Browse through our Interesting Nodes for Real Estate Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 11-06-07

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΥΠΡΟ ΣΕΡΒΙΚΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ
  • [02] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΒΟΥΛΗΣ ΠΡΕΣΒΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
  • [03] ΥΠΕΞ - ASEM
  • [04] ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

  • [01] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΥΠΡΟ ΣΕΡΒΙΚΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ

    Η σχέση της Κύπρου με τη Σερβία έχει διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη της οικονομίας της Κύπρου και η Κυβέρνηση προσβλέπει στην ενίσχυση των δεσμών και της συνεργασίας μεταξύ των δύο κρατών, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας σε χαιρετισμό στο ``Επιχειρηματικό Φόρουμ Κύπρου-Σερβίας`` που πραγματοποιήθηκε το πρωί στο Κυπριακό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο.

    Στο χαιρετισμό του ο Πρόεδρος Χριστόφιας ανέφερε ότι ``όραμά μας είναι η ισχυρότερη παρουσία Σερβικών επιχειρήσεων και επενδυτών στην Κύπρο μέσα στα επόμενα χρόνια``, προσθέτοντας ότι ``η επιχειρηματική δραστηριότητα με τη Σερβία είναι για την κυβέρνηση μας υψίστης σημασίας``.

    Ο Πρόεδρος Χριστόφιας εξέφρασε την πεποίθηση ότι το φόρουμ μπορεί να προσφέρει την ευκαιρία για συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών, μέσα από μια παραγωγική και σταθερή πλατφόρμα επικοινωνίας και ανταλλαγής απόψεων και ιδεών για μια ποικιλία θεμάτων, που κυμαίνονται από τρέχουσα παγκόσμια ζητήματα, καθώς και τάσεις που επηρεάζουν τη Σερβία, την οικονομία της και τη θέση της στο διεθνές επιχειρηματικό και οικονομικό χάρτη.

    ``Μπορεί επίσης να αναδείξει τους τρόπους με τους οποίους η Κύπρος μπορεί πραγματικά να αποτελέσει ένα διεθνές επιχειρηματικό και επενδυτικό κέντρο, το οποίο χώρες, όπως η Σερβία, μπορούν να αξιοποιήσουν για να εισέλθουν σε νέες αγορές όπως η Ευρωπαϊκή Ένωση και η Μέση Ανατολή``, πρόσθεσε.

    Αφού αναφέρθηκε στις άριστες σχέσεις μεταξύ Κύπρου και Σερβίας, με την παρουσία Σέρβων επενδυτών στο νησί, καθώς επίσης και Κυπρίων επενδυτών στη Σερβία, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι ``ως μέλος της Ευρωπαϊκής Ενωσης και της Ευρωζώνης και ως ένα διεθνές περιφερειακό επιχειρηματικό και επενδυτικό κέντρο, η Κύπρος μπορεί να καλύψει και να ενισχύσει τις ανάγκες των Σερβικών επιχειρήσεων που επιθυμούν να επεκταθούν στην Ευρωπαϊκή Ενωση, αλλά και παγκοσμίως``.

    ``Οι ευκαιρίες και τα οφέλη που η Κύπρος μπορεί να προσφέρει στην παγκόσμια επιχειρηματική και επενδυτική κοινότητα είναι ορατές και ουσιαστικές και μπορούν να εξασφαλίσουν την απαραίτητη αξιοπιστία στην οικονομία της χώρας μας και την καθιέρωσή της ως διεθνές επιχειρηματικό και επενδυτικό κέντρο``, συνέχισε ο Πρόεδρος Χριστόφιας.

    Καταλήγοντας ο Πρόεδρος Χριστόφιας εξέφρασε την πεποίθηση ότι ``οι στενές και φιλικές σχέσεις των δύο χωρών θα επεκταθούν ακόμη περισσότερο, δεδομένου ότι η συνεργασία μεταξύ των δύο κρατών γίνεται ολοένα και πιο δυνατή``.

    [02] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΒΟΥΛΗΣ ΠΡΕΣΒΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

    Ο Πρεσβευτής της Ελλάδας στη Λευκωσία Βασίλης Παπαϊωάννου κατά τη συνάντηση του το πρωί με τον Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων Γιαννάκη Ομήρου ανανέωσε το μήνυμα της πολιτικής και πολιτειακής ηγεσίας της Ελλάδας για συμπόρευση Αθήνας - Λευκωσίας στο διεθνή στίβο και πρωτίστως στο Κυπριακό.

    Ο Πρόεδρος της Βουλής ανέφερε ότι η Βουλή των Αντιπροσώπων προσβλέπει στην κοινή πορεία μητροπολιτικού και κυπριακού Ελληνισμού και διαβεβαίωσε ότι η Βουλή των Αντιπροσώπων θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για ακόμα πιο έντονη σύσφιξη ων δεσμών Κύπρου και Ελλάδας.

    «Θέλω να τονίσω ότι η Βουλή των Αντιπροσώπων προσβλέπει σταθερά στην κοινή πορεία Κύπρου και Ελλάδας, στην κοινή πορεία του κυπριακού και του μητροπολιτικού Ελληνισμού για την αντιμετώπιση των ορατών εθνικών κινδύνων, για τον τερματισμό της κατοχής, για την αποκατάσταση των καταπατούμενων ανθρωπίνων δικαιωμάτων και θεμελιωδών ελευθεριών του λαού μας και για μια λύση του κυπριακού προβλήματος, η οποία θα στηρίζεται στις αρχές του διεθνούς και του ευρωπαϊκού δικαίου και θα εξασφαλίζει όλα τα δικαιώματα που απολαμβάνουν όλοι οι Ευρωπαίοι πολίτες».

