Read the Borders, Soveignty & Stability Paper (Hellenic MOD Mirror on HR-Net) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 11-07-08

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΑΡΧΗΓΟΙ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • [02] ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ - ΠΡΟΕΔΡΟΣ - ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ
  • [03] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΒΟΥΛΗΣ - ΚΕΒΕ - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • [04] ΕΠΙΤΡΟΠΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ - ΕΕ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

  • [01] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΑΡΧΗΓΟΙ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

    Ξεκίνησε πριν από λίγο στο Προεδρικό Μέγαρο η σύσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας με τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων με θέμα την συζήτηση για την ανάγκη λήψης μέτρων για εξυγίανση των δημοσίων οικονομικών.

    Στη σύσκεψη συμμετέχουν ο Υπουργός Οικονομικών Χαρίλαος Σταυράκης και ο ΓΔ του ΥΠΟΙΚ, Χρήστος Πατσαλίδης, εκ μέρους του ΑΚΕΛ ο ΓΓ του κόμματος Αντρος Κυπριανού και ο Εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Σταύρος Ευαγόρου, εκ μέρους του ΔΗΣΥ ο Πρόεδρος του κόμματος Νίκος Αναστασιάδης και ο Εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Χάρης Γεωργιάδης, εκ μέρους του ΔΗΚΟ ο Πρόεδρος και Αντιπρόεδρος του κόμματος Μάριος Καρογιάν και Νικόλας Παπαδόπουλος αντίστοιχα. Εκ μέρους του ΚΣ ΕΔΕΚ συμμετέχουν ο Α` Αντιπρόεδρος Μαρίνος Σιζόπουλος και ο Εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Δημήτρης Παπαδάκης, εκ μέρους του ΕΥΡΩΚΟ ο Πρόεδρος του κόμματος Δημήτρης Συλλούρης και ο εκ των Αντιπροέδρων Στέλιος Αμερικάνος και εκ μέρους του Κινήματος Οικολόγων Περιβαλλοντιστών ο Αναπληρωτής ΓΓ του Κινήματος Αδωνις Γιάγκου και ο βουλευτής του Κινήματος Γιώργος Περδίκης.

    [02] ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ - ΠΡΟΕΔΡΟΣ - ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ

    Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια ευχαρίστησε ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος σε δηλώσεις του μετά από συνάντηση που είχε μαζί του για την ουσιαστική ενημέρωση που του παρείχε όσον αφορά στο Κυπριακό.

    Αργότερα, στον Τύμβο Μακεδονίτισσας ο Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος εξέφρασε την ευχή το αίμα των ηρώων που χύθηκε άφθονο, όπως είπε, στο χώρο εκείνο, να είναι αίμα το οποίο γονιμοποιεί τη γη για να ανθίσουν και πάλι τα άνθη της ελευθερίας και της ενοποιήσεως της Κύπρου.

    «Ο εκλεκτός και εξοχότατος Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας ο κ. Χριστόφιας είχε την πολύ ευγενή καλοσύνη σήμερα να μας δεχθεί στο Προεδρικό Μέγαρο, ένα Μέγαρο με πολύ μεγάλη ιστορία και πολύ έντονη ιστορία», ανέφερε o Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος μετά τη συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

    Παράλληλα, είπε ότι τους δόθηκε η δυνατότητα «να συζητήσουμε και να ανταλλάξουμε απόψεις για τη πορεία του κυπριακού θέματος, έτσι ώστε και η δική μας συνεχής προσπάθεια και ο αγώνας που κάνουμε στην Αμερική για το θέμα της Κύπρου δικαιώσεως και σωστής λύσεως να στηρίζεται σε πραγματικά, ουσιαστικά και ακριβή δεδομένα τα οποία μόνο ο Πρόεδρος μπορεί να τα δώσει με τρόπο σωστό και πλήρη».

    [03] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΒΟΥΛΗΣ - ΚΕΒΕ - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

    Η Βουλή των Αντιπροσώπων είναι πανέτοιμη και να παρατείνει τις εργασίες της και να συνέλθει έκτακτα για να συζητήσει νομοθετήματα, κυβερνητικά νομοσχέδια που θα αφορούν στη λήψη μέτρων που θα αντιμετωπίζουν τα προβλήματα της οικονομίας, δήλωσε ο Πρόεδρος της Βουλής Γιαννάκης Ομήρου.

