Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 11-06-08

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΥΠΑΜ - ΑΝΑΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΦ
  • [02] ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΜΠΟΡΙΟΥ - ACTA - ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
  • [03] ΜΑΡΚΟΥΛΛΗ - ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ - ΣΥΝΕΔΡΙΟ

  • [01] ΥΠΑΜ - ΑΝΑΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΦ

    Το Υπουργείο Αμυνας προχωρεί στην αναδιοργάνωση της ΕΦ με σκοπό να δημιουργηθούν μικρές, ευέλικτες μονάδες, έτοιμες ν αντιμετωπίσουν άμεσα και αποτελεσματικά οποιαδήποτε αιφνιδιαστική ενέργεια του αντιπάλου, με πλήρη αξιοποίηση των πραγματικά διαθέσιμων ανθρώπινων και υλικών πόρων, δήλωσε ο Υπουργός Αμυνας Κώστας Παπακώστας.

    Σε χαιρετισμό του στην τελετή απονομής διαμνημόνευσης «Υπηρεσίας στην Εθνική Φρουρά» και επίδοσης της αναμνηστικής πλακέτας σε στελέχη της Εθνικής Φρουράς και της ΕΛΔΥΚ στο Στρατόπεδο «ΣΑΜΑΡΑ», στην Αθαλάσσα, ο Υπουργός μετέφερε το μήνυμα ότι «ως πολιτεία κάνουμε ό,τι είναι δυνατό για να επιτελεί η ΕΦ το βαρυσήμαντο έργο της».

    «Ενόσω υπάρχει κατοχικός στρατός στην πατρίδα μας, είμαστε υποχρεωμένοι να διατηρούμε σε πολύ υψηλά επίπεδα τη μαχητική ικανότητα και επιχειρησιακή ετοιμότητα της ΕΦ, έτσι ώστε ν αντιμετωπίζουμε αποτελεσματικά τις όποιες επιβουλές του αντιπάλου», ανέφερε.

    [02] ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΜΠΟΡΙΟΥ - ACTA - ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

    Αρκετά ενθαρρυντική εικόνα παρουσιάζει ο τουρισμός το 2011, δήλωσε ο Υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Αντώνης Πασχαλίδης, τονίζοντας ότι η προσοχή θα πρέπει να επικεντρωθεί πλέον στη χειμερινή περίοδο, καθώς η βελτίωση της εποχικότητας αποτελεί ένα σημαντικό στόχο.

    Σε χαιρετισμό του στην Ετήσια Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου Ταξιδιωτικών Πρακτόρων Κύπρου (ACTA), ο κ. Πασχαλίδης αναφέρθηκε στην τουριστική εικόνα για το 2011, κάνοντας λόγο για ``εκπληκτική πορεία`` της ρωσικής αγοράς και αυξητικές ενδείξεις για την αγορά της Γερμανίας, ενώ τόνισε ότι τα μηνύματα από την αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου ``μας επιτρέπουν να εκτιμούμε ότι το 2011 θα είναι το έτος της ανατροπής``.

    Υπογράμμισε όμως ότι ``θα πρέπει όμως τώρα όλοι να επικεντρωθούμε ιδιαίτερα στην επικείμενη χειμερινή περίοδο, αφού η βελτίωση της εποχικότητας αποτελεί για εμάς σημαντικό στόχο``, προσθέτοντας ότι ``συγκεκριμένες ενέργειες μας για το θέμα αυτό εξελίσσονται ικανοποιητικά``.

    [03] ΜΑΡΚΟΥΛΛΗ - ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ - ΣΥΝΕΔΡΙΟ

    Σε εποχές οικονομικής κρίσης, οι Τεχνολογίες των Πληροφοριών και των Επικοινωνιών αποτελούν βασικό εργαλείο και ``έξυπνη επένδυση``, αφού βοηθούν στη δημιουργία και διατήρηση θέσεων εργασίας και στην οικονομική ανάπτυξη και επομένως στη γρηγορότερη έξοδο από την κρίση, ενώ παράλληλα δημιουργούν τη βάση για σταθερή μελλοντική οικονομική ανάπτυξη, δήλωσε η Υπουργός Συγκοινωνιών και Εργων Ερατώ Κοζάκου Μαρκουλλή.

    Σε χαιρετισμό της στο 3ο Ετήσιο Συνέδριο Τηλεπικοινωνιών Infocom 2011 με τίτλο ``Ο Ρόλος της Τεχνολογίας στις Προκλήσεις της Σύγχρονης Κοινωνίας: Η Εξοδος από την Κρίση είναι Ψηφιακή``, το οποίο πραγματοποιείται στη Λευκωσία, η κ. Μαρκουλλή είπε ότι στις 30 Ιουνίου τερματίζονται οι αναλογικές μεταδόσεις και πρόσθεσε ότι όλες οι συναρμόδιες υπηρεσίες του κράτους (Αρχή Ραδιοτηλεόρασης Κύπρου, Γραφείο Επιτρόπου Ρυθμίσεως Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών και Ταχυδρομείων, Τμήμα Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών), η καθεμιά στο δικό της τομέα, εργάζονται για την χωρίς προβλήματα μετάβαση στο ψηφιακό περιβάλλον.

    Η Υπουργός Συγκοινωνιών κάλεσε όλα τα νοικοκυριά της Κύπρου που δεν έχουν τηλεοπτικούς δέκτες με ενσωματωμένο αποκωδικοποιητή MPEG4 να προμηθευτούν έγκαιρα εξωτερικό αποκωδικοποιητή και να συντονιστούν με τα ήδη λειτουργούντα ψηφιακά δίκτυα, διότι από την 1η Ιουλίου δεν θα μπορούν να βλέπουν τηλεόραση.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Wednesday, 8 June 2011 - 11:30:08 UTC