Browse through our Interesting Nodes of International Affairs & Organizations Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 11-07-13

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΓΕΕΦ ΚΗΔΕΙΑ
  • [02] ΓΕΝΙΚΟΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΕΚΡΗΞΗ
  • [03] ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΝΑΥΤΙΚΗΣ ΒΑΣΗΣ - ΚΗΔΕΙΑ

  • [01] ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΓΕΕΦ ΚΗΔΕΙΑ

    Μικρός αποδείχτηκε ο Ιερός Ναός Αγίου Αρσενίου στη Λεμεσό για να αποχαιρετίσει ένα άξιο παλικάρι της Κύπρου, της Εθνικής Φρουράς, του Ναυτικού, το Διοικητή της Διοίκησης Ναυτικού του ΓΕΕΦ, πλοίαρχο Ανδρέα Ιωαννίδη, ο οποίος έχασε τη ζωή του στη φονική έκρηξη στη ναυτική βάση «Ευάγγελος Φλωράκης» στο Μαρί.

    Η κηδεία του πλοίαρχου Ανδρέα Ιωαννίδη, τελέστηκε προϊσταμένου του Αρχιεπισκόπου Κύπρου Χρυσοστόμου και του Μητροπολίτη Λεμεσού.

    Κατά την άφιξη του φέρετρου, στρατιωτικό άγημα απέδωσε τις πρέπουσες τιμές και ο κόσμος χειροκροτούσε παρατεταμένα, φωνάζοντας «άξιος» και ζητώντας παραίτηση της Κυβέρνησης.

    Το πλήθος που μαζεύτηκε στον Ιερό Ναό του Αγίου Αρσενίου για να απευθύνει το ύστατο χαίρε στον Ανδρέα Ιωαννίδη, τραγουδούσε τον εθνικό ύμνο, ενώ οι ομιλητές στους επικήδειους λόγους ζήτησαν απόδοση δικαιοσύνης.

    Το ύστατο χαίρε απηύθυνε η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία στον πλοίαρχο Ανδρέα Ιωαννίδη.

    [02] ΓΕΝΙΚΟΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΕΚΡΗΞΗ

    Πολύ βαριά νοιώθει την ευθύνη απέναντι στους πολίτες αυτού του τόπου για τη συμφορά η οποία έπληξε το ίδιο το κράτος, δήλωσε την Τετάρτη ο Γενικός Εισαγγελέας Πέτρος Κληρίδης, σημειώνοντας παράλληλα ότι δεν έχει καμιά αμφιβολία ότι έτσι όπως ήρθαν τα πράγματα κάποιοι ευθύνονται.

    Μιλώντας στα πλαίσια δηλώσεων του στη Γενική Εισαγγελία, ο κ. Κληρίδης απηύθυνε έκκληση προς τα ΜΜΕ να μην γίνονται δίκες μέσω είτε των τηλεοπτικών σταθμών, είτε των εφημερίδων.

    Παράλληλα προέτρεψε τον οποιοδήποτε έχει πληροφορίες για καταστροφή εγγράφων ή τεκμηρίων να κάνει γραπτή καταγγελία, διαβεβαιώνοντας ότι αυτή θα διερευνηθεί τάχιστα και ότι αν υπάρχει οποιαδήποτε επέμβαση στο έργο της δικαιοσύνης δεν θα υπάρξει οποιαδήποτε επιείκεια.

    «Ενοιωσα την ανάγκη να επικοινωνήσω μέσω σας με το κοινό ύστερα από αυτή τη συμφορά που πραγματικά πλήγωσε το ίδιο το κράτος μας», ανέφερε, προσθέτοντας ότι «εκτός από τα θύματα και τις οικονομικές καταστροφές που προκάλεσε έπληξε το ίδιο το κράτος».

    [03] ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΝΑΥΤΙΚΗΣ ΒΑΣΗΣ - ΚΗΔΕΙΑ

    Σε βαρύ κλίμα, με τα αναπάντητα ``γιατί``, την οργή και το αίτημα για απόδοση δικαιοσύνης να κυριαρχεί κηδεύτηκε με τις δέουσες τιμές στην παρουσία της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας του τόπου, ο προαχθείς μετά θάνατο σε πλοίαρχο, Διοικητής της ναυτικής Βάσης Ευάγγελος Φλωράκης Λάμπρος Λάμπρου που έχασε τη ζωή του στη φονική έκρηξη της Δευτέρα, στο Μαρί.

    Κατά την άφιξη του φέρετρου με τη σορό, που μετέφεραν αξιωματικοί του ναυτικού στην εκκλησία του Αγίου Γεωργίου Κοντού στη Λάρνακα, , αγήματα του ναυτικού και της Εθνικής Φρουράς απέδιδαν τιμές.

    Ενώ το πλήθος των φίλων, συγχωριανών, συναδέλφων και συμπολιτών του Διοικητή, υποδέχθηκαν τη σορό του με παρατεταμένο χειροκρότημα.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Wednesday, 13 July 2011 - 19:29:16 UTC