Read The Treatment of the Armenians in the Ottoman Empire (Part 1) (by Viscount Bryce) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 11-07-03

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΒΟΥΛΗΣ - ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΕΝΕΥΗΣ
  • [02] ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ - ΝΕΟΙ ΔΗΜΟΙ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ
  • [03] ΚΥΠΡΙΑΚΕΣ ΑΕΡΟΓΡΑΜΜΕΣ ΙΡΑΚ ΕΝΑΡΞΗ ΠΤΗΣΕΩΝ

  • [01] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΒΟΥΛΗΣ - ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΕΝΕΥΗΣ

    Ο Πρόεδρος της Βουλής Γιαννάκης Ομήρου είπε ότι δεν μπορεί κανείς να εκφράσει αισιοδοξία για την έκβαση της συνάντησης της Γενεύης μεταξύ του ΓΓ του ΟΗΕ, Μπαν Γκι μουν, του Προέδρου της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια και του Τ/κ ηγέτη, Ντερβίς Ερογλου, λόγω της στάσης της Τουρκίας τα δυόμιση τελευταία χρόνια στις απευθείας συνομιλίες που διεξάγονται στο νησί.

    Από την Πάφο, ο Πρόεδρος της Βουλής αναφέρθηκε στην ανάγκη όπως «επιτέλους η διεθνής κοινότητα και η ΕΕ να στραφούν προς την πλευρά της Τουρκίας εάν επιθυμούν διαμόρφωση συνθηκών ασφάλειας ειρήνης σταθερότητας και συνεργασίας στην κρίσιμη αυτή γεωπολιτική περιοχή του κόσμου».

    Ο κ. Ομήρου ζήτησε από την Γραμματεία του ΟΗΕ «να ενεργεί μέσα στο πνεύμα των ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας σε ό,τι αφορά τη λύση του Κυπριακού, υποδεικνύοντας ποιά είναι η πλευρά η οποία εμποδίζει να υπάρξει οποιαδήποτε ουσιαστική πρόοδος στις απευθείας συνομιλίες, δυόμιση χρόνια από την έναρξή τους».

    Επανέλαβε ότι η ε/κ πλευρά επιθυμεί από την επόμενη μέρα της τουρκικής εισβολής το 1974 να υπάρξει λύση του κυπριακού προβλήματος.

    [02] ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ - ΝΕΟΙ ΔΗΜΟΙ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ

    Ο Υπουργός Εσωτερικών Νεοκλής Συλικιώτης δήλωσε ότι είναι πολύ σημαντική εξέλιξη η προσπάθεια κοινοτήτων για μετατροπή τους σε δήμους, πρόσθεσε, ωστόσο, ότι αυτές οι κοινότητες πρέπει να αντιληφθούν ότι ο δήμος αποτελεί μια ανώτερη μορφή τοπικής εξουσίας.

    Από την Πάφο, ο Υπουργός Εσωτερικών, είπε ότι και άλλες κοινότητες, πέραν αυτών που διεξάγουν δημοψήφισμα για να αποφασιστεί η μετατροπή τους σε δήμους, επέδειξαν ανάλογο ενδιαφέρον αλλά δεν πληρούσαν τα κριτήρια που καθορίζει ο σημερινός νόμος κυρίως σε σχέση με τον αριθμό των κατοίκων οι οποίοι θα πρέπει να είναι άνω των πέντε χιλιάδων.

    Ο κ. Συλικιώτης είπε ότι ``αν τα αποτελέσματα των σημερινών δημοψηφισμάτων είναι θετικά θα διορισθούν προσωρινές δημοτικές αρχές, που θα είναι οι σημερινές κοινοτικές αρχές, μέχρι τις δημοτικές εκλογές του ερχόμενου Δεκέμβρη``.

    [03] ΚΥΠΡΙΑΚΕΣ ΑΕΡΟΓΡΑΜΜΕΣ ΙΡΑΚ ΕΝΑΡΞΗ ΠΤΗΣΕΩΝ

    Θερμή υποδοχή επεφύλαξαν οι αρχές του Αεροδρομίου Ερμπίλ του Ιράκ και η ηγεσία του μεγαλύτερου ταξιδιωτικού οργανισμού της χώρας «Μερτζιάν» στην αντιπροσωπεία, που αποτελείτο από στελέχη των ΚΑ, κρατικούς αξιωματούχους, ταξιδιωτικούς πράκτορες και εκπροσώπους των ΜΜΕ, που με ειδική πτήση των Κυπριακών Αερογραμμών εγκαινίασε το νέο δρομολόγιο Λάρνακα Ερμπίλ Λάρνακα την περασμένη Παρασκευή.

    Κατά την άφιξη του αεροσκάφους, μετά από πτήση περίπου 1 ώρας και τριάντα λεπτών, πυροσβεστικά οχήματα σχημάτισαν υδάτινη αψίδα κάτω από την οποία πέρασε το αεροσκάφος, ενώ ακολούθησε επίσημη τελετή από τις αρχές του αεροδρομίου για να σηματοδοτηθεί η εγκαινίαση του νέου δρομολογίου.

    Ακολούθως η αντιπροσωπεία πραγματοποίησε επίσκεψη στα γραφεία του Μερτζιάν όπου και υπεγράφη και η συμφωνία μεταξύ ΚΑ και του ιρακινού τουριστικού οργανισμού. Την συμφωνία υπέγραψε εκ μέρους των ΚΑ ο Εκτελεστικός Διευθυντής των ΚΑ Γιώργος Μαυρόκωστας και εκ μέρους του Μερτζιάν, ο εκ των διευθυντών της εταιρείας, Χαλίλ Σαμούρ.

    Στη σημασία που έχει για την ενίσχυση των εμπορικών σχέσεων Κύπρου Βορείου Ιράκ αναφέρθηκε ο Αναπληρωτής Διευθυντής του Υπουργείου Συγκοινωνιών και Εργων Αλέκος Μιχαηλίδης, ο οποίος σε δηλώσεις του εξέφρασε την πεποίθηση ότι το νέο αυτό δρομολόγιο «θα αποτελέσει την αρχή για την ενίσχυση των εμπορικών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών».

    Μιλώντας μετά την τελετή υπογραφής ο Γιώργος Μιντής, Αντιπρόεδρος του Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού είπε ότι «χαιρετίζουμε ως Κυπριακός Οργανισμός Τουρισμού την εγκαθίδρυση της νέας αεροπορικής γραμμής Λάρνακας - Ερμπίλ. Είναι σίγουρα μέσα στους στρατηγικούς σχεδιασμούς για διεύρυνση των αεροπορικών δρομολογίων προς την Λάρνακα και προς την Πάφο έτσι ώστε να αυξήσουμε και το τουριστικό προϊόν και τον τουρισμό στην Κύπρο.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Sunday, 3 July 2011 - 11:29:15 UTC