ρεαλισμό και όραμα».

    Οπως είπε ο Εκπρόσωπος, «μακριά από ευσεβοποθισμούς, αιθεροβασίες, εύηχα συνθήματα και εξωπραγματικές εξιδανικεύσεις η αλήθεια είναι ότι η διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία αποτελεί τη συμφωνημένη βάση λύσης μεταξύ της Ελληνοκυπριακής και της Τουρκοκυπριακής κοινότητας από το 1977».

    Πρόσθεσε ότι «στη βάση αυτής της λύσης διαπραγματεύτηκαν όλοι οι Πρόεδροι της Κυπριακής Δημοκρατίας, όπως διαπραγματεύεται και ο σημερινός Πρόεδρος Δημήτρης Χριστόφιας».

    [04] ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΟ 2014 - ΚΥΠΡΟΣ - ΚΛΗΡΩΣΗ

    Πραγματοποιήθηκε στην Βραζιλία η κλήρωση των ομίλων της προκριματικής φάσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2014.

    Η Κύπρος κληρώθηκε στον πέμπτο όμιλο της ευρωπαϊκής ζώνης μαζί με την Νορβηγία, την Σλοβενία, την Ελβετία, την Αλβανία και την Ισλανδία.

    Τη διαδικασία της κλήρωσης που πραγματοποιήθηκε στο Rio de Janeiro, την ΚΟΠ εκπροσώπησαν ο 1ος Αναπληρωτής Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γιώργος Κούμας και ο Άδωνης Προκοπίου, Διευθυντής Διεθνών Σχέσεων ΚΟΠ.

    Στην προκριματική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου λαμβάνουν μέρος 53 χώρες που κληρώθηκαν σε οκτώ ομίλους των έξι ομάδων και σε ένα όμιλο των πέντε ομάδων.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Sunday, 31 July 2011 - 9:29:12 UTC