Browse through our Interesting Nodes of EU Member Governments, Politics & Mass Media Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 11-06-09

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΚΥΠΡΙΑΚΟ
  • [02] ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΟΜΑΔΑ ΕΠΑΦΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΛΙΒΥΗ
  • [03] ΚΥΠΡΟΣ ΦΛΟΓΑ ΤΗΣ ΕΛΠΙΔΑΣ

  • [01] ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΚΥΠΡΙΑΚΟ

    Δεν μπορεί να υπάρξει εξαναγκαστική συμφωνία στο Κυπριακό, καθώς αυτό που έχει συμφωνηθεί με τον ΟΗΕ είναι ότι η λύση θα προκύψει μέσα από τις διαπραγματεύσεις, ανέφερε την Πέμπτη ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου.

    Ο κ. Στεφάνου απαντούσε σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, μετά το πέρας της συνεδρίας του Υπουργικού Συμβουλίου, σχετικά με δηλώσεις του λεγόμενου υπουργού εξωτερικών των κατεχομένων, περί εξαναγκαστικής συμφωνίας στη Γενεύη, λόγω της επαναδιεκδίκησης από τον Μπαν Γκι-μουν της θέσης του ΓΓ του ΟΗΕ.

    Ο κ. Στεφάνου είπε ότι δεν ευσταθούν οι δηλώσεις αυτές και πρόσθεσε ότι η συμφωνημένη διαδικασία προβλέπει ότι η οποία αμοιβαία συμφωνημένη λύση στο Κυπριακό θα προκύψει μέσα από τις διαπραγματεύσεις, δεν θα είναι αποτέλεσμα επιδιαιτησίας και θα σταλεί προς έγκριση σε ξεχωριστά και ταυτόχρονα δημοψηφίσματα στην ε/κ και τ/κ κοινότητα.

    Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων σχετικά με απόψεις νομικών για τις εξελίξεις στο περιουσιακό έπειτα και από την επικείμενη αναστολή της λεγόμενης επιτροπής αποζημιώσεων των κατεχομένων, την 21 Δεκεμβρίου του 2011, ο κ. Στεφάνου ανέφερε πως η λύση του περιουσιακού θέματος θα βρεθεί με τη λύση του Κυπριακού και όχι στα δικαστήρια, προσθέτοντας ότι το δικαίωμα των προσφύγων επί της περιουσίας τους δεν εκπίπτει σύμφωνα και με το διεθνή νόμο.

    Οπως ανέφερε ο κ. Στεφάνου, η Κυβέρνηση έχει μια πάρα πολύ καλά γνωστή θέση αναφορικά με την προσφυγή στη λεγόμενη επιτροπή, προσθέτοντας ότι δεν προτρέπει τους πρόσφυγες να προσφεύγουν σε μια λεγόμενη επιτροπή που δεν αποτελεί αποτελεσματικό ένδικο μέσο σε σχέση με το περιουσιακό.

    Από κει και πέρα, πρόσθεσε, αν χάνεται ένα δικαίωμα, όπως λένε οι διάφοροι νομικοί, αυτό ενδεχομένως να είναι το δικαίωμα της προσφυγής σε μια λεγόμενη επιτροπή που έτσι και αλλιώς δεν αποτελεί αποτελεσματικό μέσο διευθέτησης του ζητήματος του περιουσιακού.

    «Για αυτό επικεντρωνόμαστε στις προσπάθειες επίλυσης του Κυπριακού που περιλαμβάνει και την επίλυση του περιουσιακού», κατέληξε ο κ. Στεφάνου.

    [02] ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΟΜΑΔΑ ΕΠΑΦΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΛΙΒΥΗ

    Την ανάγκη για άμεση κατάπαυση του πυρός, προστασία των αμάχων και παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας, τόνισε ο ΥΠΕΞ Μάρκος Κυπριανού σε παρέμβαση στην 3η συνάντηση της Ομάδας Επαφής για τη Λιβύη, η οποία πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Abu Dhabi.

    Οπως αναφέρεται σε επίσημη ανακοίνωση, ο Κύπριος ΥΠΕΞ υπογράμμισε ακόμη την ανάγκη για δημιουργία αποτελεσματικών πολιτικών, δημοκρατικών και οικονομικών θεσμών, που θα έχουν ως στόχο τη δημιουργία μιας αποτελεσματικής κοινωνίας των πολιτών, καθώς και την προώθηση επενδύσεων στους τομείς της έρευνας, της εκπαίδευσης και της ανάπτυξης.

    Στο περιθώριο της συνάντησης, ο κ. Κυπριανού συναντήθηκε με την αντιπροσωπεία του Προσωρινού Μεταβατικού Συμβουλίου της Λιβύης.

    Η Κύπρος συμμετείχε για πρώτη φορά ως παρατηρητής στις εργασίες της Ομάδας Επαφής για τη Λιβύη.

    [03] ΚΥΠΡΟΣ ΦΛΟΓΑ ΤΗΣ ΕΛΠΙΔΑΣ

    Η Κύπρος υποδέχεται την Παρασκευή τη Φλόγα της Ελπίδας, την Φλόγα των Παγκόσμιων Αγώνων Special Olympics ΑΘΗΝΑ 2011.

    Μιλώντας σε δημοσιογραφική διάσκεψη που δόθηκε την Πέμπτη με την ευκαιρία της άφιξης της Ολυμπιακής Φλόγας στην Κύπρο, ο Αρχηγός Αστυνομίας Μιχάλης Παπαγεωργίου είπε ότι η Ολυμπιακή Φλόγα θα αφιχθεί την Παρασκευή, μέσω του Αερολιμένα Λάρνακας στις 15:55 και αποτελεί ένα σημαντικό γεγονός.

    ``Ο συμβολισμός της είναι ιερός γιατί μεταδίδει τις ανθρώπινες αξίες του σεβασμού στη διαφορετικότητα, την αλληλεγγύη και την αγάπη προς το συνάνθρωπό μας. Η Φλόγα της Ελπίδας για τους Παγκόσμιους Ειδικούς Ολυμπιακούς Αγώνες, ΑΘΗΝΑ 2011, άναψε σήμερα στον Ιερό Λόφο της Πνύκας στην Αθήνα και από εκεί, θα ξεκινήσει το ταξίδι της από τη μια στην άλλη άκρη της Ελλάδας και στη συνέχεια θα έλθει και θα παραμείνει στην Κύπρο, από τις 10 μέχρι και τις 12 Ιουνίου. Στις 20 Ιουνίου, θα ταξιδεύσει στην Κωνσταντινούπολη, μεταφέροντας το μήνυμα της επικείμενης έναρξης των Αγώνων``, πρόσθεσε.

    Ο κ. Παπαγεωργίου είπε ότι οι παγκόσμιοι ειδικοί ολυμπιακοί αγώνες για αθλητές με ειδικές ικανότητες θα αρχίσουν στην Ελλάδα στις 25 Ιουνίου.

    ``Πρόκειται για το μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός της χρονιάς, σε παγκόσμιο επίπεδο, με τη συμμετοχή πέραν των 7.000 αθλητών απ όλο τον κόσμο. Η Κύπρος συμμετέχει στους αγώνες με αποστολή αποτελούμενη από 84 μέλη``, σημείωσε.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Thursday, 9 June 2011 - 17:29:23 UTC