Read about Hellenism (by Vlassis Agtzidis) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 11-06-15

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΠΡΟΕΔΡΟΣ - ΝΤΑΟΥΝΕΡ - ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ
  • [02] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΒΟΥΛΗΣ - ΥΠΕΞ - ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ

  • [01] ΠΡΟΕΔΡΟΣ - ΝΤΑΟΥΝΕΡ - ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ

    Τα Ηνωμένα Εθνη έχουν επενδύσει πολλά στις διαπραγματεύσεις για λύση του Κυπριακού και δεν επιθυμούν να πάει χαμένη αυτή η επένδυση, δήλωσε ο Ειδικός Σύμβουλος του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για το Κυπριακό Αλεξάντερ Ντάουνερ, προσθέτοντας ότι η διαδικασία παίρνει περισσότερο χρόνο από ό,τι θα ήλπιζαν, αλλά παρά ταύτα δεν έχει σταματήσει.

    Μιλώντας ύστερα από συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια, ο κ. Ντάουνερ επεσήμανε τη σημασία της συνάντησης της Γενεύης στις 7 Ιουλίου μεταξύ του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ και των ηγετών των δύο κοινοτήτων, σημειώνοντας ότι δεν θα αποτελέσει το τέλος της διαδικασίας, αλλά στόχος είναι να εμφυσήσει ζωή στις διαπραγματεύσεις. Ερωτηθείς για αυτή τη δεύτερη συνάντηση με τον Πρόεδρο Χριστόφια ενόψει της συνάντησης της Γενεύης, ο κ. Ντάουνερ είπε ότι ``συζητούμε μια ποικιλία πραγμάτων, όχι μόνο τη συνάντηση της Γενεύης, αλλά τις διαπραγματεύσεις τις ίδιες``.

    ``Υπάρχει μια συνάντηση των ηγετών την Πέμπτη, και σήμερα το απόγευμα και νομίζω και την Παρασκευή θα συναντηθούν οι εκπρόσωποι, άρα είναι σημαντικό να το συζητήσουμε αυτό και φυσικά μια σειρά άλλων θεμάτων, αλλά σίγουρα αγγίζουμε το ζήτημα της συνάντησης της 7ης Ιουλίου και όλοι εργάζονται πάνω στο πώς μπορεί να είναι επιτυχής και παραγωγική αυτή η συνάντηση και να βοηθήσει να χαραχθεί η μετέπειτα πορεία``, είπε.

    Ερωτηθείς εάν έχει τώρα καλύτερη εικόνα για το τί θέλουν οι δύο πλευρές, ο κ. Ντάουνερ είπε ότι έχει ``μιαν αρκετά καλή εικόνα`` και ότι έχει συνομιλήσει με τις δύο πλευρές αρκετές φορές για ``πολλά ζητήματα``, προσθέτοντας ότι έχει αδράξει και την ευκαιρία να συζητήσει το θέμα της συνάντησης της Γενεύης, θέμα το οποίο συζήτησε και με τη Νέα Υόρκη.

    [02] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΒΟΥΛΗΣ - ΥΠΕΞ - ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ

    Για τα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής ενημέρωσε εκτενώς ο Υπουργός Εξωτερικών Μάρκος Κυπριανού τον Πρόεδρο της Βουλής Γιαννάκη Ομήρου. Οι κ. Ομήρου και Κυπριανού είχαν συνάντηση στη Βουλή, κατά την οποία συζήτησαν, εκτός από τα ζητήματα της εξωτερικής πολιτικής, και τη συνεργασία και το συντονισμό Κυβέρνησης και Βουλής των Αντιπροσώπων, με σκοπό την καλύτερη δυνατή προώθηση των κυπριακών θέσεων στο εξωτερικών.

    Στις δηλώσεις του μετά τη συνάντηση, ο κ. Ομήρου ανέφερε ότι συμφώνησαν «να μείνουμε σε μια τακτική μόνιμη επαφή. Βεβαίως υπάρχουν οι δύο συντεταγμένες εξουσίες οι οποίες διακρίνονται μεν, πλην όμως σε ό,τι αφορά ιδιαιτέρως στο εθνικό μας θέμα, υπάρχει πάντα ένας συντονισμός και μια κοινότητα στόχων, η οποία υλοποιείται, εξυπηρετείται μέσω κινήσεων και πρωτοβουλιών και από την Εκτελεστική και από τη Νομοθετική Εξουσία».

    Από την πλευρά του, ο κ. Κυπριανού δήλωσε αρχικά ότι είχε την ευχαρίστηση να συναντηθεί με το νέο Πρόεδρο της Βουλής και να του αναπτύξει τα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής, τις προτεραιότητες του Υπουργείου, και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε. «Τα γεγονότα τρέχουνε και εντός της Ευρώπης και στην ευρύτερη περιοχή μας και τα οποία ενδιαφέρουν και θέλουν την Κύπρο να είναι ενεργός σε αυτή τη διαδικασία», είπε.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Wednesday, 15 June 2011 - 9:29:16 UTC