Browse through our Interesting Nodes of Greek Associations & Organizations Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 11-07-04

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ - ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ - ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ
  • [02] ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ - ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ
  • [03] ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ - ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΑ - ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΣΕ ΔΗΜΟΥΣ
  • [04] ΡΥΠΟΙ ΣΤΗΝ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ - ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

  • [01] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ - ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ - ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ

    Τρόπους περαιτέρω ενίσχυσης των διμερών σχέσεων Κύπρου-Ουκρανίας σε όλους τους τομείς εξέτασαν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας και ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Βίκτορ Γιανούκοβιτς κατά τη συνάντηση που είχαν σήμερα στο Κίεβο. Ο Πρόεδρος Χριστόφιας πραγματοποιεί διήμερη επίσημη επίσκεψη στην Ουκρανία.

    Όπως αναφέρει επίσημη ανακοίνωση, ο Πρόεδρος Χριστόφιας, συνοδευόμενος από τα μέλη της κυπριακής αντιπροσωπείας, έτυχε σήμερα το πρωί επίσημης υποδοχής από τον Πρόεδρο της Ουκρανίας στο Προεδρικό Μέγαρο. Μετά την ανάκρουση των Εθνικών Υμνων των δύο χωρών και την επιθεώρηση στρατιωτικού αγήματος, οι δύο Πρόεδροι είχαν κατ ιδίαν συνάντηση.

    Στη συνέχεια οι αντιπροσωπείες των δύο χωρών, με επικεφαλής τους δύο Προέδρους παρακάθισαν σε διευρυμένες συνομιλίες, κατά τη διάρκεια των οποίων ο Ουκρανός Πρόεδρος επεσήμανε ότι η επίσκεψη του Προέδρου Χριστόφια στην Ουκρανία «θα ανοίξει καινούρια σελίδα στις πολύπλευρες διμερείς σχέσεις Κύπρου και Ουκρανίας».

    Μιλώντας μέσω διερμηνέα, ο Πρόεδρος Γανούκοβιτς απευθυνόμενος στον Πρόεδρο Χριστόφια πρόσθεσε ότι «εκτιμούμε την απόφαση της Κυπριακής Κυβέρνησης να ανοίξει Πρεσβεία στο Κίεβο, γεγονός που δείχνει το ενδιαφέρον σας για την περαιτέρω ανάπτυξη» της συνεργασίας των δύο χωρών.

    Επεσήμανε ακόμη ότι «η Ουκρανία ενδιαφέρεται να αναπτύξει τη συνεργασία της με την Κύπρο σε όλους τους τομείς αμοιβαίου ενδιαφέροντος, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά τις μεγάλες προοπτικές στον εμπορικό, οικονομικό τομέα. Οι χώρες μας», πρόσθεσε, «έχουν μεγάλο δυναμικό και δυνατότητες που πρέπει να αξιοποιήσουμε με κοινές προσπάθειες».

    Ο Πρόεδρος Γιανούκοβιτς υπογράμμισε ότι ο ίδιος προτείνει να δοθούν οδηγίες σε Υπηρεσίες των δύο Κυβερνήσεις για να ορίσουν ημερομηνία και ημερήσια διάταξη ώστε εξ Υπουργών Επιτροπή και από τις δύο χώρες να εξετάσουν τρόπους περαιτέρω συνεργασίας Κύπρου και Ουκρανίας στους τομείς της οικονομίας, της βιομηχανίας και του εμπορίου.

    Πριν από τη συνάντηση με τον Ουκρανό Πρόεδρο, ο Πρόεδρος Χριστόφιας, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Ελση Χριστόφια και τα μέλη της κυπριακής αντιπροσωπείας κατέθεσε στεφάνι στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη και στη συνέχεια εναπόθεσε λουλούδια στο Μνημείο Μαρτύρων στο Κίεβο.

    [02] ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ - ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ

    Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος, ο οποίος βρίσκεται από το Σάββατο 2 Ιουλίου 2011, στη Σόφια της Βουλγαρίας, συλλειτούργησε την Κυριακή με τον Πατριάρχη Βουλγαρίας Μάξιμο και τους Προκαθημένους, ή εκπροσώπους, των άλλων Εκκλησιών στον Καθεδρικό Ναό Αγίου Αλεξάνδρου Νέβσκυ του Πατριαρχείου.

    Ο Μακαριώτατος παρακάθισε το μεσημέρι στο επίσημο γεύμα που παρέθεσε ο Πατριάρχης Βουλγαρίας.

