Read the Treaty Establishing the European Community (Rome, 25 March 1957) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 11-05-13

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΚΥΠΡΟΣ ΡΟΥΜΑΝΙΑ ΑΠΕ
  • [02] ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΓΣ ΠΟΥ
  • [03] ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΡΥΘΜΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

  • [01] ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΚΥΠΡΟΣ ΡΟΥΜΑΝΙΑ ΑΠΕ

    Στις προοπτικές συνεργασίας μεταξύ της Κύπρου και της Ρουμανίας στο τομέα των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας βάσει του υφιστάμενου πλαισίου συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών, αναφέρθηκε ο Υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Αντώνης Πασχαλίδης.

    Σε χαιρετισμό του σε σεμινάριο που διοργάνωσε η ΑΗΚ, σχετικά με τη συνεργασία Κύπρου-Ρουμανίας αναφορικά με τις επενδύσεις σε ΑΠΕ, ο οποίος διαβάστηκε από τον Κωνσταντίνο Ξήχειλο, Λειτουργό Βιομηχανικών Εφαρμογών της Υπηρεσίας Ενέργειας του Υπουργείου Εμπορίου, ο κ. Πασχαλίδης μίλησε για τους δεσμευτικούς στόχους στις ΑΠΕ.

    Οπως είπε ο Υπουργός, οι δεσμευτικοί στόχοι που θέτει η ΕΕ στα Κράτη Μέλη για την συνεισφορά των ΑΠΕ στην τελική κατανάλωση ενέργειας επιβάλλουν όπως η Κύπρος φτάσει τον στόχο του 13% μέχρι το 2020. Πρόσθεσε ότι ο στόχος που έχει τεθεί για τη Ρουμανία ανέρχεται στο 24%.

    Είπε επίσης ότι το Μνημόνιο Συνεργασίας, το οποίο υπεγράφη μεταξύ των δύο χωρών κατά την επίσκεψη του Ρουμάνου Υπουργού Οικονομίας, Εμπορίου και Επιχειρηματικού Περιβάλλοντος, έχει θέσει το πλαίσιο για τη συνεργασία της Κύπρου και της Ρουμανίας, αποσκοπώντας να συμβάλει στην επίτευξη των δεσμευτικών στόχων της κάθε χώρας.

    Ακόμη, ο κ. Πασχαλίδης αναφέρθηκε στους στόχους του Μνημονίου Συνεργασίας, το οποίο όπως είπε, αποσκοπεί στην εμβάθυνση της συνεργασίας στην ανταλλαγή επιστημονικών και τεχνολογικών πληροφοριών και δεδομένων, καθώς και στην πληροφόρηση σχετικά με πολιτικές που αφορούν τις ΑΠΕ.

    Πρόσθεσε επίσης ότι το Μνημόνιο προσβλέπει στην εξάπλωση της γνώσης αναφορικά με τις ΑΠΕ μέσω χορηγιών και επιδοτήσεων, αλλά και στην υλοποίηση της κοινοτικής νομοθεσίας στον τομέα των ΑΠΕ.

    [02] ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΓΣ ΠΟΥ

    Ο Υπουργός Υγείας Χρίστος Πατσαλίδης αναμένεται να εκλεγεί Πρόεδρος της Γενικής Συνέλευσης του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) για την περίοδο 2011-2012, ύστερα από πρόταση της Γενικής Διευθύντριας του ΠΟΥ Margaret Chan.

    Οπως αναφέρεται σε επίσημη ανακοίνωση, η επίσημη τελετή για την εκλογή θα πραγματοποιηθεί στις 16 Μαΐου, στην αίθουσα της Γενικής Συνέλευσης του ΠΟΥ, στη Γενεύη, και αμέσως μετά την εκλογή του ο κ. Πατσαλίδης θα προσφωνήσει τη Γενική Συνέλευση.

    Η 64η Σύνοδος της Γενικής Συνέλευσης του ΠΟΥ πραγματοποιείται μεταξύ 16 και 24 Μαΐου, στη Γενεύη, και επίτιμος προσκεκλημένος θα είναι ο Bill Gates, ο οποίος θα απευθύνει χαιρετισμό.

    Η Γενική Συνέλευση είναι το ανώτατο σώμα λήψης αποφάσεων του ΠΟΥ και στις Συνόδους του, που πραγματοποιούνται συνήθως κάθε Μάιο, εκπροσωπούνται σε επίπεδο Υπουργών Υγείας 193 χώρες μέλη του ΠΟΥ, καθώς και άλλοι διεθνείς οργανισμοί, κυβερνητικοί και μη.

    [03] ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΡΥΘΜΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

    Ρυθμό ανάπτυξης 1,8% κατέγραψε η κυπριακή οικονομία κατά το πρώτο τρίμηνο του 2011, σε σύγκριση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2010, όταν η οικονομία είχε συρρικνωθεί κατά 0,9%, σύμφωνα με την προκαταρκτική εκτίμηση (Flash Estimate) της Στατιστικής Υπηρεσίας.

    Μετά τη διόρθωση του ΑΕΠ ως προς τις εποχικές διακυμάνσεις και τις εργάσιμες μέρες, ο ρυθμός ανάπτυξης το πρώτο τρίμηνο του 2011 υπολογίζεται στο 1,7%, σε σύγκριση με συρρίκνωση 1% το αντίστοιχο τρίμηνο του 2010.

    Ο δευτερογενής τομέας της οικονομίας (Κατασκευές, Βιομηχανία) εξακολουθεί να παρουσιάζει αρνητικούς ρυθμούς ανάπτυξης, ενώ αντίθετα θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης σημειώνουν οι τομείς του Εμπορίου, του Τουρισμού, των Τραπεζών και των Υπηρεσιών (Δημόσια διοίκηση, Εκπαίδευση, Υγεία και λοιπές υπηρεσίες).

    Μετά τη διόρθωση του ΑΕΠ ως προς τις εποχικές διακυμάνσεις και τις εργάσιμες μέρες, ο ρυθμός ανάπτυξης το τέταρτο τρίμηνο του 2010 είχε ανέλθει στο 2,6%, το τρίτο τρίμηνο στο 2% και στο δεύτερο τρίμηνο στο 0,6%.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Friday, 13 May 2011 - 11:29:14 UTC