Visit our Treaty, Convention & International Organization Document Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 11-07-21

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΠΡΟΕΔΡΟΣ - ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ - ΕΥΡΩΖΩΝΗ
  • [02] ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΔΗΛΩΣΗ ΕΙΣΒΟΛΗ
  • [03] ΟΗΕ ΚΥΠΡΟΣ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΔΙΑΒΗΜΑΤΑ
  • [04] ΕΥΡΩΠΑΙΟΣ ΕΠΙΤΡΟΠΟΣ ΕΠΙΣΚΕΨΗ

  • [01] ΠΡΟΕΔΡΟΣ - ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ - ΕΥΡΩΖΩΝΗ

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας αναχώρησε σήμερα το πρωί από το Αεροδρόμιο Λάρνακας για τις Βρυξέλλες, για να συμμετάσχει στις εργασίες του Εκτακτου Συμβουλίου των Αρχηγών Κρατών και Κυβερνήσεων της Ευρωζώνης, με κύριο θέμα την οικονομική κρίση στην Ελλάδα.

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επιστρέφει στην Κύπρο τα μεσάνυχτα.

    Οι επικεφαλής πολλών μεγάλων ευρωπαϊκών τραπεζών θα συμμετάσχουν στη

    σύνοδο κορυφής της ευρωζώνης για την Ελλάδα σήμερα στις Βρυξέλλες, σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύονται στην εφημερίδα Bild.

    Οι εκπρόσωποι του τραπεζικού τομέα θα πρέπει να δώσουν το "πράσινο φως" για τη συμμετοχή ιδιωτών πιστωτών στο δεύτερο πακέτο στήριξης της Ελλάδας, οι όροι του οποίου θα καθορισθούν κατά τη σύνοδο κορυφής των Βρυξελλών.

    Η Γαλλία και η Γερμανία συμφώνησαν τη χθεσινή νύκτα σε μία κοινή θέση ως προς το σχέδιο στήριξης της Ελλάδας, έπειτα από επτάωρες συνομιλίες ανάμεσα στον πρόεδρο της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί και την καγκελάριο της Γερμανίας Αγγελα Μέρκελ στο Βερολίνο.

    Η γαλλο-γερμανική συμφωνία αποτελεί "αναγκαία προϋπόθεση" για μία ευρωπαϊκή συμβιβαστική απόφαση στις Βρυξέλλες για ένα νέο σχέδιο στήριξης της Ελλάδας με στόχο την αντιμετώπιση της κρίσης στην ευρωζώνη, δήλωσε σήμερα η εκπρόσωπος της γαλλικής κυβέρνησης, Βαλερί Πεκρές.

    [02] ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΔΗΛΩΣΗ ΕΙΣΒΟΛΗ

    Η Ελλάδα θα συνεχίσει να στηρίζει, με όλες τις δυνάμεις της, την Κυπριακή Δημοκρατία και τις συνεχιζόμενες προσπάθειες του Προέδρου της, Δημήτρη Χριστόφια, για τον τερματισμό της τουρκικής κατοχής, στο πλαίσιο μίας δίκαιης, βιώσιμης και λειτουργικής λύσης, διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας, με μία κυριαρχία, μία ιθαγένεια και μία διεθνή προσωπικότητα, και με εφαρμογή του κοινοτικού κεκτημένου σε ολόκληρη την επικράτεια της Κύπρου και προς όφελος όλων των νομίμων πολιτών της, Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων, δήλωσε ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας Γιώργος Παπανδρέου.

    Σε δήλωση του για τα 37χρονα από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο, ο κ. Παπανδρέου αναφέρει πως ``με αίσθημα οδύνης για τη σημερινή ημέρα μνήμης της τουρκικής εισβολής της 20ής Ιουλίου 1974, απευθύνω χαιρετισμό στον κυπριακό Ελληνισμό, ολόκληρο τον κυπριακό λαό και τη νόμιμη Κυβέρνησή του, επαναδιατυπώνοντας την πίστη μου για αποκατάσταση της διεθνούς νομιμότητας στην Κύπρο σύντομα``.

