Browse through our Interesting Nodes for Greek Maritime Issues Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 11-05-07

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΒΑΡΣΟΒΙΑ ΤΡΙΟ ΠΡΟΕΔΡΙΑΣ ΕΕ
  • [02] ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΕΡΓΟΥ
  • [03] ΥΠΑΜ - ΚΗΔΕΙΑ ΛΕΙΨΑΝΩΝ ΜΙΧΑΛΑΚΗ ΜΙΧΑΗΛ
  • [04] ΘΟΚ ΚΟΥΤΡΙΕΝΑΛΕ ΠΡΑΓΑΣ

  • [01] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΒΑΡΣΟΒΙΑ ΤΡΙΟ ΠΡΟΕΔΡΙΑΣ ΕΕ

    Στη Βαρσοβία μεταβαίνει την Κυριακή ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας για σύσκεψη του Τρίο της Προεδρίας της ΕΕ Πολωνία, Δανία, Κύπρος - σε επίπεδο Αρχηγών Κυβέρνησης.

    Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση «στις 9 Μαΐου, ο Πρόεδρος Χριστόφιας θα παρακαθίσει σε γεύμα εργασίας μαζί με τον Πρωθυπουργό της Πολωνίας Ντόναλντ Τουσκ και τον Πρωθυπουργό της Δανίας Λαρς Λέκκε Ρασμούσεν».

    Στη συνέχεια, όπως αναφέρεται, ο Πρόεδρος Χριστόφιας και οι Πρωθυπουργοί της Πολωνίας και της Δανίας θα δώσουν κοινή συνέντευξη Τύπου.

    Θα ακολουθήσει κατ ιδίαν συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας με τον Πολωνό Πρωθυπουργό και στη συνέχεια ο Πρόεδρος Χριστόφιας θα έχει συνάντηση με τον Πρόεδρο της Γερουσίας της Πολωνίας Μπόγκνταν Μπορούσεβιτς.

    Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας θα συνοδεύσουν ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Εξωτερικών, Πρέσβης Νίκος Αιμιλίου, ο Επικεφαλής της Γραμματείας της Κυπριακής Προεδρίας της ΕΕ Ανδρέας Μολέσκης, η Πρέσβης της Δημοκρατίας στην Πολωνία Πόπη Αβραάμ και η Λειτουργός του Διπλωματικού Γραφείου του Προέδρου της Δημοκρατίας Αντρεα Πετράνυι.

    Ο Πρόεδρος Χριστόφιας θα αναχωρήσει από τη Βαρσοβία για την Κύπρο το απόγευμα της Δευτέρας, 9 Μαΐου.

    [02] ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΕΡΓΟΥ

    Η Κυβέρνηση κατατάσσει τους τομείς της Παιδείας και του Πολιτισμού πολύ ψηλά στις προτεραιότητές της και σε μία περίοδο που χαρακτηρίζεται από τη μεγαλύτερη κρίση των τελευταίων δεκαετιών, ο προϋπολογισμός του Υπουργείου αυξήθηκε επί της παρούσας διακυβέρνησης κατά 12,5 % το 2009, 3,5% το 2010 και 2,4% το 2011.

    Αυτό δήλωσε μεταξύ άλλων ο αρμόδιος Υπουργός Ανδρέας Δημητρίου σε συνέντευξη Τύπου για την παρουσίαση του έργου του Υπουργείου του με τη συμπλήρωση του τρίτου χρόνου διακυβέρνησης του Προέδρου Χριστόφια.

    Σε ό,τι αφορά την εκπαιδευτική μεταρρύθμιση ανέφερε ότι «αποτέλεσε από την αρχή την βασική προγραμματική δέσμευση του Προέδρου της Δημοκρατίας και της Κυβέρνησης», προσθέτοντας ότι «σήμερα τρία χρόνια μετά την ανάληψη της Προεδρίας από τον Δημήτρη Χριστόφια, μπορούμε να πούμε ευθαρσώς ότι η εκπαιδευτική μεταρρύθμιση από θεωρία έγινε πράξη».

