Browse through our Interesting Nodes on Education in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 11-06-28

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ - ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
  • [02] ΒΡΕΤΑΝΟΣ ΥΦΕΞ - ΚΥΠΡΙΑΚΟ
  • [03] ΚΥΠΡΟΣ - ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ - ΠΤΗΣΕΙΣ
  • [04] ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΩΝ - ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

  • [01] ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ - ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχοντας υπόψη και τη συζήτηση που έγινε στο Εθνικό Συμβούλιο, πάει προετοιμασμένος στη συνάντηση της 7ης του Ιούλη με τον ΓΓ του ΟΗΕ, δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου.

    Σε δηλώσεις μετά την ολοκλήρωση της πολύωρης συνεδρίας του Εθνικού Συμβουλίου, ο κ. Στεφάνου είπε ότι το θέμα του Εθνικού Συμβουλίου ήταν η πορεία των διαπραγματεύσεων ενόψει της συνάντησης της 7ης Ιουλίου με το ΓΓ των ΗΕ.

    «Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ενημέρωσε ενδελεχώς για την πορεία των διαπραγματεύσεων. Ανέφερε ζητήματα που αφορούν την ίδια τη συνάντηση, οι πολιτικές δυνάμεις κατέθεσαν τις δικές τους τις απόψεις, έγινε μια συζήτηση επί του θέματος, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχοντας υπόψη και τη συζήτηση που έχει γίνει, θα πάει προετοιμασμένος στη συνάντηση της 7ης του Ιούλη», δήλωσε.

    Ερωτηθείς αν υιοθετεί η Κυβέρνηση τη δήλωση του Προέδρου του ΕΥΡΩΚΟ για κατάρρευση της διαδικασίας των συνομιλιών, ο κ. Στεφάνου απάντησε αρνητικά. «Οχι ασφαλώς, αυτό το πράγμα νομίζω είναι πολύ παρατραβηγμένο. Οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται», δήλωσε.

    Ερωτηθείς αν ήταν μια συνεδρία διαφωνιών ή αν ο Πρόεδρος πάει με μια κοινή γραμμή στη συνάντηση της Γενεύης, ο κ. Στεφάνου είπε πως «στο Εθνικό Συμβούλιο λέγονται πράγματα που ο καθένας μπορεί να συμφωνήσει ή να διαφωνήσει ο ένας με τον άλλο. Εχουν τεθεί διάφορα ζητήματα και εκτιμήσεις, επαναλαμβάνω, ότι μέσα από τη συζήτηση και λαμβάνοντας υπόψη διάφορα πράγματα, ο Πρόεδρος προετοιμασμένος πάει για τη συνάντηση της 7ης του Ιούλη», πρόσθεσε.

    Ερωτηθείς σχετικά με τη μη έκδοση κοινού ανακοινωθέντος μετά τη συνεδρία, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος ανέφερε ότι δεν τέθηκε ζήτημα για έκδοση ανακοινωθέντος. «Εγινε η συζήτηση, απ ό,τι είδατε ήταν και πολύωρη, και ολοκληρώθηκε η συνεδρία», κατέληξε.

    [02] ΒΡΕΤΑΝΟΣ ΥΦΕΞ - ΚΥΠΡΙΑΚΟ

    Την ελπίδα ότι η συνάντηση των δύο ηγετών με τον ΓΓ του ΟΗΕ στη Γενεύη στις 7 Ιουλίου θα παρακινήσει τις ηγεσίες των δύο κοινοτήτων στην Κύπρο να βρουν τρόπους να πετύχουν πρόοδο στα δύσκολα ζητήματα που εκκρεμούν και εμποδίζουν μια διευθέτηση στο Κυπριακό, εξέφρασε ο Βρετανός Υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για Ευρωπαϊκές Υποθέσεις Ντέιβιντ Λίντιγκτον.

    Σε διάσκεψη Τύπου στη Λευκωσία με αφορμή την επίσκεψή του στο νησί, ο κ. Λίντιγκτον τόνισε μεν ότι η Βρετανία υποστηρίζει την κυπριακή ιδιοκτησία των συνομιλιών, σημειώνοντας ωστόσο ότι δεν πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι τα Ηνωμένα Εθνη θα συνεχίσουν να έχουν στις προτεραιότητές τους το Κυπριακό, εάν υπάρχουν λίγες ενδείξεις επιτευχθείσας προόδου.

