Write to us with Feedback for the HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 11-05-18

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΓΕΝΙΚΟΣ ΕΦΟΡΟΣ ΕΚΛΟΓΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ
  • [02] ΥΠ.ΓΕΩΡΓΙΑΣ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΥΠΟΥΡΓΩΝ ΕΕ
  • [03] ΥΠΕΣ - FIABCI - Παγκόσμιο Συνέδριο
  • [04] ΤΕΕ ΣΚΟΝΗ

  • [01] ΓΕΝΙΚΟΣ ΕΦΟΡΟΣ ΕΚΛΟΓΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ

    Ο Γενικός Εφορος Εκλογών αναφέρει σε ανακοίνωσή του, σύμφωνα με τον Εκλογικό Νόμο, τα μόνα καθορισμένα σημεία με τα οποία μπορούν οι εκλογείς να ψηφίσουν, είναι το «χ» ή το «+» ή το «ν».

    Γι αυτό, προσθέτει, καλούνται οι εκλογείς να ψηφίσουν σημειώνοντας ένα από τα πιο πάνω καθορισμένα σημεία, μέσα στο μεγάλο τετράγωνο που βρίσκεται κάτω από τη στήλη του συνδυασμού ή στο μικρό τετραγωνάκι που βρίσκεται δίπλα από το όνομα του ανεξάρτητου υποψηφίου της προτίμησης τους.

    Σημειώνεται, επίσης, ότι, στην περίπτωση που ο εκλογέας επιλέγει να ψηφίσει συνδυασμό, μπορεί ταυτόχρονα να εκδηλώσει την προτίμηση του σε υποψηφίους του ιδίου συνδυασμού, χρησιμοποιώντας σταυρούς προτίμησης, μέχρι τον αριθμό που αναφέρεται πιο κάτω, κατά εκλογική περιφέρεια:

    Εκλογική Περιφέρεια Σταυροί Προτίμησης

    Λευκωσία 5 Λεμεσός 3 Αμμόχωστος 3 Λάρνακα 2 Πάφος 1 Κερύνεια 1

    Σε περίπτωση που ο εκλογέας σημειώσει οποιοδήποτε άλλο σημείο ή γράμμα με το οποίο είναι δυνατόν να εξακριβωθεί η ταυτότητα του, το ψηφοδέλτιο θα είναι άκυρο.

    Επίσης, ο Γενικός Εφορος Εκλογών σε άλλη ανακοίνωσή του αναφέρει ότι, σύμφωνα με τον Εκλογικό Νόμο, το Σάββατο 21 και την Κυριακή 22/5/2011, δηλαδή την παραμονή και την ημέρα διεξαγωγής της ψηφοφορίας, απαγορεύεται η μετάδοση, η διαφήμιση ή δημοσίευση οποιασδήποτε είδησης ή ανακοίνωσης, με πληρωμή ή χωρίς πληρωμή, που έχει σχέση αμέσως ή εμμέσως με τις εκλογές, εκτός από τις ανακοινώσεις ή ειδήσεις που μεταδίδονται από τον Γενικό Εφορο Εκλογών ή με δική του εξουσιοδότηση.

    Οι παραβάτες είναι ένοχοι ποινικού αδικήματος και σε περίπτωση καταδίκης υπόκεινται σε φυλάκιση μέχρι έξι μήνες ή πρόστιμο μέχρι 854 ευρώ ή/και στις δύο ποινές μαζί.

    Σε άλλη ανακοίνωση, ο Γενικός Εφορος Εκλογών υπενθυμίζει στην ανακοίνωσή του ότι, σύμφωνα με τον Εκλογικό Νόμο, το Σάββατο 21 Μαΐου και την Κυριακή 22 Μαΐου 2011, δηλαδή την παραμονή και την ημέρα διεξαγωγής της ψηφοφορίας, απαγορεύονται οι δημόσιες συγκεντρώσεις και η τυχόν διοργάνωση ομιλιών και δημοσίων συζητήσεων, για οποιαδήποτε θέματα που έχουν άμεση ή έμμεση σχέση με τις εκλογές.

    Οι παραβάτες είναι ένοχοι ποινικού αδικήματος και σε περίπτωση καταδίκης, υπόκεινται σε φυλάκιση μέχρι έξι μήνες ή πρόστιμο μέχρι 854 ευρώ ή/και στις δύο ποινές μαζί.

    Επιπρόσθετα, ο Γενικός Εφορος Εκλογών τονίζει ότι απαγορεύεται η χρήση κινητού τηλεφώνου, εντός του εκλογικού κέντρου, από οποιοδήποτε πρόσωπο, πλην του προεδρεύοντος υπαλλήλου για επικοινωνία με τον οικείο Εφορο ή Βοηθό Έφορο Εκλογών.

    Σημειώνεται ότι ο προεδρεύων υπάλληλος έχει εξουσία να απομακρύνει από το εκλογικό κέντρο οποιοδήποτε πρόσωπο κάνει χρήση του κινητού του τηλεφώνου και πως έχουν δοθεί ήδη αυστηρές οδηγίες για το θέμα αυτό, μη αποκλειόμενης και της σύλληψης των προσώπων που θα επιχειρήσουν να κάνουν χρήση των κινητών τους τηλεφώνων.

    Τέλος, ο Γενικός Εφορος Εκλογών τονίζει ότι λαμβάνονται τα απαραίτητα μέτρα για τη διασφάλιση της μυστικότητας της ψήφου των εκλογέων, για τη διενέργεια αδιάβλητων και αντικειμενικών εκλογών.

    Οι διοικητικές και νομοθετικές διευθετήσεις είναι τέτοιες που διασφαλίζουν την πλήρη μυστικότητα της ψήφου των εκλογέων, ιδιαίτερα των εγκλωβισμένων και των φυλακισμένων, αναφέρει.