    Είπε ότι η Κύπρος κατατάσσεται στις χώρες με τις υψηλότερες δαπάνες για την παιδεία σε επίπεδο ΕΕ αλλά και στον κόσμο. Ενδεικτικά αναφέρθηκε ότι οι δαπάνες ως ποσοστό του ΑΕΠ και του προϋπολογισμού αυξήθηκαν από το 7,1% το 2007 στο 7,8% το 2009.

    [03] ΥΠΑΜ - ΚΗΔΕΙΑ ΛΕΙΨΑΝΩΝ ΜΙΧΑΛΑΚΗ ΜΙΧΑΗΛ

    Την διαβεβαίωση ότι καθημερινά διεξάγεται αγώνας από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για εξεύρεση δίκαιης και βιώσιμης λύσης, αγώνας ο οποίος ενισχύεται και από την αγωνιστική διάθεση και την προθυμία που επιδεικνύει ο καθένας από μας από τη δική του θέση, έδωσε ο Υπουργός Αμυνας Κώστας Παπακώστας σε επικήδειο λόγο στην κηδεία των λειψάνων του στρατιώτη Μιχαλάκη Μιχαήλ τα ίχνη του οποίου είχαν χαθεί κατά τη διάρκεια της τουρκικής εισβολής.

    Η κηδεία τελέστηκε στον Ιερό Ναό του Αποστόλου Λουκά στον Αγιο Αθανάσιο Λεμεσού.

    Στον επικήδειό του ο ΥΠΑΜ ανέφερε ότι ``είμαστε έτοιμοι για μεγάλες πολιτικές πρωτοβουλίες προς την κατεύθυνση της επίλυσης του κυπριακού προβλήματος και της επανένωσης της πολύπαθης πατρίδας μας, εξαντλούμε κάθε περιθώριο των δικών μας δυνατοτήτων και κάνουμε ό,τι περνά από τις δικές μας δυνάμεις για επίτευξη λύσης``.

    Πρόσθεσε ότι ``αναλαμβάνουμε τις δικές μας πρωτοβουλίες και συνεχώς εργαζόμαστε για να είμαστε μπροστά από τα γεγονότα και να μην συρόμαστε πίσω από αυτά``.

    [04] ΘΟΚ ΚΟΥΤΡΙΕΝΑΛΕ ΠΡΑΓΑΣ

    Η Κύπρος συμμετέχει στην Κουατριενάλε Πράγας που θα διεξαχθεί από τις 16 μέχρι τις 26 Ιουνίου.

    Οπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΘΟΚ, ``πρόκειται για την σημαντικότερη έκθεση σκηνογραφίας στον κόσμο η οποία διοργανώνεται κάθε τέσσερα χρόνια και σε αυτή συμμετέχουν καλλιτέχνες από περισσότερες από 76 χώρες από όλο τον κόσμο``.

    Η Κύπρος συμμετέχει στην έκθεση μέσω του ΘΟΚ από το 1991. Αξίζει να σημειωθεί ότι το 2003 τιμήθηκε με έπαινο για το σκηνικό του Χάρη Καυκαρίδη για την παραγωγή Τρωάδες του Ευριπίδη σε σκηνοθεσία Γιώργου Μουαϊμη.

    Η φετινή κυπριακή συμμετοχή θα περιλαμβάνει: Σκηνογραφικό σχεδιασμό της παρουσίασης με υλικά και κατασκευές που πηγάζουν από την έννοια της μετακόμισης και της μεταφοράς του θεατρικού χώρου, ``ωμά`` υλικά της αισθητικής του παρασκηνίου, της εφήμερης κατασκευής, του αυτοσχεδιασμού, μακέτες έργων τοποθετημένες με ευφάνταστο τρόπο, φωτογραφικό υλικό, κοστούμια από παραστάσεις, ήχο, σχεδιασμό Φωτισμού και Video Art από performance από τα ακόλουθα έργα: Festen, Διασκευή για την αγγλική σκηνή, Αντε ψυχούλα μου, Σκοτωσέ με!, Απαγορεύεται η είσοδος στο άγχος, Απόψε τρώμε στης Ιοκάστης, Βρικόλακες, In two Minds, Ο Εραστής, Ο Μπήντερμαν και οι εμπρηστές, Οι σεξουαλικές νευρώσεις των γονιών μας, ON/OFF (Life Cuts),Όνορ, Ο Καραγκιόζης εκτός.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Saturday, 7 May 2011 - 13:29:12 UTC