    Στις δηλώσεις του, ο κ. Λίντινγκτον είπε ότι βρέθηκε στην Κύπρο για να λάβει μια πιο καθαρή και από πρώτο χέρι αντίληψη για την κατάσταση στο νησί και να ακούσει για τις προοπτικές των ηγετών των δύο κοινοτήτων, για το πώς βλέπουν τον τρόπο να προχωρήσουν προς τα εμπρός στο Κυπριακό.

    [03] ΚΥΠΡΟΣ - ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ - ΠΤΗΣΕΙΣ

    Εικοσιοκτώ συνολικά πτήσεις από τις οποίες οι 8 έχουν ακυρωθεί και οι υπόλοιπες είκοσι έχουν επαναπρογραμματιστεί, επηρεάζονται την Τρίτη από τις εξαγγελθείσες στάσεις εργασίας των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας στην Ελλάδα. Από τις στάσεις εργασίας επηρεάζονται μόνο πτήσεις από και προς το αεροδρόμιο Λάρνακας.

    Σε δηλώσεις του ο εκπρόσωπος Τύπου των Αεροδρομίων της Κύπρου Αδάμος Ασπρής ανέφερε ότι η πρώτη φάση της στάσης εργασίας των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας στην Ελλάδα ξεκίνησε στις οκτώ το πρωί και ολοκληρώθηκε στις 12:00 το μεσημέρι, ενώ η δεύτερη φάση αρχίζει στις έξι το απόγευμα και θα ολοκληρωθεί στις δέκα το βράδυ. Με βάση τα στοιχεία του Κέντρου Επιχειρήσεων της Hermes Airports, στη διάρκεια της σημερινής μέρας θα επηρεαστούν συνολικά 28 πτήσεις εκ των οποίων οι 8 έχουν ακυρωθεί, ενώ οι υπόλοιπες 20 έχουν επαναπρογραμματιστεί σε διαφορετικές ώρες εκτέλεσης» είπε και πρόσθεσε πως «από τις 8 πτήσεις που έχουν ακυρωθεί, οι 4 είναι αφίξεις και οι άλλες 4 είναι αναχωρήσεις».

    Πρόσθεσε ότι παρόμοια κατάσταση θα έχουμε και την Τετάρτη ``καθώς οι Ελληνικές αρχές μας έχουν ήδη πληροφορήσει ότι οι κινητοποιήσεις των Ελεγκτών Εναέριας κυκλοφορίας στην Ελλάδα θα συνεχιστούν και ότι θα σημειωθεί νέα στάση εργασίας στις ίδιες χρονικές περιόδους με αυτές που είχαμε σήμερα».

    [04] ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΩΝ - ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

    Οριστική και αμετάκλητη είναι, όπως δήλωσε η Υπουργός Συγκοινωνιών και Εργων, Ερατώ Κοζάκου - Μαρκουλλή, η μετάβαση την 1η Ιουλίου 2011 και στις ελεύθερες περιοχές της Κυπριακής Δημοκρατίας από την αναλογική στην ψηφιακή τηλεόραση, ενώ έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα, προκειμένου να εξακολουθήσουν οι εκπομπές τηλεοπτικών προγραμμάτων του Ραδιοφωνικού Ιδρύματος Κύπρου (ΡΙΚ) προς τις κατεχόμενες από τον τουρκικό στρατό περιοχές της Κύπρου.

    Σε δηλώσεις της στο Υπουργείο Συγκοινωνιών, μετά από σύσκεψη με εκπροσώπους των ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών, η κ. Κοζάκου - Μαρκουλλή ανέφερε ότι έχει βρεθεί λύση για την κάλυψη και των 59 απομακρυσμένων κοινοτήτων, όπου αντιμετωπίζει προβλήματα το ΡΙΚ να εκπέμψει ψηφιακό τηλεοπτικό πρόγραμμα.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Tuesday, 28 June 2011 - 13:29:14 UTC