Read about The Loizidou vs Turkey Case of the European Court of Human Rights (18 December, 1996) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 11-07-18

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • [02] ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΜΥΝΑΣ ΕΚΡΗΞΗ ΣΤΟ ΜΑΡΙ ΔΙΑΔΗΛΩΤΕΣ
  • [03] ΑΗΚ ΡΕΥΜΑ ΕΚΚΛΗΣΗ
  • [04] ΥΠΑΜ ΕΛΛΑΔΑΣ ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ

  • [01] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

    Συνέρχεται από το πρωί, υπό τη σκιά της πρόσφατης τραγωδίας στη ναυτική βάση «Ευάγγελος Φλωράκης», το Εθνικό Συμβούλιο υπό την προεδρία του Προέδρου της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια.

    Στην συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου συμμετέχουν εκ μέρους του ΔΗΣΥ, ο Πρόεδρος του κόμματος Νίκος Αναστασιάδης και ο Αναπληρωτής Πρόεδρος Αβέρωφ Νεοφύτου, εκ μέρους του ΑΚΕΛ, ο ΓΓ του κόμματος Αντρος Κυπριανού και ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος Νίκος Κατσουρίδης, εκ μέρους του ΔΗΚΟ, ο Πρόεδρος του κόμματος Μάριος Καρογιάν και ο Αντιπρόεδρος Νικόλας Παπαδόπουλος, εκ μέρους του ΚΣ ΕΔΕΚ, ο Πρόεδρος Γιαννάκης Ομήρου και ο επίτιμος Πρόεδρος του κόμματος Βάσος Λυσσαρίδης, εκ μέρους του ΕΥΡΩΚΟ, ο Πρόεδρος του κόμματος Δημήτρης Συλλούρης, η ΓΓ του Κινήματος Οικολόγων Περιβαλλοντιστών Ιωάννα Παναγιώτου και το μέλος της Πολιτικής Επιτροπής του Κινήματος Σάββας Φιλίππου.

    Συμμετέχουν επίσης ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας Γιώργος Βασιλείου, ο Προεδρικός Επίτροπος Γιώργος Ιακώβου, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου, ο Υφυπουργός παρά τω Προέδρω Τίτος Χριστοφίδης και ο Ειδικός Σύμβουλος για το Κυπριακό Τουμάζος Τσιελεπής.

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα συναντήσει τους αρχηγούς των κομμάτων και το απόγευμα, στις 5μμ, σε σύσκεψη την οποία θα απασχολήσει το θέμα της οικονομίας και τα διαρθρωτικά μέτρα που πρέπει επειγόντως να ληφθούν.

    Οι αρχηγοί των κομμάτων αναμένεται να προσέλθουν στη συνεδρία με επιπλέον προτάσεις για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της οικονομίας, και να αναζητήσουν βαθύτερες λύσεις, μετά το τραγικό συμβάν της 11ης Ιουλίου και την καταστροφή του μεγαλύτερου ηλεκτροπαραγωγού σταθμού του τόπου, από την οποία η κυπριακή οικονομία αναμένεται να επηρεαστεί σε βάθος χρόνου.

    [02] ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΜΥΝΑΣ ΕΚΡΗΞΗ ΣΤΟ ΜΑΡΙ ΔΙΑΔΗΛΩΤΕΣ

    Κεκλεισμένων των θυρών συνεδριάζει η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Αμυνας, προκειμένου να αποφασίσουν για τη διαδικασία της εξέτασης του θέματος που έχει εγγραφεί εκτάκτως στην Επιτροπή σχετικά με την μεγάλη έκρηξη στη Ναυτική Βάση ``Ευάγγελος Φλωράκης``.

    Ηδη στον χώρο της Βουλής των Αντιπροσώπων έχουν προσέλθει ως προσκεκλημένοι της Επιτροπής Αμυνας, ο παραιτηθείς και ο νυν Υπουργός Αμυνας Κώστας Παπακώστας και Δημήτρης Ηλιάδης, ο Υπουργός Εξωτερικών Μάρκος Κυπριανού, ο Υπουργός Οικονομικών Χαρίλαος Σταυράκης και ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως Λουκάς Λουκά.