    Σημειώνει ότι ``η πολυδοκιμασμένη αντοχή της Κυπριακής Δημοκρατίας και η αποφασιστικότητά της, εδώ και τριάντα επτά χρόνια, να μην υποκύψει στην απειλή της συνεχιζόμενης τουρκικής κατοχής, εγγυώνται την αίσια έκβαση της μακρόχρονης και δίκαιης προσπάθειάς της``.

    [03] ΟΗΕ ΚΥΠΡΟΣ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΔΙΑΒΗΜΑΤΑ

    Ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Δημοκρατίας στον ΟΗΕ, Πρέσβης Μηνάς Χατζημιχαήλ, προέβη σε διαβήματα προς υψηλόβαθμους αξιωματούχους της Γραμματείας των Ηνωμένων Εθνών, καταγγέλλοντας τις δηλώσεις που έκανε ο Τούρκος Πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για το Κυπριακό.

    Ο κ. Χατζημιχαήλ είπε ότι οι δηλώσεις Ερντογάν ουσιαστικά ανατρέπουν τη συμφωνημένη βάση των συνομιλιών και δεν συνάδουν με τα όσα ανέφερε στη δήλωσή του ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ στη Γενεύη.

    Ο Κύπριος Μόνιμος Αντιπρόσωπος ζήτησε από τα Ηνωμένα Εθνη να συμπεριληφθούν τα όσα είπε ο κ. Ερντογάν στην έκθεση του Γενικού Γραμματέα για τις καλές του υπηρεσίες, που θα δοθεί στο Συμβούλιο Ασφαλείας στις αρχές της επόμενης εβδομάδας.

    Σύμφωνα με διπλωματικές πληροφορίες, οι αξιωματούχοι του ΟΗΕ συμφώνησαν ότι οι δηλώσεις του Τούρκου Πρωθυπουργού δεν είναι υποβοηθητικές, ωστόσο δεν φαίνεται ότι πρόκειται να τις συμπεριλάβουν στην έκθεση, η οποία θα καταγράφει τα όσα έλαβαν χώρα στο Κυπριακό από τον Απρίλιο μέχρι τη συνάντηση της Γενεύης στις 7 Ιουλίου και θα αναπτύσσει τα όσα συμφωνήθηκαν εκεί με τους δύο ηγέτες.

    [04] ΕΥΡΩΠΑΙΟΣ ΕΠΙΤΡΟΠΟΣ ΕΠΙΣΚΕΨΗ

    Διήμερη επίσκεψη στην Κύπρο, στις 21 και 22 Ιουλίου, πραγματοποιεί ο Επίτροπος της ΕΕ αρμόδιος για την Περιφερειακή Πολιτική Τζοχάνες Χαν, κατά τη διάρκεια της οποίας θα έχει επαφές και θα επισκεφθεί, μεταξύ άλλων, τον ηλεκτροπαραγωγό σταθμό στο Βασιλικό όπου θα ενημερωθεί για την κατάσταση μετά το ατύχημα της 11ης Ιουλίου.

    Σύμφωνα με το πρόγραμμα της επίσκεψής του, ο κ. Χαν θα επισκεφθεί το σταθμό του Βασιλικού, συνοδευόμενος από τους Υπουργούς Εμπορίου και Εσωτερικών και την ηγεσία της ΑΗΚ, όπου θα τύχει ενημέρωσης για την κατάσταση στο σταθμό. Αργότερα θα έχει συνάντηση με την Υπουργό Συγκοινωνιών και Εργων Ερατώ Κοζάκου Μαρκουλλή, και υπό την ιδιότητά της ως Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών.

    Επίσης θα έχει συνάντηση με τον Υπουργό Εσωτερικών Νεοκλή Συλικιώτη και το απόγευμα θα δώσει δημοσιογραφική διάσκεψη στο Σπίτι της ΕΕ στη Λευκωσία.

    Αργότερα θα έχει συνάντηση με τη Δήμαρχο Λευκωσίας Ελένη Μαύρου και θα επισκεφθεί έργα στη Λευκωσία που συγχρηματοδοτούνται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης, όπως αυτά στην Πλατεία Ελευθερίας και στην Πλατεία Σολωμού.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Thursday, 21 July 2011 - 9:29:09 UTC