Browse through our Interesting Nodes of Greek Newspapers & Magazines Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 11-05-23

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ - ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ - ΓΡΑΠΤΗ ΔΗΛΩΣΗ
  • [02] ΓΔ ΒΟΥΛΗΣ - ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΒΟΥΛΗΣ - ΕΚΛΟΓΗ

  • [01] ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ - ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ - ΓΡΑΠΤΗ ΔΗΛΩΣΗ

    Η επόμενη μέρα των Βουλευτικών Εκλογών βρίσκει το λαό αντιμέτωπο με τις ίδιες σοβαρές προκλήσεις που υπήρχαν και πριν από τη διεξαγωγή των εκλογών, αναφέρει σε γραπτή του δήλωση ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας, ο οποίος κάνει έκκληση για διάλογο και συναίνεση ανάμεσα στις πολιτικές δυνάμεις.

    Στη δήλωσή του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας διαβεβαιώνει ότι η Κυβέρνηση θα εργαστεί για να αναπτυχθεί διάλογος και να επιτευχθεί στενή και αγαστή συνεργασία μεταξύ Κυβέρνησης και Βουλής.

    Αναφερόμενος στο Κυπριακό, ο Πρόεδρος Χριστόφιας σημειώνει ότι ένεκα της παρελκυστικής στάσης της τουρκικής πλευράς συνεχίζει να παραμένει άλυτο και τονίζει ότι η Κυβέρνηση θα συνεχίσει την «τιτάνια προσπάθεια για επίλυση του Κυπριακού», πάντοτε με συνέπεια σε αρχές και με την επίδειξη του απαραίτητου ρεαλισμού.

    [02] ΓΔ ΒΟΥΛΗΣ - ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΒΟΥΛΗΣ - ΕΚΛΟΓΗ

    Στην πρώτη συνεδρία της Ολομέλειας της Βουλής των Αντιπροσώπων, που θα λάβει χώρα τo απόγευμα της Πέμπτης 2 Ιουνίου και στην οποία θα γίνει και η διαβεβαίωση των νεοεκλεγέντων Βουλευτών, θα εκλεγεί και ο νέος Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων.

    Οπως ανέφερε σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο Γενικός Διευθυντής της Βουλής των Αντιπροσώπων Σωκράτης Σωκράτους, η διαδικασία που θα ακολουθηθεί έχει καθοριστεί με απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων του 1985.

    «Υποβάλλονται οι υποψηφιότητες, γίνεται μια πρώτη ψηφοφορία και αν υπάρξει υποψήφιος που θα συγκεντρώσει το 50 + 1 των ψήφων των παρόντων και ψηφιζόντων Βουλευτών, τότε αυτός εκλέγεται», είπε ο κ. Σωκράτους.

    Πρόσθεσε ότι «σε περίπτωση που δεν υπάρξει υποψήφιος που εκλέγεται, τότε γίνεται δεύτερη ψηφοφορία στην οποία εκλέγεται ο υποψήφιος που θα λάβει τα 2/5 των παρόντων και ψηφιζόντων Βουλευτών».

    Αν, συμπλήρωσε, πάλι δεν εκλεγεί κάποιος, τότε γίνεται τρίτη ψηφοφορία στην οποία εκλέγεται ο υποψήφιος που έχει την πλειοψηφία των ψήφων των παρόντων και ψηφιζόντων Βουλευτών.

    Ο κ. Σωκράτους ανέφερε επίσης ότι το Σύνταγμα προνοεί ότι «την επομένη της εκλογής του Προέδρου της Βουλής συστήνεται η Επιτροπή Επιλογής, η οποία θα καταρτίσει τις Κοινοβουλευτικές Επιτροπές», προσθέτοντας ότι «η σύνθεση που θα προκύψει θα τεθεί για έγκριση στην επόμενη συνεδρία της Ολομέλειας».


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Monday, 23 May 2011 - 13:30:15 UTC