    Οι εκλογείς, αφού πάρουν το ψηφοδέλτιο της οικείας εκλογικής περιφέρειας, οφείλουν να εισέρχονται μέσα στους εκλογικούς θαλάμους ψηφοφορίας και πίσω από την κουρτίνα να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα.

    Με τον τρόπο αυτό διασφαλίζεται πλήρως η μυστικότητα της ψήφου των εκλογέων, αφού θα ελέγχεται η είσοδος και κάθε κίνηση των εισερχόμενων στα εκλογικά κέντρα, σε τρόπο ώστε να αποφεύγεται κάθε ενδεχόμενο για τυχόν επηρεασμό των ψηφοφόρων από οποιοδήποτε πρόσωπο.

    Οι εκλογείς να είναι βέβαιοι ότι σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί να εξακριβωθεί η ταυτότητα τους και ούτε υπάρχει δυνατότητα να διαπιστωθεί εκ των υστέρων, από οποιοδήποτε πρόσωπο, τι ψήφισε ο καθένας.

    Οι εκλογείς, αναφέρεται, τέλος, οφείλουν να ελέγχουν και να βεβαιώνονται ότι το ψηφοδέλτιο που δίνεται σε αυτούς, από τους υπεύθυνους υπαλλήλους, είναι δεόντως σφραγισμένο, με την επίσημη σφραγίδα της Δημοκρατίας. Κάθε ψηφοδέλτιο για να είναι έγκυρο θα πρέπει να έχει στο εξωτερικό του μέρος την επίσημη σφραγίδα της Δημοκρατίας.

    [02] ΥΠ.ΓΕΩΡΓΙΑΣ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΥΠΟΥΡΓΩΝ ΕΕ

    Η πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με την οποία θα δίδεται εντολή στην εκάστοτε Προεδρία του Συμβουλίου να διεξάγει διαπραγματεύσεις εκ μέρους τους ΕΕ για την υιοθέτηση δεσμευτικής συμφωνίας για τα δάση στην Ευρώπη, αποτέλεσε το βασικό θέμα της χθεσινής συνεδρίας του Συμβουλίου Υπουργών Γεωργίας και Αλιείας. Την Κύπρο εκπροσώπησε ο Υπουργός Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος Δημήτρης Ηλιάδης.

    Στην παρέμβασή του, ο κ. Ηλιάδης τάχθηκε υπέρ της διαπραγμάτευσης και υιοθέτησης μιας νομικά δεσμευτικής συμφωνίας για την προστασία των δασών στην Ευρώπη, καθώς, όπως είπε, η εμπειρία έδειξε ότι ο μη νομικά δεσμευτικός χαρακτήρας των μέχρι σήμερα Υπουργικών δεσμεύσεων αποτελεί αδυναμία για την αποτελεσματική υλοποίηση των παραμέτρων της αειφόρου δασικής διαχείρισης σε πανευρωπαϊκό επίπεδο. Μια νομικά δεσμευτική συμφωνία, υποστήριξε, θα συμβάλει αποφασιστικά στη σωστή διαχείριση, προστασία και ανάπτυξη των ευρωπαϊκών δασών.

    [03] ΥΠΕΣ - FIABCI - Παγκόσμιο Συνέδριο

    Η Κυβέρνηση αντιμετωπίζει τα θέματα που απασχολούν τον τομέα των κατασκευών και την κτηματαγορά της Κύπρου ως ζητήματα ύψιστης προτεραιότητας και σοβαρότητας, δήλωσε ο Υπουργός Εσωτερικών Νεοκλής Συλικιώτης σε χαιρετισμό του εκ μέρους του Προέδρου της Δημοκρατίας στο 62ο Παγκόσμιο Συνέδριο της Διεθνούς Ομοσπονδίας Κτηματικών Επαγγελμάτων (FIABCI), στην Πάφο.

    Ο κ. Συλικιώτης υπενθύμισε πως πρόσφατα η Κυπριακή Βουλή των Αντιπροσώπων ψήφισε τέσσερα κυβερνητικά νομοσχέδια, τα οποία αποτελούν μια σημαντική μεταρρύθμιση του νομικού πλαισίου που διέπει την αδειοδότηση έργων ανάπτυξης και την έκδοση τίτλων ιδιοκτησίας για ακίνητα σε οικοδομές.

    [04] ΤΕΕ ΣΚΟΝΗ

    Το κοινό και κυρίως τα παιδιά τους ηλικιωμένους και τους ασθενείς συμβουλεύει το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας (ΤΕΕ) να αποφεύγουν να κυκλοφορούν σε ανοικτούς χώρους μέχρι να παρέλθει το φαινόμενο σκόνης που παρατηρείται, συστήνοντας παράλληλα στους εργαζόμενους σε ανοικτούς χώρους να χρησιμοποιούν κατάλληλα μέσα προσωπικής προστασίας.

    Με ανακοίνωσή του το ΤΕΕ ενημερώνει ότι την Τετάρτη και ώρα 10:00 «οι μέσες ωριαίες τιμές συγκέντρωσης εισπνεύσιμων αιωρούμενων σωματιδίων με διάμετρο μικρότερη των 10 μm (PM10) στην ατμόσφαιρα, ήταν αυξημένες και κυμάνθηκαν μεταξύ 65 και 187 μg/m3 (μικρογραμμάρια ανά κυβικό μέτρο). Προστίθεται ότι «ως εκ τούτου αναμένεται ότι η μέση 24ωρη τιμή θα υπερβεί την αντίστοιχη οριακή τιμή των 50 μg/m3 που έχει καθοριστεί με βάση τη σχετική νομοθεσία».


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Wednesday, 18 May 2011 - 9:29:15 UTC