    Σύμφωνα με ανακοίνωση του Γραφείου Ενημερώσεως και Επικοινωνίας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής, ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου μετέβη στη Σόφια, ύστερα από πρόσκληση της Εκκλησίας της Βουλγαρίας, για να συμμετάσχει στις εκεί εορταστικές εκδηλώσεις, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης σαράντα χρόνων από την ανάρρηση του Πατριάρχη Μάξιμου στον Πατριαρχικό Θρόνο της Εκκλησίας της Βουλγαρίας.

    Στην προσφώνηση του προς τον Πατριάρχη Βουλγαρίας, ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου είπε: ``Δοξάζομεν και απευχαριστούμεν τω Ουρανίω της Εκκλησίας Αρχιποίμενι, τω αξιώσαντι την Υμετέραν επιπόθητον και γεραράν Μακαριότητα του εξαιρετικώς ευσήμου γεγονότος της υπ Αυτής αισίας και ευτυχούς συμπληρώσεως, κατά το διανυόμενον νυν σωτήριον έτος 2011, τεσσαρακονταετίας από της αναρρήσεως Αυτής εις τον Πατριαρχικόν Θρόνον της Αγιωτάτης Εκκλησίας της Βουλγαρίας``.

    [03] ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ - ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΑ - ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΣΕ ΔΗΜΟΥΣ

    Δύο κοινότητες της Επαρχίας Λευκωσίας, το Τσέρι και το Γέρι μετατρέπονται πλέον σε δήμους αφού οι κάτοικοί τους ψήφισαν ΝΑΙ στα δημοψηφίσματα που διεξήχθησαν την Κυριακή. Συγκεκριμένα στο Τσέρι, ποσοστό 79,45% ψήφισε ΝΑΙ ενώ 20,55% ΟΧΙ ενώ στο Γέρι το ΝΑΙ συγκέντρωσε 91,87% και το ΟΧΙ 8,13%.

    Στη Λεμεσό οι κάτοικοι της κοινότητας του Ύψωνα είπαν το ``ναι`` και έτσι ο Ύψωνας θα αποτελέσει τον έκτο Δήμο της Λεμεσού. Από τους 1,868 κατοίκους προσήλθαν για να ψηφίσουν (39%), το 70% έδωσε θετική ψήφο, ενώ εναντίον τάχθηκε το 30%.

    Tρεις Κοινότητες της Επαρχίας Λάρνακας και μία της ελεύθερης επαρχίας Αμμοχώστου, ψήφισαν ``ναι`` στο δημοψήφισμα που έγινε για την μετεξέλιξή τους σε Δήμο. Πρόκειται για τις Κοινότητες Δρομολαξιάς και Μενεού που θα λειτουργούν ως ενιαίος Δήμος και για τις Κοινότητες Λειβαδιών και Σωτήρας. Τα Κοινοτικά Συμβούλια θα λειτουργούν προσωρινά ως Δημοτικά Συμβούλια μέχρι τον ερχόμενο Δεκέμβριο οπότε και θα διεξαχθούν εκλογές για ανάδειξη Δημάρχων.

    [04] ΡΥΠΟΙ ΣΤΗΝ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ - ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

    Μια πρωτοποριακή μέθοδο ενημέρωσης για την έκλυση ρύπων στην ατμόσφαιρα θα έχουν οι πολίτες, με το διαδικτυακό Μητρώο Έκλυσης και Μεταφοράς Ρύπων που υλοποιήθηκε από την Κυπριακή Δημοκρατία.

    Οπως ανέφερε η Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Σωτηρούλα Χαραλάμπους σε ημερίδα με θέμα την παρουσίαση του Μητρώου, το μητρώο υλοποιήθηκε στο πλαίσιο της εναρμόνισης με το Ευρωπαϊκό Κεκτημένο, καθώς και με τις Διεθνείς Συμβάσεις που στοχεύουν στην προστασία του περιβάλλοντος.

    ``Με τη δημιουργία του Έργου αυτού, επιτυγχάνεται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ο στόχος της συμμόρφωσης της Κύπρου με τις πρόνοιες του Ευρωπαϊκού Κανονισμού Ε-PRTR``, είπε η κ. Χαραλάμπους, προσθέτοντας ότι ``το κοινό έχει πλέον στη διάθεση του ένα σύγχρονο και προσβάσιμο, μέσω διαδικτύου, Μητρώο με περιβαλλοντικά δεδομένα``.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Monday, 4 July 2011 - 11:29:31 UTC