    Ο κ. Ομήρου πρόσθεσε ότι η συμπόρευση Κύπρου και Ελλάδας ως δυο συντεταγμένων ανεξάρτητων κρατικών οντοτήτων είναι επιβεβλημένη και από τους δεσμούς αίματος που συνδέουν τον κυπριακό με τον μητροπολιτικό Ελληνισμό. Στη συνέχεια διαβεβαίωσε ότι η Βουλή των Αντιπροσώπων θα συνεχίσει αυτή την πορεία και θα καταβάλει κάθε προσπάθεια για ακόμα πιο έντονη σύσφιξη των δεσμών μεταξύ Ελλάδας και Κύπρου και ιδιαίτερα με τη Βουλή των Ελλήνων, με την όποια ήδη υπάρχει μια θερμή και αγαστή, συνεχής συνεργασία.

    [03] ΥΠΕΞ - ASEM

    Στις εξελίξεις σε Βόρεια Αφρική και Μέση Ανατολή, καθώς και στο πρόβλημα της παράνομης μετανάστευσης και της ενεργειακής ασφάλειας αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, ο Υπουργός Εξωτερικών Μάρκος Κυπριανού, ο οποίος εκπροσωπεί την Κύπρο στη 10η Υπουργική Συνάντηση Ευρώπης-Ασίας (ASEM), στη Βουδαπέστη.

    Η συνάντηση, η οποία πραγματοποιείται στις 6 και 7 Ιουνίου, έχει θέμα τη «Συνεργασία για την αντιμετώπιση μη παραδοσιακών προκλήσεων σε θέματα ασφάλειας».

    Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, ο κ. Κυπριανού πραγματοποίησε στα πλαίσια της συνάντησης αριθμό διμερών συναντήσεων με τους ομολόγους του από την Ινδία, την Ινδονησία, την Κίνα, το Μπρουνέι την Ταϊλάνδη και τις Φιλιππίνες, με τους οποίους συζήτησε το Κυπριακό και τις διμερείς σχέσεις.

    Προστίθεται ότι, στις παρεμβάσεις του, στα πλαίσια θεμάτων σχετικών με περιφερειακά προβλήματα όπως επίσης και με θέματα μη παραδοσιακών απειλών, ο Υπουργός αναφέρθηκε στις εξελίξεις σε Βόρεια Αφρική και Μέση Ανατολή, στο πρόβλημα της παράνομης μετανάστευσης, στο πρόβλημα της ενεργειακής ασφάλειας, καθώς και στη διαχείριση του υδατικού προβλήματος.

    Οπως αναφέρεται, σε ό,τι αφορά τον αραβικό κόσμο, ο κ. Κυπριανού τόνισε τη σημασία της Μέσης Ανατολής και Βόρειας Αφρικής για την ασφάλεια της ευρύτερης περιοχής. Επίσης, ειδική αναφορά έγινε στην επίδραση που έχει η σταθερότητα στον αραβικό κόσμο στην ενεργειακή ασφάλεια Ευρώπης και Ασίας.

    [04] ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

    Το 2011 θα είναι μια πολύ επιτυχημένη χρονιά για τον κυπριακό τουρισμό τόσο στον τομέα των αφίξεων όσο και στον τομέα των εσόδων, δήλωσε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας.

    Σε χαιρετισμό του στην ετήσια Γενική Συνέλευση του ΠΑΣΥΞΕ, ο Πρόεδρος Χριστόφιας τόνισε πως ο τουρισμός αδιαμφισβήτητα αποτελεί βασικό πυλώνα της οικονομίας μας και η Κυβέρνηση, αναγνωρίζοντας την τεράστια σημασία του για τον τόπο, έχει τον τουριστικό τομέα πάντα στο επίκεντρο της προσοχής της.

    Παράλληλα, ο Πρόεδρος Χριστόφιας επέκρινε έντονα το φαινόμενο της απόλυσης Κυπρίων εργαζομένων και την εργοδότηση κοινοτικών, που συντείνει στην ανεργία και προειδοποίησε ότι η Πολιτεία θα μελετήσει τρόπους αντίδρασης σε συνεργασία με τη Βουλή των Αντιπροσώπων. ``Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, το 2011 θα είναι μια πολύ επιτυχημένη χρονιά για τον κυπριακό τουρισμό τόσο στον τομέα των αφίξεων όσο και στον τομέα των εσόδων``, ανέφερε στο χαιρετισμό του ο Πρόεδρος Χριστόφιας.

    Οπως είπε, αναμένονται αυξήσεις στις αφίξεις από σημαντικές αγορές για τον τουρισμό μας, ενώ η Ρωσία, που πέρσι σημείωσε εντυπωσιακή άνοδο της τάξης του 50%, αναμένεται να παρουσιάσει φέτος νέα μεγάλη αύξηση. Για τη βρετανική αγορά, που είναι η μεγαλύτερη για τον κυπριακό τουρισμό, ο Πρόεδρος Χριστόφιας είπε πως η εικόνα είναι πολύ βελτιωμένη εάν τη συγκρίνουμε με προηγούμενες χρονιές.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Tuesday, 7 June 2011 - 13:29:14 UTC