    Επίσης παρευρίσκονται ο Γενικός Εισαγγελέας της Δημοκρατίας, η Γενικός Ελεγκτής της Δημοκρατίας, οι Γενικοί Διευθυντές των Υπουργείων Άμυνας, Εξωτερικών, Οικονομικών και Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως, ο Διευθυντής του Τμήματος Τελωνείων, ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς, ο Υπαρχηγός της Εθνικής Φρουράς, ο Υποδιοικητής του Ναυτικού, ο Υποδιοικητής της ΙΙΙ Ταξιαρχίας Υποστηρίξεως και πρώην Πυροτεχνουργός της Αστυνομίας.

    Στο μεταξύ, στην είσοδο της Βουλής έχουν συγκεντρωθεί αγανακτισμένοι πολίτες που εκφράζουν την διαμαρτυρία και αποδοκιμασία τους για τον όλο χειρισμό της πολιτείας στο θέμα της φονικής έκρηξης.

    Το πλήθος ξεσπά σε αποδοκιμασίες των κρατικών αξιωματούχων και φωνάζει συνθήματα όπως «Χριστόφια, παραιτήσου εσύ και Υπουργοί σου».

    [03] ΑΗΚ ΡΕΥΜΑ ΕΚΚΛΗΣΗ

    Νέα, επείγουσα, έκκληση στους καταναλωτές για περαιτέρω μείωση στη χρήση του ηλεκτρισμού στις απολύτως απαραίτητες συσκευές, απευθύνει η Αρχή Ηλεκτρισμού Κύπρου, καθώς όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, η ζήτηση φορτίου σήμερα το πρωί είναι σημαντικά μεγαλύτερη από την αναμενόμενη.

    ``Με αυτά τα δεδομένα η άμεση μείωση της ζήτησης ηλεκτρικής ενέργειας επείγει``, αναφέρει η ΑΗΚ, καλώντας το κοινό να αποφεύγει εντελώς τη χρήση των κλιματιστικών. Η Αρχή προτρέπει παράλληλα, το κοινό όπως χρησιμοποιεί πλυντήρια, στεγνωτήρια και ηλεκτρικά σίδερα μετά τις 10 το βράδυ.

    ``Καλούμε και πάλι όλους τους καταναλωτές, ιδιώτες και μη, να αντιληφθούν τη σοβαρότητα της κατάστασης και κάνουμε και πάλι έκκληση για μέγιστη δυνατή εξοικονόμηση ενέργειας``, καταλήγει η ΑΗΚ.

    [04] ΥΠΑΜ ΕΛΛΑΔΑΣ ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ

    Ο Υπουργός Εθνικής Αμυνας της Ελληνικής Δημοκρατίας Παναγιώτης Μπεγλίτης πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο από τις 18 έως τις 20 Ιουλίου 2011, ύστερα από πρόσκληση του Υπουργού Αμυνας της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρη Ηλιάδη.

    Την Δευτέρα στις 13.00 οι δυο Υπουργοί Αμυνας θα επισκεφθούν την Ναυτική Βάση «Ευάγγελος Φλωράκης» στο Μαρί.

    Στις 13.35 θα γίνει κατάθεση στεφάνων στους τάφους του Αρχιπλοίαρχου Ανδρέα Ιωαννίδη, του Ανθυπασπιστή Κλεάνθη Κλεάνθους, των Κελευστών Μίλτου και Χρίστου Χριστοφόρου και του Κελευστή Αντώνη Χαραλάμπους στο Κοιμητήριο Σφαλαγγιώτισσας.

    Ακολούθως, στις 14.05, οι δυο Υπουργοί Αμυνας θα επισκεφθούν την οικογένεια του εκλιπόντος Διοικητή Ναυτικού Αρχιπλοίαρχου Ανδρέα Ιωαννίδη.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Monday, 18 July 2011 - 9:29:17 UTC