    Σε δηλώσεις του μετά το πέρας συνάντησης στο γραφείο του με τον Πρόεδρο του ΚΕΒΕ Μάνθο Μαυρομμάτη και τα μέλη του Δ.Σ, ο κ. Ομήρου ανέφερε ότι αντικείμενο της συζήτησης ήταν «οι κρίσιμες στιγμές που διέρχεται η κυπριακή οικονομία και η ανάγκη λήψης μέτρων, τα οποία θα βοηθήσουν την κυπριακή οικονομία να ορθοποδήσει, να θωρακιστεί και να αντιμετωπίσει τις συνέπειες της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης».

    Γνωρίζετε, είπε, ότι το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί συνάντηση των πολιτικών κομμάτων με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για συζήτηση των μέτρων που ενδείκνυται να ληφθούν.

    Ο Πρόεδρος της Βουλής ανέφερε ότι «είναι μια ώρα πράγματι ευθύνης που όλοι θα πρέπει με σωφροσύνη, περίσκεψη, ευρύτατες συναινέσεις, να προχωρήσουμε σε αποφάσεις που πράγματι θα είναι και κοινωνικά ισορροπημένες ασφαλώς - γιατί τα βάρη θα πρέπει όλοι να τα επωμίζονται - αλλά να στοχεύουν και στην εξυγίανση των δημοσίων οικονομικών, δηλαδή στην αντιμετώπιση των πολυχρόνιων διαρθρωτικών προβλημάτων της κυπριακής οικονομίας».

    [04] ΕΠΙΤΡΟΠΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ - ΕΕ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

    Χρυσή ευκαιρία για την Κύπρο και το ρόλο που θέλει να διαδραματίσει ως γέφυρα μεταξύ Ανατολής και Δύσης χαρακτηρίζει την ανάληψη της Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ κατά το β εξάμηνο του 2012 η Ευρωπαία Επίτροπος για την Εκπαίδευση, τον Πολιτισμό, την Πολυγλωσσία και τη Νεολαία Ανδρούλα Βασιλείου, επισημαίνοντας παράλληλα πως είναι πολύ σημαντικό να πετύχει η Κυπριακή Προεδρία για να εδραιωθεί η Κύπρος ως μια μικρή χώρα μέλος, η οποία ξέρει να διαχειρίζεται δύσκολα και σημαντικά θέματα.

    Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, η Επίτροπος ανέφερε πως η Κυπριακή Προεδρία είναι μια ευκαιρία για να έρθει ο Κύπριος πολίτης πιο κοντά στην ΕΕ και για την κυπριακή κοινωνία να αρχίσει να λειτουργεί σε ευρωπαϊκούς ρυθμούς.

    Υπογραμμίζει, ωστόσο, με αφορμή και τις τελευταίες εξελίξεις στη Γραμματεία της Κυπριακής Προεδρίας με την παραίτηση του Επικεφαλής, ότι «έχουμε καθυστερήσει» και πως η προετοιμασία δεν προχωρά με το ρυθμό που έπρεπε, υποδεικνύοντας πως πλέον πρέπει σύντομα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας να διορίσει τον αντικαταστάτη για να μπορέσει η προετοιμασία να προχωρήσει με γοργούς ρυθμούς.

    Στη συνέντευξή της, η Ανδρούλα Βασιλείου αναφέρθηκε σε όλα τα θέματα που εμπίπτουν στην αρμοδιότητά της ως Επιτρόπου για την Εκπαίδευση, τον Πολιτισμό, την Πολυγλωσσία και τη Νεολαία, αλλά και για άλλα φλέγοντα θέματα για την ΕΕ, όπως οι προϋπολογισμοί 2014-2020 και τα πρόσφατα δημοσιεύματα αναφορικά με τα έξοδα, εν καιρώ κρίσης, των αξιωματούχων της Κομισιόν, την πλειοψηφία των οποίων και απορρίπτει ως αναληθή.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Friday, 8 July 2011 - 15:29:15 UTC